Wednesday, 27 April 2011

SEGMEN: MySpace!

:: macam biasa la. Klik kalau nak join ::

Assalamualaikum...

     Hai! Wah! Lame giler dah tak update nih. Hee! So, Seperti yang dijanjikan, sye nak join segmen ni. Hahaha! (tetibe je gelak).. Fuh~~ Penat woo kemas barang nak pos balik umah. Kalah orang pindah umah. Hee! Name pon pompuan kan... Hee!

     Ok lah, dah start dah nak bebel ni. Haha! Ok2 dah stop. Hee! Wahai Datuk Siti eh silap! Maap Datuk Nazim. Hehe! Silalah mengenjoykan diri anda ye. :)

Tahun bila korang main MySpace and berapa kerap korang online?

Tahun biler ek? Macam luper la... Hee! Haa! Yang pasti bkan tahun gajah. Haha! Maen-maen ye! Mase lpas form 5 la. Xde keje mase tu. Tp lambat sikit la. ~biase la, budak baek + rabun IT~ hee! Tp dah deactive...huhu...

Anggaran bilangan kawan dalam MySpace?

Anggaran kawan ade la dalam 800 something je. Tak banyak pon... Orang tak femes kan... Hee!

Siapa 1st top friends korang and apa hubungan korang dengan dia?

Kalau tak silap Habibah Lagiman. My bestie kat sekolah dulu. Hee! Tp biasenye berubah-ubah. Bkan tak tetap pendirian... Tapi fleksible... Haha! Perasan~~

Lagu apa yang korang letak kat MySpace dulu-dulu?

Lagu? Alangkah blog sye pon takde lagu, inikan pulak myspace. Hee! Memang tak la kan... Xbape suke la. Semak je. Tp ade button meow comel! Hehe! ~mesti Nazim tngah geli geleman ni~ Hohoho!

Kenapa korang tak main MySpace lagi dah?

Lagi mau tanye. Of coz sebab dah bosan. Macam kanak-kanak sangat kan...Hee! Lagipon dah baru kan. Amat sukar untuk difahami oleh budak baik yang rabun IT ni. Hee! Terpengaruh dengan buku muka lagi. Haha! Ni semua facebook punye pasal! lalala~~~

Ok done! Fuh! Letih jgak bercerita ni. Hee! Ok lah Datuk Nazim. Sampai sini je la kot. Si Habibi Jolie ni ha nak suruh cari uban pulak. Eh! Bukan cari uban la. Dandan rambut. Cewah! Dandan tu tak leh blar... Hahaa!

That's all! Tata!



Wednesday, 20 April 2011

Amboiii....! Stop update sebab dating?

Assalamualaikum...

     Hai kawan-kawan... Maaf la ye sebab dah lama tak update. Agak busy la lately. Hurm... Biase la kan kalau dah last-last sem ni memang busy memanjang... Dating tak sudah-sudah. Ahad ni sye ade dating. Dalam minggu ni memang sangat busy berdating je. Kepada yang gegar blog sye, terima kasih banyak-banyak. Dah puas dating nanti sye pegi gegar blog awak-awak pulak. 

     Ok lah. Sye malas nak cakap banyak. Nervous pulak rasenye nak jmpe kekasih aty nanti. Wish me luck la ye. So, sye ade sikit note untuk awak semua. Tolong jangan halang sye berdating ok. Tata!



















































Friday, 15 April 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

:: Klik kalau nak join ::

That's all! Tata!

Segmen: Ketika Aku Kecil

:: Klik & join ::

Assalamualaikum...

     Macam biasa la... Update je join contest. Update je join segmen. Masuk ni kali kedua sye join segmen Opera Hidup ni. Tajuk segmen yang ni : Ketika aku kecil. Haish! Awak nak taw ke kisah sye waktu kecik?
Mesti la nak kan. Kalau tak, tak de la segmen ni. Hahaha! Perasan la kau ni Marliza!

     Ok lah. Sye dah berazam ari tu yang sye tak nak buat entry panjang berjela. So, Kiter straight to the question je la ye. Hee!

