Tuesday, 31 May 2011

Day 8 : Sesuatu yang membuatkan anda risau

Assalamualaikum...

     Hai! Soalan hari ni. Apa yang membuatkan sye risau? Jawapannye sila baca kat bawah:)

Yang merisaukan sye ialah bila nak berdepan dengan satu kenyataan. Contoh macam dah dekat nak final, bila result makin hampir, bila sye ade buat salah, dan bila sye ade buat orang kecik ati. Tapi yang paling risau ialah bila fikir pasal dosa yang menimbun-nimbun. Gila kau tak risau. Haha!

     Tapi, tu pon kalau sye tak study betol-betol. If sye dah buat yang terbaik, takde ape yang sye perlu risau kecuali yang last tu. Tapi, kadang-kadang sye risau jugak bila fikir masa depan sye. Ape kerja sye akan datang nanti, apa yang menanti sye kat depan sana. Semua tu memang sangat merisaukan. Wei! Korang tak risau ke?

     Ada lagi taw. ~bnyak la pulak~ Sye risau jugak bila nak dekat raya, bila ada kem motivasi... Sebab pe? Sebab masa tu mesti ada part touching-touching. Tak suka wo~~ Sye paling risau bila motivasi, time dia citer pasal mak bapak. Haha! Sye tak suka la nak nangis-nangis bagai. Sye budak baik ok. Haha~  Tolonglah jangan nak buat adegan sedih-sedih depan sye.

Sye risau jugak kalau sye ade langgar peraturan ke ape. Nampak macam berani je. Tapi jantung macam nak tercabut. Haha! See? Kan dah cakap sye budak baik. Haha! Ok lah. Sebelum sye perasan lebih banyak, rasanya baik sye stop kat sini. Kang makin banyak plak sye merepek. Hee~ Class time!!

Nota kaki : Banyak beno bende yang merisaukan ni. Hee~ Hidup memang sangat merisaukan kalau tak di atur dengan betul. :) Setuju?

That's all! Tata!

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip


:: Klik untuk join ::

Assalamualaikum...

     Hai! Even dah macam ketinggalan zaman, sye still nak join  jugak Giveaway ni. :) Tolong jangan jeles. Kalau nak join jugak klik kat banner atas ni yer:)

Hadiah untuk Giveaway ni sponsored by :


Wah!! Ramai! Mesti best kan hadiahnye. Nak taw ape? Meh rajinkan diri KLIK SINI ^_^

Nota kaki : Siapa rase dia best jom join! :)

That's all! Tata!

Monday, 30 May 2011

Day 7 : Kisah anda menipu orang yang susah nak lupa

Assalamualaikum...

     Hai! Dah hari ke-7 rupanya. Rasa macam baru je update untuk hari ke-6. Hee~ Padahal alasan taknak jawab. lalala~ Berat jugak soalan hari ke-7 ni... Huhu~

     Ok, kisah nye macam ni. Eh, jap jap! Sye pernah tipu orang ke? Haha~ Sye kan budak baik :PP Ok lah! Sye nak citer la ni. Kisah yang tak leh lupa ialah kisah sye tipu orang yang sye da mati! Amek kaw! Terkejut la tu. Haha! Tapi betul taw. Sye serius ni ~buat mke ketat~

******************************************

     Mase muda-muda dulu~skang pon muda lg~:P sye ade layan tagged. Korang pernah tak layan bende tu? Ala, lebih kurang macam myspace jugak la... Mase tu takde FB lagi... Blog jauh sekali:P Betapa 'maju' nye sye mase tu.

     Nak di jadikan cerita, ade la sorang mamat ni, dia cakap dia kat utm skudai. Nak kenal-kenal la konon. Tapi dia bukan orang Malaysia. Ntah orang dari mana pon tak taw. Macam Arab-Arab gitu. Selalu jugak la komen mengomen. Speaking taw. Dia tak pandai cakap melayu. Sye speaking terabur tunggang tebalik! Peduli ape. Lantak kaw!

     Sampai lah satu hari ni, dia cakap dia nak stop layan tagged tu. Dia nak balik negara dia kejap. Bapak dia suruh balik. So, dia cakap, bak meh la no, nanti senang nak contact. Sye translate je in Malay ok. Lebih kurang camtu la dia cakap.

     So, sye kan macam kurang bijak lagi mase tu, sye dengan senang hati tanpa syak wasangka, teruslah bagi. Hati suci lagi. Cewah! Lepas tu kitorang pon msg. Mesej, mesej dan mesej lagi. Dah lama mesej tapi dia still ada kat Malaysia. Dia tipu ke ape tu =_="!

     Ok, ni start sye tipu dia. Sye bukan suka-suka nak tipu dia, tapi ade sebab yang sangat kukuh. Cewah! Ade satu hari tu, dia ajak sye keluar. Tapi memang tak la kan. Sye ni memang susah beno nak keluar. Lagi-lagi masa tu cuti sem. Suroh g JB. Lagi la harapan. Haha! Yang tu tak kisah la. Pastu ade ke dia cakap macam ni...

