Wednesday, 30 March 2011

Jadual sye :p

Assalamualaikum...

     Kat bawah ni senarai atau lebih tepat lagi, tarikh-tarikh penting sepanjang waktu terdekat ni : AMIRAH MARLIZA sila alert!

  • 31/03/11 - Test MGT
  • 01/04/11 - Test FIN
  • 03/04/11 - Workshop & Dinner MBA
  • 07/04/11 - Test LAW
  • 20/04/11 - Final MKT
  • 24/04/11 - Final LAW & MGT
  • 27/04/11 - Final FIN
     Wah! Bkan maen berderet lagi. Dah terang lagi bersuluh, jelas dan nyate yang sye memg tak akan balik sampai abis exam! Yup! Begitu lah nmpak gayenye... Tahniah ye Marliza...-__-" Huwaa! Tbe-tbe dah mlas nk menaip. Huhu!
:: kn best jd doraemon! ::

Tak nk bebel pnjang. Tata!


Tuesday, 29 March 2011

Awak 2 orang tolong respect agama saya!

Assalamualaikum...

     Hari ni sye macam teringin nak post satu entry pasal boy and girl ni yang mengutuk Islam. Macam bagus je kan? Kalau korang bace, mesti korang rase nak potong 80 je budak 2 orang ni. Siyesly! Mereka ni dgan mke tak bersalahnye mngutuk Allah dgn Nabi Muhammad. Memang sangat-sangat menjengkelkan!



      Fine! ?Harap mke je ok. Alah, entah2 bkan mke sndiri. Korang jgn terpengaruh dgan mke dyorang yang bajet innocent tu. Tarak guna pnye orang! Sedih ok bce status mereka-mereka ni. Macam mereka-mereka ni bkan manusia je. Ni la orang-orang yang tak taw bersyukur. Geramnye!!

     Actually, sye dapat info-info ni dari blog kambeng karbonat dan Izamir ridzwan. Thanx ye awak semua. Kalau tak mesty sye tak taw. Sebelum ni sye ade jgak la jmpe dgan orang macam dyorang ni,. Yang kutuk Islam giler-giler. Tp tu cina. Yang ni melayu taw. Siap buat pengakuan lagi. So, kat mne silap nye ni? Sape yang nk dipersalahkan? Kalau cina yang kutuk, mungkin silap ade dkat orang Islam tu sndiri yang tak bg contoh yang baek.  Tp, kalau orang melayu sendiri kutuk? Awak fikir la sendiri ye.

     Sye nak buat kesimpulan cket. Selame ni orang berpendapat yang semua melayu tu mesti Islam. Tp, bg sye, tak semua melayu tu Islam. Klau dah kutuk macam tu rupe, dyorang dah dikategorikan as Murtad. So, ape pndapat korang?

That's all! Tata!


New header!!

Assalamualaikum...

     Kepada semua pembace-pembace yang budiman sekalian. Acececeh! Ayt cannot go! Haha! Pagi ni sye nak buat anouncement. Ehem-ehem! Perhatian kepada follower-follower holaulala.blogspot.com, pada hari ini beliau telah menukar header sebnyak 2x! What?? 2x? Over nye budak tu..! (msty korang cakap mcm ni kan..) Orang laen header leh tahan bkan maen lame, tp sye tak smpai bape ary dah tukar. Hee! Ah, peduli ape. Korang kan taw yang sye ni bute IT. Erk! sbnarnye rabun je taw. So, paham-paham la kan. Huhu! Sedangkan sye sndiri tgk pon macam mnyampah, ni kan pulak awak-awak semua kan...

     Atas sebab-sebab yang dinyatakan di ats, sye telah membuat header baru lagi. Haish! Bnyak betol. Korang nk ygk tak? Tp jnji jgn kutuk... Kalau kritikan membina tumbesaran yang sihat tak pe. Erk! Ape yang sye merapu ni. Ha? Mne header nye? Sabar la... Sye nk tunjuk la ni...  Janji jgn gelak!











