Sunday, 3 April 2011

MURID, +PELAJAR, -PELAJAR

Assalamualaikum...

     Hai kawan-kawan! Tengah-tengah pagi bute ni, rase macam nak share something lak dengan awak semua. Awak semua nak bace tak story sye ni? Tolong la nk...(buat muke kesian) Sebenarnye, sye nak citer pasal seminar pagi td. Nak taw, sesi yang kedua best sangat taw! Lihatlah muke sye yang serius tahap gaban ni! Ha,, kan korang dah terpengaruh. Hee!

     Ok, nak dipendekkan citer yang tak akan pendek ni, sye akan bagitaw ape sebenarnye yang motivator tu cter kat kitorang pagi td. Citernye macam ni, motivator tu best sangat sebab dy banyak buat bende yang praktikal. So, kitorang takde lah bosan kan. Eh, lpe nak bgtaw. Name motivator tu, En. Faizal bin Tohar. Bkan Faizal Tahir taw...Hahaha!

     E'eh Marliza ni, ape yang kaw dok melalut ni. Ape kes dengan tajuk entry ni yang aneh-aneh? Haa..! Ni yang sye nak jawab sebenarnye... Sebenarnye tajuk entry ni sye amek berdasarkan seminar td la... Dy buat game belalang belatuk. Haha! Mesti korang mke dh blur dua tige macam. Btol tak? Bak kate encik motivator, "its ok". Hee! Lpas dah abis maen game tu, dy buat la ksimpulan. Nak taw pe dy cakap? Dy cakap, kitorang ni macam MURID. Bkan macam student IPT. Murid yang dy maksud kan ni : Masa Untuk Rasai Indahnye Dunia. Hahaha! Cis! Lpas tu, dy cakap pasal pelajar pulak. Pelajar tu : Pasti Esok Lebih Agung Jika Aku Rajin. Lpas tu ade pulak yang macam tak best. Yang ni ha...: Pasti Esok Lebih Azab Jika Aku Rosak.

     That's why la tajuk entry ni macam ni. Yang positive tu, meaning yang baek. Yang negative lak macam biase la kan...(yang tak bape baek) Tp, kesimpulannye, td memang sangat best. Dy bantu kite bina keyakinan diri : Patahkan pensel gne 1 jari! Hebatkan? Dan...sye antare yang berjaye patahkan pensel tu.! Syabas!

: pic burung tu pun salah satu slot dy :

     Ok la kawan-kawan. Tak sempat dah nak celoteh panjang-panjang. Sye dah terlelap-lelap dah taip entry ni. Adeh! Ngantuk yang amat sangat ni. Baru nak citer panjang lebar. Td tgk jam baru pukul 2.15. Tp ble tgk lg, dah pkul 3.45! Sah sye terlelap. Hahaha! Ok ok! Ngantuk! Tata!

No comments:

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011