"Jom la turun JB. Nanti kita boleh jalan-jalan. Kita pergi la Genting ke, mana-mana lah yang best sebelum sye balik negara sye".

Sye pon balas, " Ha? Pergi sehari nak pergi semua tempat tu?"

Nak taw ape dia cakap? Baca bawah ni...

"Kawan-kawan sye ramai yang keluar dengan couple diorang macam tu. Then, diorang sewa lah hotel. Ala, normal la couple. Kawan-kawan sye semua dah buat, sye je belum.."

Korang faham tak ape maksud dia tu? Then sye tnye la balik.

"Belum? Tak pernah keluar dengan couple ke sebelum ni?"

"Pernah, tapi tak pernah sewa hotel sama-sama and i'm still virgin".

So what??? Dia cakap dia still virgin, korang faham kan apa yang dia mksudkan. WTF! Seriously macam nak hempok je dengan kapak. Haha~ Then sye dah maki-maki dia, dia boleh still cakap benda tu normal. Masalahnye dia tu Muslim jugak ape. Memang sengal ubi keledek la mamat tu.

     Lepas tu lama jugak la tak mesej dia and dia selalu jugak call and mesej, tapi tak di layan. Gila nak layan lagi? Dah lama-lama sye pon macam rimas, sye pon mesej dia and menyamar jadi abang sye, sye cakap....

"Kau siape?"

"Kawan mira. Dia ade?"

"Owh, Kau jangan cari dia lagi. Dia dah mati".

Hahaha! Amek kau! Terkejut jugak la dia kan. Lepas tu sye terus deactivekan acc tagged tu. Dia pon ade mesej suruh abang sye tu bnyak-bnyak sabar and doa kan 'arwah' sye sentiasa aman. Haha! Puas aty aku!

***************************************

     Macam tu lah kisahnye dan memang takleh lupa sampai sekarang. Haha! =_="

Nota kaki : Lain kali tak nak caye kat orang asing lagi. Nama je Muslim tapi otak kafir! Ceh~ Act, Hari ke-7 patutnye semalam, tapi semalam line buat hal. So dah ter skip sehari...huhu~
That's all! Tata!

Sunday, 29 May 2011

I'm so happy because...

Assalamualaikum...

     Hai! Hee~ Sye saje nak buat entry pendek ni kejap. Nak taw sebab pe? Sebab hari ni sye dah start kelas, so tak boleh la nak bebel lama-lama. Suka la tu! Hahah!

     Sye pon suke. Nak taw kenapa? Sebab, sye punye jadual sem ni sangat seronok. Hari Isnin je kelas pukul 12. Pukul 4 dah habis kelas. Hari Selasa dengan Khamis je kelas pukul 8. Takde kelas yang jejak pukul 6. Ye! Sye memang suka macam tu. Hee~

     Tapi yang macam payah sikit sebab subjek management je dah 3! Kau giler! Jap gi sye tertukar-tukar kod. Haha~ Nasib la tu. Janji jadual best!

Tu je nak bagi taw. Sorry sebab maybe sye jarang buat entry baru sebab paham-paham la line kat sini kan. Hidup segan, mati tak idup-idup. Nak buat camne, orang susah...:PP ~takde kene mengene~  Tapi, cabaran makan dalam tetap berjalan macam biasa. Sye akan update jugak untuk yang tu. Hee~

Nota kaki : Nanti nak anjakkan kelas hari Jumaat ke hari Khamis. Nanti boleh balik rumah awal :PP

That's all! Tata!

Day 6 : Orang yang anda suka dan kenapa suka dia

Assalamualaikum...

     Hai! Now dah hari ke enam. Hari ke enam ni soalannye ialah siapa yang sye suka dan kenapa suka dia? Ops! Soalan cepuperak ni! Macam mane ek nak jawab? Korang nak taw, bacalah sendiri. Hee~

     Orang yang sye suka ialah...korang pon taw kan sape... Maria Elena la. Haha! Kenapa? Sebab dia best! Bape kali nak cakap ni? Hee~ Lagi satu sebab dia sempoi tapi bergaya. Cewah! Ayat tunggang langgang ape sye kesah?

     Lelaki? Erk! Susah la nak cakap... Sye suka...er...suka hati sye la nak suka sape-sape pon. Haha! Cikgu sye cakap, kalau suka kat orang, diam-diam je. Jangan kecoh-kecoh. So, sye try untuk dengar cakap cikgu sye la ni. Ha! Tolong jangan hasut sye ok. :PP

     Lagi? ada lagi... Ramai... Tapi rasanye nanti je kot sye bagitaw. Sye ni pemalu orang nye:P Tak caye? Tak caye sudah! Pegi main jauh-jauh. Haha~

Nota kaki : Ada suka kat someone dari darjah satu sampai sekarang! Wow!!! ;))

That's all! Tata!