      Haa... ni la header2 yang sye pnah gne. Ade 10 semua sekali! Bnyak kan? Hee! Terase diriku over. Haha! Ape? tak over sgt? Hee! Sye taw, kawan-kawan sye memg baek-baek. Sentiase sokong sye. Hee! (ayt penyedap aty). Tp, walaupon dah 10 header sye gne, sye still mcm tak puas aty. So, sye buat lg yang baru. Yang ni nmpak sedap je... Nk tgk? Hee! Kalau taknak pon sye tunjuk jgak...

Haa! Sedap kan? Ais krim lg tu. Next!

 Yang ni baru gak la. Td buat. Hahaah! Next!

Ok2! Yang ni the latest. Ok tak? Huhu!

     Siyesly, sye memg tak pandai nk buat header yg cun melecun macam header awak-awak semua. Hehe! Oleh itu, ni lah jadinye! Hahaa! Hodoh betol header yang mule2 tu. Nak muntah lak sye tgk. Ha! Awak jgn berani muntah dpan sye ye! Hehehe! Kepade awak-awak semua, tolong la ajar sye buat header yang cantek, menarik lagi tertarik. Huhu! Tak kesian ke tgk header buruk sye ni? Cewah! (ayt simpati)

     Oklah. macam bnyak la pulak sye membebel. Haha! Bkan macam, tp memang bnyak ok! Sedar la sikit ye Marliza. Hentikan bebelan NOW! Hee! Tata!



Monday, 28 March 2011

Contest Natural Beauty

:: jom join?? Klik banner ::

Assalamualaikum...

     Ary ni sye baek. Xnk bebel panjang-panjang atas nasihat Abang Stalker. Takot nanti kene rotan. Hee! Psst! Nak tgk tak muke sye yang 'sekeleh'. Mase tu dah lambat nak g klas, so lilit je la selendang cukelat tu. Sampai tak sempat nak tepek bedak. Haha! Padan mke sye. Siape suruh bangun lmbat kan...Huhu!

:: Tadaa!! Sempat lg snap pic ::

     Ye sye taw sye comot kan. Diam-diam je ok. Sye rase sye boleh masuk contest 'natural comot'. Haha! Siape rase nak buat contest tu jgn lupe tag sye ye. Hee! Wahai Abang Stalker, lihat lah muke sye yang suci lg murni ni. (ayt poyo!) Haha! Ok2 sye tak bebel. Sye tag si cantek manis 2 orang ni : Tiqa, Atententen.

     Ok, tu sje untuk ary ni. Hee! Tata!



Sunday, 27 March 2011

~ contest : K.A.M.I. F.O.T.O.G.E.N.I.K

:: klik banner kalau nak join ::

Assalamualaikum...

     Hai!!!! Korang-korang! Hari ni sye rase macam nak join contest ni la. Bkan macam, sebenarnye memang nak.Hee! Macam tak biase je korang ni taw. Ok contest ni, The Lady & Mr Vampire yang anjurkan. Nme contest ni, sme la macam name entry ni. Hee! Jom follow mereka. Lpas tu join contest ni. Kan seronok. Tambah lagi kenalan. Ok. Cakap panjang pon tarak guna. Meh tengok pic sye yang 'sangat' fotogenik ni.

 :: pic solo ::

 :: pic duo ::

:: pic ramai-ramai ::

     Hahaha! Lihatlah dunia. Betape 'fotogenik' nye sye! Hee! Plizzz lah awak! Jangan yakin sangat ok! Haha! (cikgu sye cakap keyakinan sangat penting ye kawan-kawan!) Haish! Yela-yela! Sye stop merepek. 

:: Kami rasa kami patut menang contest ini kerana kami budak baik yang sangat comel!

     Agak-agak boleh terima tak slogan sye tu? Hee! Takpe-takpe, yang penting, YAKIN! Haha! Ok, sye nak tag mereka-mereka yang sangat fotogenik ni : ORKID, Izyan Masri, Pae, Shafina, Nursyaza.