1. 5 perkara nakal yang dilakukan semasa korang kecil dulu!
  • 1st yang sye ingat, mase tu jiran sye suruh tgk kan ank dy tgah tido dalam buai. Padahal mase tu sye tgah melarikan diri dari rumah sebab nak pegi main kat sekolah. So, sye mulanya konon-konon tgk la budak tu. Tak sampai pon 2minit jiran sye keluar dari rumah, sye pon dgn sepantas kilat berlari pegi sekolah. Tinggalkan budak tu. Hahaha! Lihatlah betape tak baik nye sye. Lalala!
  • Sorok penyepit uban jiran sebab nak elak dari kena cari uban dy. Tbe2 dy suruh cari. Dengan banggenye sye cakap "xjmpe". (padahal tak cari pon)
  • Pegi masuk kawasan sekolah lalu longkang yang sempit (pagar tutup) mase cuti sekolah semata-mata nak main gelongsor kat dalam kawasan sekolah tu. Nasib baik mase tu kecik je. Lepas la jgak masuk. Hee!
  • Main perang air kat sekolah agama. Mula waktu rehat sampai lagi 10 minit nak balik baru masuk kelas. Lepas tu buat kerja laju-laju sebab nak elak dari kena marah.
  • Pegi toilet waktu kelas lepas tu buat keje amal tarik flash kat semua toilet sampai toilet bersih. (ni nakal ke mulia?)haha! Dalam nakal ade baik nye. Lalala!
2. 5 permainan yang dimain masa korang kecil dulu!
  • Nenek-nenek si bongkok tiga... Tak taw nama sebenar permainan ni. Sye panggil main cari-cari je. Selalu main dgan abng, kawan abang pon join. Kadang-kadang dengan ank jiran. Main kat atas rumah sampai bergegar rumah. Nenek marah pastu kene piat telinge sorang-sorang. huhu!
  • Main Tengteng. Ketagih main tengteng sampai tak sedar dah maghrib. haha!
  • Pondok-pondok. Main dengan anak jiran. Konon-konon tido, tp tertido betul-betul. Bangun petang tu boleh sambung main. Hahah! Ntah pape je.
  • Main sorok-sorok. Yang ni pon selalu jgak main. Main kat rumah teres yang dalam pembinaan. Seram woo...
  • Patung kertas. Hahaha! Dulu patung kertas poyo-poyo je bawak main. Berlambak-lambak. Siap bagi nama lagi taw.
3. Pengalaman pahit semasa korang kecil?

     Semestinya kehilangan. Haa! Korang pernah rase? Tak ramai kan yang pernah. Mase tu umur 7 tahun. Mase mid year exam darjah 1. Dapat no 2 taw mase tu. Tengah dok semangat-semangat nak tunjuk result tu kat parents, tetiba dapat berita buruk yang diorang eksiden. So, sye macam tak taw bende mase tu dgn mke xde perasaan cakap "owh"..tp dalam aty je la. Hee... Kira tu la pengalaman paling pahit. Tp sye tak nangis langsung mase tu (tabah betul kan) Haha! Jatuh basikal taw lak nangis. Maybe sebab sye rse kalau sye nangis pon xde orang yang pujuk sye lagi. Hee!

     Ok lah! Done! Hee... Harap enjoy ye membaca. (sila abaikan kisah sedih di atas) Hee! That's all! Tata!

Thursday, 14 April 2011

Contest Orang Lidi Berkata-kata

:: Klik banner & join ::

Assalamualaikum...

     Hai! Kalau korang perasan, sye tiap-tiap hari update blog ni. Tapi setiap kali update mesti join kontest kan. Hee! Biarlah. Sye ske. Hehe! Adoi! Ketenteraman sye menge-post entry ni di ganggu oleh seseorang yang bernama dot dot dot. So, sye taknak cerita panjang-panjang. Terus kepada gambar orang lidi di bawah. Hee!

IIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIII
IIIIIIII
IIIIIII
IIIIII
IIIII
IIII
III
II
I
Tadaa!!!

:: Biase-biase je ::

     Ok lah. KAlau nak taw lebih lanjut pasal contest ni, silalah klik kat SINI. Camne sye punye orang lidi? Kacak dan cantik tak? Hahaha! Perasan betol lah! Thanx kepada akak bertiga yang telah menganjurkan contest yang comel ni. Hehe! Follow diorang taw. Bak katea orang, orang berbudi kita berbahasa...(macam tak de kena-mengena je..) -__-"

     Done! Ni antara entry sye yang pendek. Hehe! Sye tag 3 orang yang kreatif ni : myzziema, kucarkacir, Elin Adnan.

That's all! Tata!

Tuesday, 12 April 2011

Hijabku Jiwaku

:: Jom join! Klik gambar ::

Assalamualaikum...

     Pagi-pagi ni, sebelum pegi kelas, sye nak join satu contest ni. Contest ni tajaan Cik Siti Suhaila yang santek. Macam best je contest ni, so sye nak la join. Haha! Sibuk je. Peduli ape sye. Hee! (agak tak malu ye di situ). Ok lah. Malas nak membebel panjang-panjang. Takut nanti Cik Siti Suhaila kiter bosan nanti tak pasal-pasal sye kena reject. Hehe!

     Oleh itu, dengan sukacitanya sye menghantar gambar sye yang kat bawah ni sebagai wakil. Hee! Poyo betul ye ayat sye!