Saturday, 28 May 2011

Mari Sertai Blog Pilihan Malaysia

Assalamualaikum...

     Sye nak join ni!!! Pra-BPM 2011. Jangan terkejut ye. Sye taw blog sye ni tak best pon. Tapi sje suka-suka apa salahnye kan. Pedulikan kata-kata orang yang jeles. Haha~


     Blog sye ni sye rasa dala kategori Blog Personal Wanita Pilihan. Cewah! Wanita ke? Boleh la kan... Takkan tutorial? Tak nampak pulak tutorialnye. Haha~ 


      Cerita pasal blog? Hah! Ni yang sye berkenan beno ni! Baca betol-betol ye. Kalau perlu, eja. Heee~ Act, sye start kenal blog masa sye sem satu kat UiTM. Sebab masa tu kitorang wajib buat blog untuk tujuan pembelajaran. Tapi, abis je sem satu, sye terus tak layan blog tu. Sampai bersawang dah di buatnye. 


     Al-kisah la satu hari sye jumpa blog Fatin Liyana. Memang comel sangat and sye teruja giler tengok blog dia. Then, start Mac 2011, sye mula adjust-adjust blog ni. Buatkan header, edit mana yang patot, cari background yang macam best sikit. Explore kat blog-blog lain... Macam-macam sye buat. Tapi belum kenalkan kat umum lagi. Ceh! Still private. Sampai lah satu ketika, sye rasa macam dah ok, tak serabut, sye pon terus hilangkan status private tu. So, semua orang boleh baca. 


     Macam tu la wujudnye blog ni. Tapi, sye tak specific kan lagi tentang identiti blog ni. Blog ni still takde kategori yang yek-yek macam tutorial or blog khas. Sye just buat entry tentang perkara-perkara yang jadi dalam hidup sye. Apa yang sye rase nak ekspresikan dalam bentuk tulisan, sye akan taip kat sini. Then, bila baca balik, sye akan rase puas. That's why nama blog ni : Best moment in My Life :)


Ok, rasanya tu je kot. Banyak lagi nak cakap, tapi cukup setakat tu dulu. Hee~ Simpan untuk entry lain:PP
So, sye nak ajak sesiapa je yang baca entry ni, untuk join BPM ni. Layak tak layak belakang citer. Just have fun k:)


Nota kaki : Lambatnye sye knal apa itu blog! Sah rabun IT. haha~;)


That's all! Tata!


Like :) and dislike ;(

Assalamualaikum...

     Hai! Korang, sye ade bnde nak bagitaw ni. Tentang apa yang sye suke and apa yang sye tak suka. Perlu ke? Perlu atau tak, sye nak bagitaw jugak. sebab bagi sye perlu. Nanti takde la korang tertanya-tanya. Kenapa sye jarang singgah blog korang, kenapa sye tak tegur korang dan sebagainya.

     Bukan sye taknak singgah dan bukan sye tak nak tegur. Sye pon bukan sombong. Sye just tak suka kalau blog tu, bila sye klik kat pic yang kat follower sye, keluar macam ni...


Ape yang pelik? Memang tak pelik, tapi sye tak suka sebab sye tak nampak kat mane link nye. Haish! Susah la sye nak jadi stalker kalau camni...=_="

     Then, sye tak suka bila sye buka je blog tu, keluar page macam ni...

:: something not right here ::

Siapa taw kenapa? Dah banyak jugak la jadi macam ni. Pelik plus ajaib pulak rasanya. Huhu~

     Lepas tu, sye nak cerita balik macam yang si Telagaputih dok habaq kemarin, sye sangat tak suka kalau blog tu kemain berdondang sayang lagi. Memang sye tak suka. Ok, maybe korang cakap, suka hati aku la, blog aku. Ye, memang blog korang. Kalau korang nak cakap macam tu, better kalau korang private kan je kot, then layan blog sensorang. Kan sye tak bising kalau cam tu. :P

     Ok, yang ni pon sye tak suke. Bila sye dah semangat nak komen banyak-banyak and panjang-panjang, tetiba ada WORD VERIFICATION! Huh! Sesak nafas kejap. Leceh la der nak tnggu. Kena klik post comment tu bnyak kali. Adeh! Kalau yang senang tak pe. Kalau dapat yang tulisan bengkok sana sini, salah pulak tu letak kod. Hah! Memang selamat tinggal je la. Lain kali la bru sye komen lagi;)

     Ha... kalau bab join-join segmen atau contest atau apa-apa pon something like GA or whatsoeva, sye sangat tak suka kalau suruh-suruh tepek banner kat sidebar. Kat entry sudeh... Bukan ape, nanti penuh kat sidebar sye tu. Memang la sye menyokong kuat blogger-blogger Malaysia, tapi kalau dah blog sye penuh padat dengan benda-benda tu semua then berat, ha, dah blog sye pulak orang tak suka. Gawat tawu! Haha! That's why sye jarang join GA.:P