     Ha.. Senang dan best kan contest ni? Kalau nak join, buat la macam sye buat ni. Follow blog penaja, Ltak banner dgan link, ltak pic korang yang fotogenik tu, 3 taw! Lpas tu, lengkap kan slogan dan tag 5 kawan, dah siap, hantar link kat entry penaja. Haa! Senangkan? Tiru je macam sye.(tp jgn membebel dan merepek macam sye) Hee!

Ok tu je lah! Makin banyak lak merepek ni. Tata!



Thursday, 24 March 2011

Get ready!

Assalamualaikum...

     Ehem-ehem.! Lame lak rasenye tak membebel. Hahaha! Ok, untuk entry yang ni, sye xnk cakap banyak.(nak sebenarnye). Sye xdapat nak membebel panjang lebar sebab kene kemas barang.. isk2x! Sye dgan anak-anak gayong uitm jb kene pegi Segamat sebab ade malam perdana gayong kat sane. So, terpakse la tinggal kan bende alah ni beberape ary. Hee!

     Act, banyak lagi bende sye nak citer. Pasal trip semalam, pasal orang tu, pasal orang ni, pasal kek pisang... Haa! Banyak tak banyak la kan sye nak gosip. Tp bkan sekarang. Sekarang tak sempat. T kene tinggal lak. Adei! Kesian batu blok sye ni. Dah di anaktirikan selame beberape hari. Huhu! Maap ye. Jgn ganggu sye dalam mimpi! Haha!

     Alamak! Dalam xnak membebel td, rupenye dah terbebel jgak la. Hee! Tak sengaje tak pe. Dimaapkan. Betol x? "Ok ok ok! Cukup la tu awak! Taw x sye nak cepat". (kate sye kpade jari). Ok awak semua, tu je nak bg taw. Tunggu taw! Xsabar nak story mory ni. Hee! Jangan rindu sye! Haha!Ok, kali ni betol-betol 'ok'! STOP! Tata!


Wednesday, 23 March 2011

Our Memory Photo Contest

:: jom join? Klik banner ::

Assalamualaikum...

      Petang-petang ni macam bosan, so sye buat lah entry ni : Our Memory Photo Contest. Tgk contest ni macam best je kan. Ape salah nye kalau join. Betol x? Hee. Contest ni Miss Ain yang buat. Hee! Best kan dy.. Ha, pe lagi? Jom la join ramai-ramai! Senang je. Follow, buat entry, ltak banner kat entry dgn side bar (link sekali), ltak pic kenangan korang yang korang pun ade skali, tulis knape plih pic tu, last tag 4 orang kawan. Done!

:: ni la memory photo sye! ::

     Pic ni mase kitorang pegi orienteering kat Pekan Pahang. Kenangan sepanjang orienteering tu memang best tak hingat! Cayalah!

: Saye pilih gambar ni sebab mereka semua SANGAT BEST! :

Saye nak tag 4 orang ni : MisZ ElyN, ciKb3yLa, qeyraterhevad, NORLIDA RAMLI.

That's all! Tata!

Tuesday, 22 March 2011

:: just nothing ::

Assalamualaikum...

3 perkara :
  • Sye makin sihat.
  • Sye makin aktif!
  • Tp sye xde mood nak post entry pnjang-pnjang.
    
     Sorry to all! InsyaAllah esok klau free sye post entry panjang berjela dengan join contest bertimbun-timbun k. Luv u all! Selamat malam! Tata!


CONTEST GAMBAR PALING CHUMEL

:: jom join ramai-ramai?Klik banner ::

Assalamualaikum...

     Sebelum tu sye nak ingat kan awak semua : jangan cakap ape-ape sebab sye dah berjangkit cik ana yang suke join contest. Haha! Ape salahnye. Tambah kenalan. Betol tak? Nak join? Jom la. Pegi follow admin contest ni : cik eyqasara yang comel. Lpas tu amek banner dy, ltak kat entry korang yang mesty ltak tajuk same macam tajuk entry ni. Then, ltak pic korang yang comel macam kucing parsi, hee! Last, tag 4 orang kawan. Bgtaw dyorang taw! Dah siap pegi la anta kat cik yang comel tu. Macam anta asignment. Hee!