:: Rumahku Syurgaku. Hijabku Jiwaku ::

     Ok. Tu je kot untuk entry kali ni. So, sye tag 3 orang yang manis lagi cantik dan rupawan ni : Cik Iqaa, Cik Fy, Cik Sue. That's all! Tata!

SEGMEN: DIY!

:: Klik banner untuk turut serta ::

Assalamualaikum...

     Hai! Hee! Sye sje je nak join segmen ni. Konon-konon nak lepas tension la kan. Haha! Alasan je tu. Sye tengok macam best je. Sebab tu dapat Hidayah nak join. Hehe! Segmen ni dikelolakan oleh Mr. Naziem. Ada la 3 soalan kiter kena jawab. Soalan tadika je pon... Sebab tu sye nak join. Hee!

Soalan-soalannye adalah seperti berikut -------->>> (bunyi dram sikit)

1. 10 fakta tentang diri saya :)
  • Sye satu-satunye AMIRAH MARLIZA yang baik hati. Haha! (tolong jangan nafikan ok!)
  • Sye TAK SUKA makan jajan (makanan ringan) perase kuat sangat!
  • Sye TAK PERNAH makan sotong. (geli lah-_-")
  • Sye SUKA ketawa dan bercerita serta mendengar cerita. (ade bakat jd penglipur lara):-)
  • Sye susah tido malam. Kena berangan dulu 2 3 jam. haha!
  • Sye SANGAT SUKA dengan meow! (rapat dengan kucing name dia kek pisang)
  • Sye SANGAT SUKA berangan (bila la nak kawin) Haha!
  • Sye tak de parents. (jangan tanya ape-ape) Hee! Tak ramai yang taw.
  • Sye SUKA lawan cakap orang yang sindir sye. Haha!(ketawa jahat) baik di balas baik, jahat dibalas jahat. Hoho!
  • Sye seorang PEREMPUAN melayu terakhir. Ayu gitu! (nak muntah pegi toilet!) Hee!
2. 10 perkara/perkataan yang selalu saya sebut :D
  • Sebab?
  • Ape dia merepek ni?
  • Tolong la Malaysia!
  • Assalamualaikum...
  • Ah, sudah lah!
  • Ape seyh...
  • Geli ah!
  • Awak nak cakap ape sebenarnye ni?
  • Gedik!
  • Peduli ape..
3. 10 perkara “pertama kali” dilakukan dalam hidup saya :))
  • Pertama kali mimpi vampire tak gigit kat leher tp gigit tangan and kaki orang. Haha! (imaginasi terlebih)
  • Pertama kali jumpa awak kat blog. Haha! Lepas ni berkali-kali.
  • Pertama kali pergi KLCC. (ceh! biase je rupenye) Huhu!
  • Pertama kali makan daging rusa. (kali terakhir jgak)
  • Pertama kali main gelongsor air kat taman tema. (jakun giler!)
  • Pertama kali tido statik tak bergerak sampai pagi.
  • Pertama kali jatuh basikal mase pertama kali belajar bawak basikal. (padahal basikal ade roda kecik kat tepi) Agak malu ye di situ...-__-"
  • Pertama kali di interview tapi tak lepas. Haha! Padan mke sye.
  • Pertama kali admire kat someone mase darjah 1 and sampai sekarang. (setia beb!)
  • Pertama kali jawab 3 soalan yang memerlukan 30 jawapan. Amazing! Haha!
     Ok. Maap la ye kalau jawapan sye agak tidak memuaskan dan tak mengenjoykan. Hee! Puas jgak la sye bertelagah sebab nak taw fakta tu ape. Fakta, maklumat dengan kenyataan tu same ke tak. Lebih 18minit (macam kira masa je) jgak la sye bersoal jawab dengan akak dorm pasal fakta ni. Last-last dengan dia sekali konfius. Haha!

Done! Tata!

Sunday, 10 April 2011

Y.M. Amira Marliza???

Assalamualaikum...

     Hai kawan-kawan. Tengok tajuk entry ni. Mesti tertanya-tanya. Sye ni dah kenapa kan. Buang tebiat ke. Suka-suka aty je ltak Y.M. kat pangkal name tu. Konon-konon Yang Mulia sangat la. Ok ok. Relaks la. Tolong jangan buat serangan melulu tanpa usul periksa. Ni senua bukan salah sye dan bkan jgak kehendak sye! Haha! Poyo la Marliza.

     Sebenarnye citernye macam ni. Td, mse sye tengah syok-syok cari info pasal mcD, nak buat asignment la kononnye. Tetibe, datang la perangai aneh-aneh. Sje nak tengok ape yang keluar kalau sye search AMIRAH MARLIZA RAJA KAMARUDIN. Haa...! Awak nak taw ape yang keluar? Klik SINI.