     Yang ni lagi satu. U follow me, I follow u. U baca sini ye, sye kalau nak follow, sye tak tunggu orang follow. Kalau sye rase best, nak follow, sye follow. Kalau tak, korang jangan la terasa plak. Ade dah yang unfollow sye. Mesti sebab sye tak follow balik. Haha! Suka hati korang la. =_="

     Yang ni sama macam orang selalu cakap, sye tak suka orang menjerit kat shoutbox kemain lagi, tapi bagi link entah pape. Kadang-kadang keluar page bagitaw takde blog yang ditemui. Haha! Kot! Tak ingat ayat yang betul la. Hee~ So, plez la semak link 5 6 7 8 9 10 kali pon tak pe sebelum buat link tu. Ok?

Weh! Bape bnyak kau tak suka? Hee~ Ok, ok, tu je. Ada lagi, tapi takot sye tetiba di sabotaj beramai-ramai sebab komen bajet diva blog. Haha! Tak ok. Sye cuma bagi pendapat sye. Kalau tak suka, macam biasa, korang pon dah expert bab-bab close tab kan? Faham-faham la kan. 

     Sila jangan terasa  kalau ada ayat sye yang macam menyindir or agak pedas dan agak kurang sopan. Harap takde yang terasa. Kalau ada pon, sorry morry ye:PP

Nota kaki : I'm not perferct at all. :))

That's all! Tata!

Mokcik-Ann'nyer Birthday Give Away

:: Klik if nak join ::

Assalamualaikum...

     HAi! Pagi-pagi rabun ni, sye nak join GA Mokcik Ann. Sye dah di tag oleh Telagaputih. Act, dah lama, tapi baru dapat hidayah nak join. Haha~ Kang Telagaputih nangis guling-guling lain pulak ceritanye. Haha~

Korang nak join? Kat bawah ni syaratnye. Sye copy paste je. Kalau sye buat sendiri termuntah plak nak baca. Panjang sangat. Haha~

Syarat-syarat untuk menyertai GA:
1) Terbuka semua blogger yang mempunyai alamat di dalam negara Malaysia. - WAJIB
2) Membuat entri ringkas mengenai GA ini yang bertajuk: "Mokcik-Ann'nyer Birthday Give Away". - WAJIB
3) Letak banner BIRTHDAY GIVE AWAY kat mana² ruang dalam belog anda yang mudah dilihat dan jangan lupa link kan terus ke entri asal GA ini. - Harus
4) Menjadi follower blog Macam-macam Ann. - Optional
5) Menjadi follower blog Surf-Ann-Shoppe dan 'LIKE' Surf & Shoppe Fan page.- Optional
6) Tag lah seberapa ramai rakan blogger yang anda larat, sekurang²nya seorang. Pastikan mereka tahu dengan jelas link GA ini. -WAJIB
7) Akhir sekali tinggalkan link entri anda dalam bahagian komen entri ni. - WAJIB

Dah faham? If dah faham, boleh la join.:) Sye nak tag : Mawar.

Nota kaki : Tiga orang peserta yang ade ong akan dapat shawl tajaan Surf-Ann-Shoppe. Due date 30 Mei 2011 taw!:))

That's all! Tata!


Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana

:: Klik kalau nak join ::

Assalamualaikum...

     Nak join contest lagi. Contest by Cik Yana yang comel ni. :) Kalau nak join, klik banner kat atas ni. Kali ni malas nak borak panjang sebab mata dah ngantuk, tapi nafsu bercontest membuak-buak, so, sye akan taip sepantas kilat dan post entry ni laju-laju. 

Gambar sye yang sye rasa best tengok kat bawah ni-->

:: w/out editing ::

     Kenapa sye rasa menarik? Sebab gambar ni gambar candid mase sye tengak syok membelai and berborak sakan dengan meow! Yup! I love meow damn much! So, sye rase gambar ni sangat best sebab meow tu macam tengah merajuk then sye sibuk memujuk. Haha! ~macam takde kaitan~

Tak pedulilah. Yang penting sye dah lega sebab dah join! Yippi! Boleh tidur dengan lena lepas ni:))  Ops! Lupa! Sye nak tag : Rosenatasha, Myz Ziema, Amanina Nasuha.

Nota kaki : Ada lagi satu gambar dengan meow jugak. Posisi yang sama tapi pakai baju lain n meow lain. Haha! Nampaknye jodoh dengan meow sangat kuat! :PP

That's all! Tata!


Contest Edit Gambar Eva !

:: Klik and join ::

Assalamualaikum...