Kat atas ni pic sye. Xcomel pon. I know. Haha! Tp nak jgak. Pic ni kan sebenarnye pic baru bangun tidur! Siyezly! Bangun-bangun tido je macam bosan, so ape lg, snap la pic. Hee! (syyhh!) Rahsia taw. Huhu. Sye nak tag 4 orang ni : Alief, Nursyaza, City, Titirara.

That's all! tQ!




Contest Seunik Namaku

:: nak join klik banner ::

Assalamualaikum...

     Hai!! Ape khabar semue? Hahaha! Macam lame sgt je xupdate! Poyo lah awak. Hee! Ary ni, sye nak join contest yang ni : Contest Seunik Namaku by cik zie. Tengok macam best je. Hee! Sje nak join setelah di tag oleh cik fara yang rajin tu. Hehe! Xsalah kan?

Psst!! Budak dalam pic ni nme dy AMIRAH MARLIZA taw!

     Ok la. Dah kantoi. Atas ni sye la. Nme sye AMIRAH MARLIZA BINTI RAJA KAMARUDIN. Boleh tahan panjang walaupun xsepanjang nme cik FARAH YUSNAIRITA ADHA kter tu. Sebenar nye ramai jgak la orang yang pertikaikan nme sye tu. Knape mesti pertikaikan?? Ggrr! Hahaa!Xdela. Gurau je. Tkut la tu. Haha!

     Ramai orang tanye soaln ni : Kenape ayah awak ade raja awak xde raja? Kenape mesti kene ikut nme ayah?(itu soalan sye) Hee.! Ok, sebenarnye semua sedare mare sepupu sepapat belah ayah saye ade nme raja tu. Tp ntah macam mne tibe kat sye xde pulak. Anak angkat kot? Tidak!!! Haha! Gurau lg. Maen-maen ye Marliza! Ade nenek sedare sye tu, asal jmpe je suruh sye tukar nme. Ltak nme raja kat depan. Haiya! Ape masalah dengan nme sye yang sekarang ni.

     Bile ade orang tnye macam tu, sye cakap : nanti kalau nak pegi luar dari M'sia xpyah byar cukai. Haha! Semua buat muke blur. Amek kaw. Sebenar nye mak dengan ayah sye xletak raja sebab name AMIRAH tu sendiri dah bawak maksud 'puteri' dan pemimpin. So, bile ltak raja x ke berat jd nye nanti? Betol x? So, Dyorang letak la nme AMIRAH MARLIZA untuk stu2 nye anak perempuan dyorang yang comel ni. Haha! Perasan! Maksud nme sye, Puteri Marliza. Best kan? Hee! Marliza tu sekadar nak menyedapkan je sebenarnye.

     Kat rumah, sedare mare ade pnggil sye mira atau adik. sebab sye bongsu. Hee! Comel kan! Kat sekolah ade yang pnggil Amirah, Amirah Marliza, Mira, dan Marliza. Yang terbaru ade yang panggil Mar!! Haha! Macam kelakar. Tp ape pon dyorang cakap pasal nme sye, SYE TETAP BANGGA DENGAN NAME SYE NI! Hee! Sye Nak tag 3 orang yang best ni : Putrifayad, Bad, Fiffyqaqah.

That's all! Tata!

Monday, 21 March 2011

CONTEST "Aku dan Kaca Mata"

:: jom join? Klik banner ::

Assalamualaikum...

     Sebenarnye tadi dah nak tidur...Tp terbace pulak kat shoutbox c ana busuk menjerit bagitaw sye di tag dekat contest ni. So, sye pon join la. Hahaha! Ana! Berani ye kamu influence sye! Tp xpe. Dimaapkan. Eh, Banyak cakap pulak.