     Sekarang korang dah taw kan. Haa... Bkan sye sje-sje letak taw name tu. Sye pon baru taw ary ni. Tu pon kebetulan je. Hee! Abis semua sye godeh. Amek kaw. Baru sye taw name-name sedare mare, atok nenek, moyang segala. Sye pon baru taw yang sye ade lagi sorang pakcik?? Raja Mohd Khalid. Siapa tu? Kenapa sye tak pernah taw? Haha! Teruk betul.

     Tapi kan, macam ade tanda soal dalam kepala otak sye. Siapa sye? Kenapa semua family sye ade raja tp sye takde? Kenape? Kenape? Kenape? Haish! Soalan exam pon lagi senang nak jawab. Siape sye? Haha!

That's all. Tata!

Saturday, 9 April 2011

SEGMEN TEGURAN SESAMA BLOGGER

:: Klik banner kalau nak join ::

Assalamualaikum...

     Hai...sye nak join ni boleh tak? Why not! Sila-sila... Ni bukan contest atau cabutan bertuah atau giveaway atau pertandingan makan memakan ye kawan-kawan... Ni sebenarnye asignment. No! Segmen sebetulnye. Ni adalah segmen teguran sesama blogger. Yang bertanggungjawab ajak sye join segmen ni adalah > Nanaosaki.

     Dia tak pakse pon, tp sye yang nak join. Saje je nak taw tahap 'keanak-anakan' serta tahap ke-kuno-an blog sye yang tersangat naif ni. So, sye join la segmen ni. Korang nak? Jom la klik banner atas tu. Nak join tak susah pon. Korang just kena buat entry > SEGMEN TEGURAN SESAMA BLOGGER. Lepas tu masukkan banner kat atas tu, linkkan kat entry segmen Nanaosaki tu. Entry tu pasal kejelesan or ketidakpuashatian korang terhadap blog Nanaosaki tu.

     Panjang la pulak entry ni. Haish! Ok lah. Kalau korang nak tau lagi terperinci pasal segmen ni, korang klik-klik la banner kat atas.

Komen sye terhadap blog Nanaosaki :
  1. Blog awak semestinye jauh lagi baik berbanding blog sye. Tengok follower pon taw. Hee!
  2. Header tu ok. Sye ske. Simple but nice. Bkan semua orang suke tgk mke kte terpampang kat header. Betol tak? Header sye lagi la ke laut. Haha!
  3. Entry ok. Menarik. Ade pasal meow! I like. Hee.
  4. Yang senarai entry kat sidebar tu macam tak perlu je. Sebab awak dah ade link within. Sye rase la, sebab bg sye, bnde yang gerak kat tepi tu(tak taw name bnde tu) dgan blog archieve and link within tu macam lebih kurang je. So, letak salah satu je pun macam dah cukup.
  5. Popular post tu pon macam agak serabut di situ. Maybe kalau awak tak letak detail ok kot. Just ltak tajuk je.
  6. Then, yang mood now, reference, 'anda pelawat ke...' tu pon macam tak berape perlu. Tak berat ke nak loading kalau ltak widget bnyak-banyak?
  7. Erk..Yang twitter dan facebook kat sidebar tu xpayah letak kot sebab awak dah letak complete kat after entry awak.
  8. Ade button 'go to TOP'. Sye suke. Ade banyak iklan. Mesti banyak duit. Hee!
  9. Susun sikit item kat sidebar maybe lagi ok. Lepas tu ltak divider between sidebar dgan entry 2. Mesti lagi kemas.
  10. Entry menarik yang perlu anda baca. Better kalau buat list je. Hee!
     Ok tu je. "tu je kau kate??" Hee! Maap kalau banyak komplen. Actually, blog sye pon takde la power mne pon. Powered by Blogger je. Hee! Gurau je. Sye nak kritik pon tak bape pandai dan tak bape tau. Kalau awak tengok blog sye pon mesti banyak komen dan kritikan serta teguran kan? Silap-silap 5x ganda daripada sye komen blog awak. Hee.

     Overall, blog Nanaosaki nice. Ape orang sekarang cakap tu? Simple but nice? Ye la tu kot. Berbanding blog sye yang serba kekurangan. Follower kurang, iklan pon xde, duit jauh sekali. Hee! Kucar-kacir dah satu hal, entry pun ntah pape. Eh, ter-kritik sendiri pulak. Heehe!

     Ok la Cik Nanaosaki. Sye harap sangat awak dapat citer pasal 'keunikan' batu blog sye pulak. Ceciter-ceciter! Hehe! Cakap la ape-ape pon. Sye terima dengan aty yang tabah. Cewah! Maap kalau ade terase aty dengan kritikan sye yang ntah ape-ape tu.

Nota kaki : Psst! Sye nak bagitaw something ni. Sye PEREMPUAN taw. Perempuan melayu terakhir. Ehem-ehem! Sudah-sudah ler tu perasan. Hee! Tata!