     Hai!! Korang! Sye nak join contest:) Korang buat ape tu? Jom la join sekali. Best taw. Lepas tension sket... Hee~padahal belum start blaja~

     Hari ni sye nak join contest by Cik Eva. Ala contest edit-edit gambar. Macam best je. Tadi jalan-jalan jumpa plak. Kono macam pandai sangat la edit kan. Ah! Peduli ape. Buat mke tak taw je la msuk. Hee~ Sah tak taw malu! Lalala~

     Ha! Ape jeling-jeling tu? Eleh...nak join latu. Takpe, Cik Eva tak marah pon. Silakan tekan banner kat atas ni. Hee~ Sangat di alu-alukan. Korang kan hebat lagi mantap bab edit mengedit ni. Ceh! Taknak ngaku konon... Dah la... Nak tengok gambar sye edit? Nak la tu. :P Tengok bawah ni...

:: Biasa je ;) ::

Nak tengok before edit? Jap eh. Tengok bawah...

:: Tadaa! Before ::

     Ok tak? Biase je kan? Dah taw dah...Hee~ Maap ye Cik Eva. Sye terembat lebih plak. Maybe sebab nafsu nak menjahanam gambar yang membuak-buak. Tapi Cik Eva jangan risau. Gambar-gambar sekalian akan tersimpan kemas dalam folder sye sebagai sample untuk di edit. Cewah! Ayat kemain lagi!

     Gambar kat atas ni sye edit gne photoshop dengan photoscape. Harap Cik Eva relakan la ye walaupun agak huduh sye edit. :PP Pic yang sorang-sorang tu sye ade makeupkan sikit kalau perasan. Hee~ Ok, sila abaikan kalau tak cantik. ^_^

Nota kaki : Tak de niat nak jahanam kan gambar tu ;PP Tunggu sye pro edit-edit t sye edit kasi lagi cun ok? Abaikan bebelan yang panjang berkilometer tu, just cari isi penting je:P

That's all! Tata!

Day 5 : Perkara yang paling anda benci terhadap lelaki/perempuan

Assalamualaikum...

     Hai! Update lagi. Promote blog tak habis lagi. Ada lagi tiga blog yang nak di promote. Nantikan ye. Now, sye nak teruskan cabaran hari ke-5. Soalannye, apa perkara yang sye benci terhadap lelaki/perempuan?

     Act, sye tak faham sangat. Dia nak kbencian terhadap pasangan i mean yang berlainan jantina or what. Tapi, since sye yang buat entry ni, sye nak buat pasal dua-dua sekali:) Nak taw ape yang sye benci sangat? Teruskan baca k^_^.

     First, sye nak cerita pasal lelaki dulu. Sebab ape? Sebab sye perempuan la. Boleh tak macam tu? Haha~ Perkara yang paling sye bnci kat lelaki ialah lelaki ni, sebelum dapat apa yang dia nak, ayat bukan main manis tambah gula lagi! Tapi, bila dah dapat, mula la nak cakap putar belit. Seriously benci giler! But, tak semua la kan. Ada juga yang setia n jujur. Tak di nafikan. Sila jangan ban sye ye:P

     Then, perkara yang sye benci pasal perempuan ialah bila diorang tak jadi diri sendiri. Maksud sye cover ayu la. Mak aih! Tak ayu langsung ok! Ape salahnye jadi diri sendiri. Cover sangat pon susah. Takut kang dah kawin terkejut suami tengok perangai sebenar isteri. Haha! Lagi satu, sye sangat tak suka kalau perempuan gaduh sebab lelaki. Kalau sebab suami its ok, ni sebab rebut lelaki yang belum pasti jadi suami. Haish! Plez la.! Tapi, tak semua la yang macam tu kan. Ada jugak yang ok. :)

     Sye tulis apa yang sye fikir. So, ape pulak yang korang fikir? Apa pulak yang korang benci? Act, banyak lagi, tapi sye rse sye pon tak cukup perfect untuk benci-benci orang. And sye cakap secara umum. Tak specific kan pada mana-mana individu. Harap jangan ada yang terasa;)

Nota kaki : Lelaki atau perempuan, masing-masing ada perangai sendiri yang buat orang meluat. So, tak adil kalau nak cerite pasal sebelah pihak je. Betul tak? Nobody perfect^_^

That's all! Tata!

Seru? Serunai? Seruling?

Assalamualaikum...

     Hai! Cuba teka sye dah kat mana? Hee~ Sye ade kat kolej dah ni. Baru balik tadi. Seriously, line kat sini sangat la hidup segan mati tak bangun-bangun. Haha! Lembab nak mam***! Hee~ Maap terkasar bahase. :P

     Act, sye baru lepas tengok movie citer Seru. Hehe~ That's why la buat tajuk merepek macam ni. Sye pon tak penah dengar pasal citer ni, sye rembat je dari abang sye. Haha~

     Masa start tengok tak paham. Sampai suku tak paham lagi. Sampai tengah, blur jugak. Sampai part cemas-cemas skit, mula lah mulut nak masuk cmpur. Konon-konon menghayati la. Sampai tangan semua naik. Haha! Over gilak!