     Contest ni, cik Fara Vavavoom la yang rajin wujudkan. Hee! Senang je kalau nak join. Tiru macam saye. Ikot kemane sje cik fara ni pegi...(follow). Lpas tu, korang letak la pic korang yang macam atok nenek pakai spek tu kat entry korang. Hee! Then, bg je sbab kenape korang ske spek tu. Klau rajin, ltak la banner kat ats ni, kat sidebar korang k. Dah siap g je ltak link korang kt komen entry beliau. Hee! Mudah kan? Ops! Jgn lpe tag kawan. Bgtaw kawan tu dlu!

Ni pi c sye! Terserlah kegedikan! Haha!

Ok. Sye ske kaca mate ni sebab kaca mate ni sgt stylo walaupun nampak nerd! Credit to the owner! Sye nak tag 3 orang yang cute ni : Farhana Najwa, Raja Ellysya, miss_mimiemyra Done! Tata!




Induction yang ggrr!

Assalamualaikum...

     Sye taw, ble bce tajuk je, mesti korang tak tau ape maksud sebenar tajuk ni kan? Ok la, meh sini sye bagitau. Induction ni, sebenarnye lebih kurang macam perbincangan atau perkongsian maklumat. Kot!Hahaha! Sye pon xbape pasti. Tp, ape yanf sye faham macam tu la. Sebenarnye, sye buat entry ni sebab ade la citer cket pasal program ni. Sori. Entry ni panjang skit. Xnk bace pon xpe. Huhu!

     Program ni anjuran MBA aritu, so semua ahli MBA wajib la datang program tu sebab tu program kelab. Yang jadi citer nye bile member-member part sye ramai giler tak datang program tu! Yang datang cume 10 orang kalau tak silap sye. So, penasihat kitorang pon luahkan la rse kekecewaan beliau. Hahaha! (ayat skema). Ok, actually, sye pun tak taw knape mereka-mereka tu xnk datang. Maybe ade hal penting kot. Kebetulan masing-masing punye pet mati serentak. (agaknye lah!) Kite kne bersangke baek ok.

     Sepanjang program tu, tersangat la tepu biler sye dapat grup yang ade sye sorang je part 4! Haish! Yang laen tu satu batang idung pon sye xknal milik siape. Cisdale betol. Tp xpe, sye try jgak involve. Tp, start dapat tugasan, sye trus rse macam nak ngap ubat tidur 5 botol sebab geram sangat dengan ahli grup ni. Macam xfaham arahan 1 hal, bile time nak bincang tu dudk macam nk berperang tu 1 hal lg. Yang paling sye rse nk jerit tu : boleh tak semua orang jgan cuba nak larikan diri dari involve?? Bkan ape, ade lah sorang minah ni, dy beriye-iye sangat nak pegi berniage. Padahal bkan dy yang patut pegi. Dy da bg idea tunggang terbalik, lpas tu nk lari. Korang rase patut ke? Memang saje tempah cacian dan makian la tu kan..

     Abis citer pasal tugasan pertame. Hancus! Tugasan kedua : Tiru gaye artis! Untuk tugasan ni, kitorang kene tiru gaye artis. So, audience akan teka. Mule-mule sye rase macam not bad la. Semangat jgak la nk involve. Tp, tbe-tbe sye rase semangat sye terbang melayang. Semua gara-gara minah tu la. Datang-datang je cakap : korang buat la eh, akak xlarat la, pening kepale, td kene ujan. Pliz la der! Orang laen pegi jgak berjual, tp molek ade je involve. Banyak la alasan kaw! Kaw ingat kaw ajk, program tu, kaw boleh skip? Lpas tu ske-ske aty arah orang. Ble dy yang kne berlakon, teros pucat. Ceit! Sye benci orang yang hanye taw ber'KONTROVERSI' tp x ber'KUALITI'. Tolong la Malaysia!

     At last, abis jgak la program tu. Walaupon waktu tu ujan, tp aty panas! Hahaha! Nasib baek sye sangat pandai cover line. Tahniah kpde sye ye. Maap kpade sesiape yang terase. Sape makan yong taufu dy la yg rase yong taufu. Tata!

 

Boleh tak??

Assalamualaikum...