Friday, 8 April 2011

Blog kucar-kacir

Assalamualaikum...

     Firstly nak say sorry sebab blog ni kucar-kacir sekarang ni. Sye dalam usaha meng-upgrade blog ni. So, syok-syok bereksperimen, tengok-tengok blog ni dah jahanam. Hee! Harap korang tak kisah dengan blog yang kucar-kacir ni.

     Its ok kalau korang tak nak follow. Sye taw blog sye ni buruk lagi hodoh now. Jangan kan nak follow, nak jenguk pon tak selera. Huhu! (tolong lah consider cket dgn sye) ;(

     Sye akan pastikan blog ni pulih semula dalam beberapa hari ni. Betul! (muke penuh yakin) So, sekarang ni sye nak stop dulu sebab kerja-kerja pembinaan sedang di jalankan. Harap maklum.



Thursday, 7 April 2011

Contest Sweet Face & Style Gituuuu!

:: Klik banner jom! ::

Assalamualaikum...

     Hai awak! Kali ni contest ape pulak? Wahai Marliza, bolehkah anda stop bercontest? Eleh! Suke aty sye la. Hahaha! Tolong jangan cakap sye giler ok. Tu sebahagian daripada imaginasi sye. Hee! Sebenarnye dah lme nak join contest ni. Dah lame juga follow blog akak manis ni. Tp, mase tak mengizinkan. Biase la kan, mase kan kuat cemburu. Hee!

     Contest ni di anjurkan oleh Miss Shaa yang comel tu. Dy cakap contest ni terbuka untuk semua lapisan masyarakat. Sye pulak cakap, kalau nak join, klik la banner kat atas ni. Lepas tu, dy cakap lg, kalau dah join, follow la dy. Bkan ape, nanti korang tak payah susah-susah nak mencari blog dy lg utk dapatkan update. Betul kan...Kalau korang follow pon tak rugi. Nak taw kenape? Sebab dy COMEL. Betol. Tak tipu!

     Then, ltak la banner kat ats ni. Kecik pon takpe. Janji nampak. Lepas tu, letak la gambar korang yang style lg cantik dan bergaye serta comel plus sweet tu. Sorang je taw. Tak mau dua, tak mau 3. 1 gambar je cukup la kan. Cover cket. Hee! After that, korang bagitaw la, knape korang rase korang berstyle giler dalam gambar tu. Kalau nak buat semua bende kat atas ni, konfem-konfem la korang kene buat 1 entry khas kan? So, buat la. Hee!

     Dah siap? Tak reti-reti nak tag kawan korang? Ala kiter kongsi ke-style-an kiter ramai-ramai. Tag la 3 orang k. Bagitaw diorang. Bagi diorang teruje sikit nak join. Hee! Tarikh tutup dah tak lame! Lagi seminggu je. Jom2 cepat. Hadiah? Ehem-ehem! SURPRISE! Haha! Sye pon tak taw. Kene tanye Miss Shaa yang comel tu ok.

Asyik membebel je macam murai tercabut ekor sampai lupe nak ltak pic sendiri. Hee! Maap! Sila jangan kutuk ye.

:: Wah! Sape ni?? ::

     Ok. Ni la pic sye. Sye pilih gambar ni sebab, cuba tgk betul-betul, nak kata style tu takde la kan. Tp sweet tu macam dah nampak bayang-bayang kesweetannye tu and simple je. Takde lah over tak hingat dunia sangat. Hee! Kesimpulannye, sye bangge dgan diri sye dalam pic ni. Sweet bak gula pasir je kan? (sila abaikan)

     Ok la. Ni last perenggan. Siyez ni. Hee! So, sye nak tag 3 orang serikandi harapan bangsa ni : Rabiyatul Aida, Eliana, Khairiyah. That's all! Tata!

Wednesday, 6 April 2011

Contest Belog Cik Kumbang

Assalamualaikum...

     Pagi-pagi ni terase macam nak buat sesuatu la. Nak taw tak ape?

:: tadaa!! Join contest la, ape lg. Nk join? Klik banner ni ::

     Contest ni tersangat la simple mimple. Ha? Simple? Ape yang simple nye? Haha! Dah taw, mesti korang tnye macam ni kan? Ha, kalau nak taw ape yang simple nye, jom la klik banner atas ni ramai-ramai. Ape? Nak taw siape tuan yang buat contest ni? Bkan tuan la. Tp 'Cik'. Comel taw nme dy. Cik Ladybird. Eh! Silap. Maksud sye Cik Kumbang. Hee! Jangan marah ye Cik Kumbang...Gurau-gurau di pagi hari. Hee!^_^

     Psst! Korang nak taw tak ape yang korang kene buat kalau nak join? Nak? Ok la. Sye bgtaw eh. Mule-mule, korang mesti follow blog Cik Kumbang. Atas arahan sye taw. Hahah! Gurau lg! Xde la, kalau nak follow, follow la. Ikot tahap keikhlasan korang. Tp, korang takkan menyesal follow sebab blog dy COMEL. Ade banyak kumbang merah bintik hitam. Haa... Nk tgk? Pegi la terjah sekarang.