     Then, dah nak  last sye semangat sket sebab nak taw sape je yang hidup and nak taw ending citer tu. Hee~ TAPI! Hah! Ni yang nak kuar segala makian ni. Ending citer ni sangat tak memuaskan. Ade ke sorang yang mati boleh hidup balik dengan cara bunuh orang-orang tu semua. Konon-konon ganti dengan nyawa diorang la. Memang tak masuk akal ok!

     Lepas tu, semua mati! Yang hidup just orang asli dengan anak dia yang hidup balik tu. Haha! Sengal betol la citer tu. Sye tengok punye la bersemangat, last-last ending macam tu je. Tak de tindakan pape. What The Cat!#$

Ok la tu. Kalau korang nak tengok, silakan. Tapi sye cakap terus terang yang cerita tu merepek dan macam takde moral value. Haha~

Sekian saja kutukan dari sye. Segala ayat-ayat ganazz harap di maapkan:))

That's all! Tata!

Friday, 27 May 2011

Terima kasih daun limau kasturi!

Assalamualaikum...

     Hai, hai dan hai lagi. Lagi satu, lagi satu, satu lagi! Haha! Sempat buat iklan lagi! Korang sayang sye? Kalau sayang, sila baca entry ni sampai habis. Haha! Bukan mengancam, tapi mengajak. lalala~

     Perkara paling utama untuk entry kali ni ialah ucapan terima kasih. Pada siapa? Nak taw? Sye nak ucap TQVM kepada penyumbang-penyumbang traffic blog sye yang huduh ni. Nak taw siapa? Baca la lagi sampai dapat jawapan:)

     Firstly sye nak ucap berbanyak terima kasih kepada Pakcik Telaga Putih kerana telah menjadi salah satu sumber traffic blog huduh ni. Lagi satu, terima kasih daun limau kasturi jugak sebab pakcik ni adalah antara blogger yang rajin dan sudi dan kerap dan macam-macam dan lagi, datang ke blog huduh sye ni. Jasamu di kenang. Haha!

     Lepas tu, sye nak ucap terima kasih daun limau kasturi jugak kepada Cik Maria Elena yang juga telah meningkatkan traffic blog huduh ni. Nak taw tang mane? Dia ada mention sye kat salah satu entry dia. That's why tetiba traffic sye melonjak naik. Macam lagu melompat lebih tinggi tu. Haha~

     Dan TQSM juga pada blogger-blogger lain yang selalu datang menjenguk blog yang tak berapa indah ni. Sye sangat mengalu-alukan kedatangan korang. Tapi, kalau datang jangan lupa bawak air sendiri sebab sye tak sedia air dan hidangan. Haha~

Itu sje untuk entry ni. Happy reading^_^

***Buku dah baca, happy kemain,
entry dah baca, harap dapat komen..

Cewah!!

That's all! Tata!

Day 4 : Sebelum tidur anda buat apa

Assalamualaikum...

     Hai! Maaf ye kawan-kawan! Ni baru entry kedua untuk hari ni... Hari ni macam pelik sikit busynye.. Hee~ Ok proceed:) Soalan hari ni ialah apa yang sye buat sebelum tidur?

     Sebelum tidur, selalu sye buat ialah bercakap, bercakap, dan bercakap. Tak kisah lah cakap apa pon, yang penting cakap. Haha! Memang kuat cakap. Tapi lagi banyak cakap dalam hati la kan... Hee~sye kan pemalu orang nye~ lalala

     Then, biasanya sye akan minum susu. Susu baik untuk kesihatan taw. Sedap pulak tu! Yummy2x! Korang suka tak? Kalau tak minum susu pon, sye minum air biasa je. Janji minum. Mane la taw tu kali terakhir sye minum. Cewah!

     Lepas tu,  yang sangat mesti buat ialah baca buku. Buku ape? Bukan buku cerita, novel, buku pelajaran or buku rujukan, tapi BUKU MUKA! Haha! Facebooking, blogwalking, dan segala 'king' sye mesti buat sebelum tidur. Haha~

     Lepas-lepas tu, ~lepas tutup lappy~ sye akan baring, tengok siling, tengok kipas, berangan bila nak kawin, berangan bila nak dapat dekan lagi, berangan bila nak jumpa Maria Elena, berangan, berangan lagi, dan terus berangan. Sampai la bila sye sedar je dah pagi. Haha! Sye memang sgt hebat bab berangan ni~

     Tapi, sebelum sye start berangan, sye akan bace doa dulu. Bukan doa makan, tapi doa tidur taw. Eh, mesti la kan. Lepas dah cakap, dah minum, dah online, dah baca doa, dah berangan, baru lah sye dapat tidur dengan lena dan saling tak ubah macam sleeping beauty! Ops, silap. Saling tak ubah macam Anak raja. Bukan raja kapoor, tapi Raja Kamarudin:))

Sekian dulu dari sye.

