Monday, 21 March 2011

Induction yang ggrr!

Assalamualaikum...

     Sye taw, ble bce tajuk je, mesti korang tak tau ape maksud sebenar tajuk ni kan? Ok la, meh sini sye bagitau. Induction ni, sebenarnye lebih kurang macam perbincangan atau perkongsian maklumat. Kot!Hahaha! Sye pon xbape pasti. Tp, ape yanf sye faham macam tu la. Sebenarnye, sye buat entry ni sebab ade la citer cket pasal program ni. Sori. Entry ni panjang skit. Xnk bace pon xpe. Huhu!

     Program ni anjuran MBA aritu, so semua ahli MBA wajib la datang program tu sebab tu program kelab. Yang jadi citer nye bile member-member part sye ramai giler tak datang program tu! Yang datang cume 10 orang kalau tak silap sye. So, penasihat kitorang pon luahkan la rse kekecewaan beliau. Hahaha! (ayat skema). Ok, actually, sye pun tak taw knape mereka-mereka tu xnk datang. Maybe ade hal penting kot. Kebetulan masing-masing punye pet mati serentak. (agaknye lah!) Kite kne bersangke baek ok.

     Sepanjang program tu, tersangat la tepu biler sye dapat grup yang ade sye sorang je part 4! Haish! Yang laen tu satu batang idung pon sye xknal milik siape. Cisdale betol. Tp xpe, sye try jgak involve. Tp, start dapat tugasan, sye trus rse macam nak ngap ubat tidur 5 botol sebab geram sangat dengan ahli grup ni. Macam xfaham arahan 1 hal, bile time nak bincang tu dudk macam nk berperang tu 1 hal lg. Yang paling sye rse nk jerit tu : boleh tak semua orang jgan cuba nak larikan diri dari involve?? Bkan ape, ade lah sorang minah ni, dy beriye-iye sangat nak pegi berniage. Padahal bkan dy yang patut pegi. Dy da bg idea tunggang terbalik, lpas tu nk lari. Korang rase patut ke? Memang saje tempah cacian dan makian la tu kan..

     Abis citer pasal tugasan pertame. Hancus! Tugasan kedua : Tiru gaye artis! Untuk tugasan ni, kitorang kene tiru gaye artis. So, audience akan teka. Mule-mule sye rase macam not bad la. Semangat jgak la nk involve. Tp, tbe-tbe sye rase semangat sye terbang melayang. Semua gara-gara minah tu la. Datang-datang je cakap : korang buat la eh, akak xlarat la, pening kepale, td kene ujan. Pliz la der! Orang laen pegi jgak berjual, tp molek ade je involve. Banyak la alasan kaw! Kaw ingat kaw ajk, program tu, kaw boleh skip? Lpas tu ske-ske aty arah orang. Ble dy yang kne berlakon, teros pucat. Ceit! Sye benci orang yang hanye taw ber'KONTROVERSI' tp x ber'KUALITI'. Tolong la Malaysia!

     At last, abis jgak la program tu. Walaupon waktu tu ujan, tp aty panas! Hahaha! Nasib baek sye sangat pandai cover line. Tahniah kpde sye ye. Maap kpade sesiape yang terase. Sape makan yong taufu dy la yg rase yong taufu. Tata!

 

6 si cantik/kacak komen:

kambeng.karbonat said...

dah buat ke apa yg dh list dlm post sblom ni? :D

holaulala said...

xpon. Sye kn bdak baek. Hahaha! (baek pulak!)

kambeng.karbonat said...

yg list last sekali 2 jgn buat ye,yg nk buang senyum 2.sebab t kalo ada org buat contest "senyuman paling lebar" awk dah xleh join kn.haha~!

holaulala said...

haha! xbaek taw. Katak pon cair tgk senyuman sye.haha! (katak je??)

kambeng.karbonat said...

pak pandir pon cair jgk. :)

holaulala said...

haha! xnk ah pak pandir entah pape 2.

Template by:

Free Blog Templates