     Lepas dah follow, buat la entry yang bertajuk : Contest Belog Cik Kumbang. Letak la banner yang cute miut kat atas nuh. Eh! Jangan lupe link kan kat entry contest tu taw. Dah siap? Kalau dah siap, pegi kat entry contest, tnggalkan link korang kat ruangan komen. Kalau korang nak tnggal sekali pon xpe. Hee! Ha? Tarikh tutp biler? Dah tak lame taw. Sampai 20/04/2011 ni je taw. So, ape lg? Meh la join!

     Akhir kata, majulah Cik Kumbang untuk blog! Hee! Banyak pulak sye punye merepek pagi-pagi neh. Sye tag 2 orang yang best ni : Riri Momoko, Fara Nadira. Sebelum stop, nk cakap : Maap ye Cik Kumbang. Kalau malas baca sila abaikan ayat-ayat sye yang merepek tu. Cari isi penting je ok? Hee! Ok Marliza, CUT! Tata!

Contest I Love Myself

:: join? Klik banner ::

Assalamualaikum...

     Hai! Dah lame tak join contest. Jom join contest ni nk tak? Kalau korang join, mean korang ssaaaayang diri korang. Hehe! Contest ni Cik Safiyyah yang buat. Kalau nak join, sila-sila la follow beliau ye...

Hadiahnye nak taw tak?

:::::::>>> 1st prize : Teddy bear & Seluar jeans Forever 21
:::::::>>> 2nd prize : Sweater Onitsuka Tiger

     Ops! Sebelum sye terlupa, sye nak bgtaw, korang kena buat tajuk entry macam yang sye buat ni taw. Lepas tu ltak banner kat ats ni dalam entry dan sidebar korang. Then bgtaw la ape yang menunggu diorang kalau menang kontes ni (hadiah la). Link kan sekali dgn blog beliau ye.

     Dah siap? Kalau dah siap, korang ltak link korang kat SINI. Make sure korang tag 3 rakan blog korang keyh?

Asyik membebel je sampai lupe nak letak gambar sye. Hahaha! Korang nak tgk ke? Jap eh...ehem-ehem!

:: CAk!! Nampak tak, betape I Luv Myself!! ::

     Ok. Sye dah siap dah. Jom la join. Sye tag 3 orang yang cantik molek ni : Ain, Shaherah, Raudhah. That's all! Tata!



Monday, 4 April 2011

Kawan?

Assalamualaikum...

AWAS! Entry panjang. Sila fikir dulu sebelum baca.

     Hai! Untuk entry kali ni, sye nak bebel cket pasal kawan. Korang taw tak kawan tu ape? Mesti korang pon ade kawan kan? Kawan baek, kawan karib, kawan biase, kawan rapat, macam-macam jenis kawan la. Ape korang rase bile ade kawan? Happy, seronok, enjoy, dan tak sunyi. Betol tak? Tp macam mane kalau kawan korang tu hanya cari korang time dia susah je? Bile senang, ade kawan, dia blah macam tu je. Korang mesti rasa macam nak hentak je kan orang macam tu?

     Actually, sye tak de lah nak cakap pasal siapa-siap pon. Sye just nak kongsi cket. Korang nak taw, makin sye besar, makin sye tak jmpe keserasian dalam persahabatan. Cewah! Ayat kemain lg. Tp sye cakap betol ni. Lepas abis sekolah, sye still tak jumpe lg kawan yang betul-betul kawan. Entah lah yek. Sye pon tak taw kat mane silapnye. Korang rase?

     Sye mish kat kawan-kawan sye time sekolah dulu. Azie, Zella, Fadiz, Hanis, Sakinah, Abieb and semua la. Diorang best sangat. Awak nak taw, sekarang ni sye kat UiTM. Serius sye cakap yang sye macam xde kawan kot kat sini. Fine la, memang ade, tapi biase-biase je. Diorang semua just kenal sye luaran je. Diorang tak taw ape-ape pon pasal hidup sye, siape sye, sye ni jenis macam mne, perangai sebenar sye. Diorang langsung tak taw.