Nota kaki : Pernah dulu nak baca doa makan, tapi terbaca doa lepas azan. Patot panjang kemain! =_="

*** As usually : Klik SINI kalau anda seorang yang prihatin ^_^. TQVM!

That's all! Tata!

Rumah tercabut?!

Assalamualaikum...

     Hai! Korang...nak taw tak...hari ni banyak betul benda yang jadi. Sampai sye tak sempat nak update blog huduh ni...:( Ape yang jadi? Nak taw silakan baca sampai habis.

     Mula-mula, pepagi buta tadi, kat rumah my untie banjir. Tapi kat dapur je. Tak hujan, gerimis pon tak, embun je. Tapi boleh banjir. Korang pelik tak? Ha, sebenarnye banjir sebab paip mesin basuh pecah. Air takat buku lali je. Haha ~citer macam nyaris lemas je~

     Second, sye nak balik kolej esok, sye baru perasan selimut, tuala, telekung and segala benda yang sye nak bawa blik kolej esok belum basuh!! Act, barang tu semua baru ambik dari rumah adik untie beberapa hari lepas. So, memang tak teringat langsung yang ada cadar, tuala and segala macam kat dalam tu. Semua belum basuh sebab mase balik cuti sem hari tu naik bas. ~takkan nak hangkut semua kot kan...~

     Then, sye pon tak kisah lah. Sye pon basuh la sambil berdondang sayang.  Dah siap basuh sye nak jemur. Erk! Ampaian penuh dengan langsir, alas kaki umah untie sye sebab banjir kan.. Haha! Ok la, tak kisah jugak. Sye jemur kat beranda je.

     Tak lama lepas tu, nak di jadikan ceriter..hujan lebat siap dengan guruh pulak. Dengan segala hormatnye sye pegi alihkan sikit baju-baju sye. Boleh terima lagi. Tengah dok layan movie ni, ~tengah guruh tengok movie~ tetiba dengar bunyi bising gila kat atas bumbung. Bunyi benda terbang. Sye tengok abang sye, dia tengok sye. Then dia cakap, "tengok tu!".

Sye macam pelik. Tengok apa? Ok! Zink kat pintu masuk dah hilang. Clean and clear. Memang terang gila rumah tetiba. Kalau boleh pakai payung dalam rumah, sye dah pakai dah. Haha! Lepas tu, dengan sepantas kilat sye angkat baju-baju yang berlonggok, dengan baju yang baru basuh tadi. Memang harapan la nak kering. Basah balik ada lah! Haish!

    Sye ingatkan setakat tu je. Tapi tetiba rase aneh je. Apesal la kat bilik abang sye macam terang giler. Hahaha! Rupanya zink bilik dia pon dah terbang melayang ntah kemana! Apa lagi, kelam kabut dia selamatkan dia punya pc. Lepas tu dia matikan main switch sebab dah tak rupa rumah dah. Tak dapat lah sye meng-online-kan diri...

Begitulah ceritanya. Sadis betul. Nasib baik la bilik sye selamat. Angin memang kuat sangat tadi. Tu yang terbang semua. Sekarang ni rumah still lintang basah kuyup, tapi sye dengan senang hatinya mengupdate belog. Haha~ Bilik sye pon dah jadi macam stor sementara sebab semua barang dah sumbat dalam ni =__=".. And sepanjang nak buat rumah baru ni, abang sye akan ambik alih bilik sye T__T. Takpe-takpe, sye rela ~muka kurang yakin~

Nota kaki : Lepas ni giliran abang pulak yang jaga putera katak sye kat bilik tu. Hehe~

That's all! Tata!

Thursday, 26 May 2011

Pra-BPM 2011

Assalamualaikum...

     Hai! :))))))) Senyum lebih sket sebab nak promote segmen yang macam best ni. Nak taw segmen apa? Ha... Segmen Blog Pilihan Malaysia! Best kan? Ada banyak kategori taw. Antaranya ;



  • Blog Personal Lelaki Pilihan



  • Blog Personal Suami Pilihan



  • Blog Personal Wanita Pilihan



  • Blog Personal Isteri Pilihan



  • Blog Masakan Pilihan



  • Blog Lawak Pilihan



  • Blog Tutorial Pilihan




  • Wah...! Banyak kan. Yang mana blog comel, entry best-best meh la join ~bajet penganjur~ haha! Kalau yang blog bnyak entry-entry lawok antaranegeri pon boleh join jugak.. Hee~ Semua boleh join. Berani dengan tak je. Kalau nak taw lebih detail, klik SINI ^_^

    Nota kaki : Sye macam nak join, tapi sye rase blog ni belum cukup matang lagi la nk join segmen macam ni. Hee! Gudluck pada sesape yang join:))

    ***Macam biasa, dah baca entry sila klik SINI. Berkhidmatlah sesama blogger. :) TQVM! Happy reading^_^

    That's all! Tata!

