Monday, 4 April 2011

Kawan?

Assalamualaikum...

AWAS! Entry panjang. Sila fikir dulu sebelum baca.

     Hai! Untuk entry kali ni, sye nak bebel cket pasal kawan. Korang taw tak kawan tu ape? Mesti korang pon ade kawan kan? Kawan baek, kawan karib, kawan biase, kawan rapat, macam-macam jenis kawan la. Ape korang rase bile ade kawan? Happy, seronok, enjoy, dan tak sunyi. Betol tak? Tp macam mane kalau kawan korang tu hanya cari korang time dia susah je? Bile senang, ade kawan, dia blah macam tu je. Korang mesti rasa macam nak hentak je kan orang macam tu?

     Actually, sye tak de lah nak cakap pasal siapa-siap pon. Sye just nak kongsi cket. Korang nak taw, makin sye besar, makin sye tak jmpe keserasian dalam persahabatan. Cewah! Ayat kemain lg. Tp sye cakap betol ni. Lepas abis sekolah, sye still tak jumpe lg kawan yang betul-betul kawan. Entah lah yek. Sye pon tak taw kat mane silapnye. Korang rase?

     Sye mish kat kawan-kawan sye time sekolah dulu. Azie, Zella, Fadiz, Hanis, Sakinah, Abieb and semua la. Diorang best sangat. Awak nak taw, sekarang ni sye kat UiTM. Serius sye cakap yang sye macam xde kawan kot kat sini. Fine la, memang ade, tapi biase-biase je. Diorang semua just kenal sye luaran je. Diorang tak taw ape-ape pon pasal hidup sye, siape sye, sye ni jenis macam mne, perangai sebenar sye. Diorang langsung tak taw.

     Sye pegi kelas sorang, balik kelas sorang. Ade la sorang yang sudi kan jalan dengan sye. Terima kasih la kat dy. Haha! Ape masalah kau ni Marliza? Hee! Diorang takot kot dgn sye. Sye garang kot. Ke sebab sye ni tak pandai? Hehe! Ntah la! Tbe-tbe sye rase kecik aty dgn kelas sendiri. Sebab tu sye banyak diam je dalam kelas. Tu lebih baek kan daripada malu sebab orang tak layan. Nasib baek tu satu-satunye kelas yang ade. If not sye dah tukar kelas lame dulu.

     Ye! Memang sye pura-pura je happy depan korang semua. Memang sye pura-pura selesa dgn korang. Memang sye pura-pura bahagia je dgn korang. Semua tu pura-pura je. Nak taw sebab ape? Sebab sye xnak la korang cakap sye ni cerewet la, ngade-ngade la, dan tak taw bersyukur. Seminar semalam, pon sorang jgak. Orang sibuk-sibuk peluk-peluk dgn kawan-kawan, sye? Peluk tubuh je tgk orang. That's why la semalam sye tak menangis seteruk mereka. Sebab sye rase takde keperluan untuk sye nangis. Maybe lg baek kalau sye simpan air mate ni untuk bnde laen. Hahaha! Jahat nye sye!



     So, persoalan nye kat sini, ape erti kawan bg korang? Bagi sye, sye tak mintak lebih. Cukup lah kalau kawan sye tu faham sye. Tu je. Sye tak mintak banyak pon. Just sye nak dy faham ape yang sye ske dan ape yang sye tak suke. Sye tak ksah siape pon dy. Bagi sye, kawan ni orang yang sangat rapat dgan kiter, knal siape kiter-luar dan dalam, sntiase ade untuk kiter, tak semestinye sntiase ade kat sisi kiter. Tu bg sye la. Tak taw la bg korang pulak.

     Oklah. Tak nak cakap panjang-panjang lagi. Sye just nak luahkan je ape yang saya rase supaye tak de lah nanti sakit aty ni merebak. Takot nanti biler merebak, susah pulak nak kawal, dah jd barah. Bagi sape-sape yang knal sye dan bace entry ni, tolong jgn sebut pape pasal ni kalau jmpe sye. Anggap je korang tak taw pape. Deal?! Tata!




    

6 comments:

ella said...

mira,jgn sedey2 okey.menyesal lak tinggalkan ko.sorry sesangat.leave the loneliness n be happy!klu ade mse contact2 tau!

anyway, rindu nk bace novel ko. kat cne xde org yg suke bace novel mcm ko.

holaulala said...

haha! jom2 aktif berblog lak. cni ade bnyak novel baru. dah boleh buat library kot!

ella said...

wah, berape bnyk dah tu ko kumpul? nak bace.bile erk?study week lar.hehehe

holaulala said...

ade dkat 10 dah. haha!

ella said...

apsal bnyk sgt?
ape kate ko derma smua novel ko kat aq sbb klu dh pinjam mls nk pulang.huahuahua

holaulala said...

hahah bnyak cntek. sehari rm2. lalala

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011