     Sye pegi kelas sorang, balik kelas sorang. Ade la sorang yang sudi kan jalan dengan sye. Terima kasih la kat dy. Haha! Ape masalah kau ni Marliza? Hee! Diorang takot kot dgn sye. Sye garang kot. Ke sebab sye ni tak pandai? Hehe! Ntah la! Tbe-tbe sye rase kecik aty dgn kelas sendiri. Sebab tu sye banyak diam je dalam kelas. Tu lebih baek kan daripada malu sebab orang tak layan. Nasib baek tu satu-satunye kelas yang ade. If not sye dah tukar kelas lame dulu.

     Ye! Memang sye pura-pura je happy depan korang semua. Memang sye pura-pura selesa dgn korang. Memang sye pura-pura bahagia je dgn korang. Semua tu pura-pura je. Nak taw sebab ape? Sebab sye xnak la korang cakap sye ni cerewet la, ngade-ngade la, dan tak taw bersyukur. Seminar semalam, pon sorang jgak. Orang sibuk-sibuk peluk-peluk dgn kawan-kawan, sye? Peluk tubuh je tgk orang. That's why la semalam sye tak menangis seteruk mereka. Sebab sye rase takde keperluan untuk sye nangis. Maybe lg baek kalau sye simpan air mate ni untuk bnde laen. Hahaha! Jahat nye sye!



     So, persoalan nye kat sini, ape erti kawan bg korang? Bagi sye, sye tak mintak lebih. Cukup lah kalau kawan sye tu faham sye. Tu je. Sye tak mintak banyak pon. Just sye nak dy faham ape yang sye ske dan ape yang sye tak suke. Sye tak ksah siape pon dy. Bagi sye, kawan ni orang yang sangat rapat dgan kiter, knal siape kiter-luar dan dalam, sntiase ade untuk kiter, tak semestinye sntiase ade kat sisi kiter. Tu bg sye la. Tak taw la bg korang pulak.

     Oklah. Tak nak cakap panjang-panjang lagi. Sye just nak luahkan je ape yang saya rase supaye tak de lah nanti sakit aty ni merebak. Takot nanti biler merebak, susah pulak nak kawal, dah jd barah. Bagi sape-sape yang knal sye dan bace entry ni, tolong jgn sebut pape pasal ni kalau jmpe sye. Anggap je korang tak taw pape. Deal?! Tata!




    

Sunday, 3 April 2011

MURID, +PELAJAR, -PELAJAR

Assalamualaikum...

     Hai kawan-kawan! Tengah-tengah pagi bute ni, rase macam nak share something lak dengan awak semua. Awak semua nak bace tak story sye ni? Tolong la nk...(buat muke kesian) Sebenarnye, sye nak citer pasal seminar pagi td. Nak taw, sesi yang kedua best sangat taw! Lihatlah muke sye yang serius tahap gaban ni! Ha,, kan korang dah terpengaruh. Hee!

     Ok, nak dipendekkan citer yang tak akan pendek ni, sye akan bagitaw ape sebenarnye yang motivator tu cter kat kitorang pagi td. Citernye macam ni, motivator tu best sangat sebab dy banyak buat bende yang praktikal. So, kitorang takde lah bosan kan. Eh, lpe nak bgtaw. Name motivator tu, En. Faizal bin Tohar. Bkan Faizal Tahir taw...Hahaha!

     E'eh Marliza ni, ape yang kaw dok melalut ni. Ape kes dengan tajuk entry ni yang aneh-aneh? Haa..! Ni yang sye nak jawab sebenarnye... Sebenarnye tajuk entry ni sye amek berdasarkan seminar td la... Dy buat game belalang belatuk. Haha! Mesti korang mke dh blur dua tige macam. Btol tak? Bak kate encik motivator, "its ok". Hee! Lpas dah abis maen game tu, dy buat la ksimpulan. Nak taw pe dy cakap? Dy cakap, kitorang ni macam MURID. Bkan macam student IPT. Murid yang dy maksud kan ni : Masa Untuk Rasai Indahnye Dunia. Hahaha! Cis! Lpas tu, dy cakap pasal pelajar pulak. Pelajar tu : Pasti Esok Lebih Agung Jika Aku Rajin. Lpas tu ade pulak yang macam tak best. Yang ni ha...: Pasti Esok Lebih Azab Jika Aku Rosak.

     That's why la tajuk entry ni macam ni. Yang positive tu, meaning yang baek. Yang negative lak macam biase la kan...(yang tak bape baek) Tp, kesimpulannye, td memang sangat best. Dy bantu kite bina keyakinan diri : Patahkan pensel gne 1 jari! Hebatkan? Dan...sye antare yang berjaye patahkan pensel tu.! Syabas!

: pic burung tu pun salah satu slot dy :

     Ok la kawan-kawan. Tak sempat dah nak celoteh panjang-panjang. Sye dah terlelap-lelap dah taip entry ni. Adeh! Ngantuk yang amat sangat ni. Baru nak citer panjang lebar. Td tgk jam baru pukul 2.15. Tp ble tgk lg, dah pkul 3.45! Sah sye terlelap. Hahaha! Ok ok! Ngantuk! Tata!