Hm, ary ni, malam ni, boleh tak kalau :
  • Sye nak pos entry banyak-banyak?
  • Sye nak jerit kuat-kuat?
  • Sye nak marah seseorang?
  • Sye nak luahkan ketidakpuasan aty?
  • Sye nak perli orang sesuke aty?
  • Sye nak buat hal sye sendiri?
  • Sye nak buang senyum jauh-jauh?
     Ye! Sye tgah marah! Walaupun sye senyum tp sye tak tipu yang sye tgah marah. Makin manis senyuman, mean, sye makin marah. Pandaikan sye kaburkan mate orang? Hahaha! walaupun orang cakap mate xboleh menipu, tp xde lagi orang cakap senyuman boleh menipu.


     So, korang rse boleh tak sye buat semua bende kat atas ni? Tp, kalau korang ckap xboleh pon, sye buat jgak. U see? Degil kan sye? Hahaha! Well... dah la. Malas nak bnyak citer kat cni, jmpe kat entry lpas ni. Tata! Next!

Saturday, 19 March 2011

Satu pagi yang gelap...

Assalamualaikum...

     Finally! Haha! Finally dapat jgak sye on9. Dari pg td, keje semua terbengkalai gara-gara line wireless yang macam taik cicak! Kcian cicak xberslah. Maap ye.! Psst! Korang nk taw citer x? Psal mlam td.. Malam td kan, er..sebenarnye dah pg kot, dalam pukul 1 lbih mcm tu. Mse sye tgah khusyuk lg tawaddu' buat asignment Marketing, tbe-tbe lampu berkelip-kelip. Mle-mle mcam seriau jgak la. Tp bler da bnyak kali macam dah xksah pon.

     Sye ingat xde pape. Tp xlme lpas tu...sye tersentap! Tbe-tbe rse mcam nk nangis, geram, nak marah pon ade jgak. Mne tak nye, sye tgah punye syok buat asignment, tbe-tbe sunyi sepi, gelap gelite.. Korang taw kan ape yang sye cuba smpaikan? Sye nk bgtaw, malam td BLACKOUT mse sye tgah buat asignment! Dah la lappy xpasang batery, asignment xsave lg, mne xrse nak mengamuk ala-ala hulk.

     So, dgan pantas dan cekapnye sye cpat-cpat merabe-rabe capai bateri lappy, pasang then teros on! Fuh! Dengan harapan, lappy tgah pending, so, ape yang sye buat masih dalam keadaan selamat. Haha! Bukan maen positive lagi fikiran. (contohilah sye). :-) Tp, malang xberbau, segala bnde alah yang sye taip dah pon hilang entah ke mne. Macam nk terkeluar jantung di buat nye. Huhu. (padahal bendenye ade)

     Tp, (masuk mud gembire) disebabkan sye budak baek, tbe-tbe lappy dah tolong save kan. Ade dkat auto save. Haha! Nampak sangat sye bute IT kn? Diam-diam je ok. Mse tu rase macam nak lompat dari tingkat 4 kolej UiTM Larkin sambil jerit "TQ ALLAH!". Haha Rasenye takde la over sangat kot. Kan3x?
Masalahnye lg, sye nk sambung la semule keje tu, tgk2 line internet lak lesap ditelan kegelapan malam. Hampeh!

     Sye pon dgan segale hormatnye, naek katil dan menjalankan xtvt buat peta seperti biase. Subuh td mse bangun solat, gelap jgak lg. Nasib baek sye tido lena nak mampuih! Cool je walaupun panas. (ciri-ciri orang beriman) Haha! Sye solat dalam gelap lagi romantik tu dgan sorang roomate sye ni. Lpas solat macam nk tdo semule. Mate pulak dah segar...Haish! Xde karen xtaw nak buat pe. Tbe-tbe sdar akan pentingnye elektrik. Huhu. Tbe-tbe roomate sye cakap : Marliza, sye xtaw nak buat pe la. Rse macam nk buat air panas. Jom masak air? (gne heater). 2saat lepas dy cakap sye teros gelak kan. Kah3x!



Moral of the story : Fikir dulu sebelum cakap pape.

That's all! Tata!

Special for you today!


Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011