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

Assalamualaikum...

:: Sila klik Banner ::


Friday, 1 April 2011

Thanx awak!

Assalamualaikum...

     Psst! Korang nak taw satu citer tak? Ary ni sye dapat topup free RM15. Dari siape? Haa! Korang tak taw. Sye ni bertuah orang nye. Ceh! Baru dapat sekali dah nk berlagak ye. Hahaah! Xde la. Sebenarnye, ade sorang cik adik ni yang baek aty sangat nak bagi sye. Dy cakap, sye antara orang yang bertuah. Haa! Tak caye la tu. (tak cye sudah) hahah! Gurau je ok.

     Siape? Siape? Siape? Hahaha! Sye memg ske buat korang tertanye-tanye. Kalau nk taw, sila bace bebelan sye dulu. Haha! (ketawe jaat) Oleh kerana cik adik tu sangat baek aty, so, sye pon nak buat satu bende ni. Hee! Sye nak promote blog dy. Hee! Awak tak ksah kan?? Blog dy purple kaler. Nice! But simple. Eh, terbalik lak. Simple but nice. Tu yang sye nak bagitau sebenarnye. Hee!

     Kat bawah ni dy pnye header. Simple je. Jom la korang terjah blog dy ramai-ramai. Ape lah slahnye kan. Boleh la knal2. Dapat kawan baru. Dapat citer baru. Dpat gosip baru! Ops! Yang tu jgn.. Hehe! Meh la klik header yang kat bawah ni...

:: tgk ni. Jom terjah ramai-ramai! ::


Wahai si pemilik blog. Tolong la jangan marah sye. Lagi sekali. Thnx a lot! Hee! Itu sje. Tata!

CONTEST : Mata Melihat, Tangan Membuat.


:: korang! cpat klik banner! ::

Assalamualaikum...

     Uit! Macam lame je xupdate. Haa! Nk taw x knape sye suruh klik banner kat atas ni? Ala, korang try la klik dulu, baru taw. Korang takkan menyesal, trust me ok! Ceh! Ayt bkn maen molek lg.

    Ok la. Mlas je nk buat awak semua tertanye-tnye. Sbnar nye ni entry pasal contest sowang designer ni buat. Ala, yg header dy comel-comel, smart-smart tu. Ala korang ni, tu pun tak taw... MyungDAE la..aduyai... Psst! Header dy cun-cun taw. I mean, header yg dy buat. Hee!

     Kalau korang nk join, mcm biase la, mcm slalu korang msuk contest tu... Follow, link kt blog dy, tag kawan-kawan, lpas tu, ha...part ni msty korang suke...: Cari bende tersembunyi, lpas tu jwab soklan cket. Best kan?

: tgk gambar ni, cari : Paku, kepala tali pinggang, lady bird, pensel, huruf n, daun, kapak. Bulatkan gne paint :

     Korang kan hebat. Sebelah mte pon boleh jmpe. Lpas tu, jawab soalan ni :

1. Kasut yang tertua dijumpai di negara mana.?
2. Kotak apa yang tidak boleh diangkat?
3. Mangkuk apakah yang kalau diisi air tidak akan penuh?
4. Binatang apakah yang tidak terjejas dengan radiasi daripada nuklear?
5. Apakah nama basikal yang pertama didunia?

     Tapi, jgn lak korang g post sekali jawapan korang kat entry ni. Tak pasal-pasal kene tiru. Hee! Korang g hntar kat inbox MyungDAE : http://www.facebook.com/profile.php?id=100000737627413

Eh! Lpe lak. Jap2! Kalau korang rajin, lukis la gmbar kat bawah ni. Mne la taw ade bakat-bakat terpendam kan...Tak kisah nk lukis gne pe pon...

Ok2! Nak taw hadiah nye tak? Kalau nak taw, pegi la tkan banner kat atas. T korang taw la. Hee! Sebelom sye tamatkan entry ni, sye nak tunjuk something. Hee!

:: Tadaa!!! Ni gambar yang sye lukis. Hee! (siap gne buku garis2 lg) tu je yg ade dpan mte td ::

     Maap ye bro! Pic xmantop la. Tak pndai lukis pon. Sje je nk try2. ''tak cantek! Spek senget. Haish! Ape yang kau buat ni Marliza!'' (tolong la jgn cakap mcm ni) Hehe! Sye ni bute IT. So gne pensel je la yang pandai sket. Tgk tu, kertas pon takde. Gne buku garis-garis je. Huhu!

Ok lah! Banyak cakap pulok! Hehe! Sye nak tag mereka-mereka ni : Izyan, Pae. That's all! Tata!

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011