    Tolong la jangan S**L sangat!

    Assalamualaikum...

         Hai. Ok. Untuk entry yang ni mood takde. Dah terbang melayang kene ribut taufan. Nak taw kenapa? WhatTHEFISH! Aku nak citer pon malu. Kalau korang rasa nak taw, klik SINI. Ape seyh. Kalau nak blogwalking ke, ape ke, perlu ke nak link kan kat blog kotor macam tu? Pleeezzzzzzz lah!

    Kan tak pasal-pasal aku rasa nak maki orang je. Sengal ubi kayu betol. Sumpah tak taw nak cakap ape dah.

    Nota tapak kaki : Unmood unmood unmood unmood unmood.

    Bai!

    Fall in love with Maria Elena?!

    Assalamualaikum...

         Hai! Sebelom korang buat spekulasi bukan-bukan nak cakap sye ni lessy ke ape ke, meh sye bagi taw dulu. Tajuk di atas tiada kena mengena dengan hati seorang perempuan kepada seorang perempuan yang lain ok. Haha~

         Just nak bagitaw yang sye sangat suka style Maria Elena yang sangat la selamba. Antara jenis orang yang menarik perhatian sye. Yup, memang gaya dia nampak pelik. Tapi sye suka tengok. Hee~ Kalau sye suka, korang yang tak suka diam-diam je taw. Hee~

         Lagi satu, korang pernah rasa tak admire kat someone? Mesti lah pernah kan. So, same goes to me. Hee~ Sye admired her so much! <3 Tak kira lah ape pon yang dia buat even benda kecik je pon, dah cukup la buat sye rase macam..bestnye.. Ha, macam tu lah.

         Tak di nafikan, ade jugak yang tak senang dengan dia. But, do i care? Lagi pon dia tak sombong. Sape cakap dia sombong? Nak bukti? Tengok kat bawah ni...


    :: dia komen my wall post ::


    :: siap like lagi ::


    :: majority komen dia reply ::

    So, siapa yang nak cakap dia sombong? Meh sye blanje air kosong sebagai tanda terima kasih. Haha~ dia tak sombong la. Dia just a simple lady. Tak de lah nak makeup tebal 5 inci pon. Hehe! 

         Ok, sye bukan terlalu taksub atau ape pon. Normal la kan every person have their own role model. Haha~ Nak buat macam mana, perasaan kagum tu macam datang sendiri. 1st time tengok je dah..'wow! dia ni macam best je. Simple but nice'. ~tu monolog dalaman sye ye~:P

         Sye rase setakat ni je kot dulu. Panjang-panjang kang takot korang meluat pulak. Nak bagitaw lagi, sye bukan memuji, tapi sekadar mengekspresikan perasaan tu. Ok? ~betul ke ayat?~ Layaaannn!

    Nota kaki : Psst! Maria Helena ada komen salah satu entry sye jugak. Haha! Ingat dia jenis busy sampai tak sempat nak blogwalking. Tak rupanye ;) Kalau nak taw, explore la sndiri ye ^_^

    ***Macam biasa, membantu sesama blogger sangat la di galakkan. Untuk maklumat terperinci, sila klik SINI. TQVM!

    That's all! Tata!

    Lemon + ribena = ?

    cik ezy
    :: Cuba klik ::

    Assalamualaikum...

         Ops! sebelum tu, korang jangan ingat sye join contest or segmen ye. Sye cuma nak kenalkan kat korang someone yang rajin datang blog sye. Haha! act, dia pon ade join  segmen sye ari tu. Nak kenal? Tengok biodata dia kat bawah...

    nama glemer : cik ezy
    asal : kuala terengganu
    tarikh lahir : september 1985
    adik beradik : 8 orang ( anak ke 7)
    hobi : deco deco blog
    cita cita : nak kawen
    febret kaler : pink + purple

    Cita-cita nak kawen tau! Korang tak nak try? Haha! Maap sye bukan agensi cari jodoh ye. Kalau nak kenal, pegi klik header kaler purple kat atas tu. Hee~ 

         Citer panjang pon tak guna kan. Apa kata kalau korang sendiri pergi jenguk dia kat blog dia yang comel tu. Polka dot lagi taw!:)

    Nota kaki : Apa kene mengena tajuk dengan entry ni? Ha, pergi blog Cik Ezy and cari jawapan sendiri ye^_^

    That's all! Tata!

    Kita di takdirkan untuk hidup bersama

    Assalamualaikum...

         Hai! Blog yang kedua untuk hari ni. Ops! Sebelum tu, cuba tengok tajuk. Fewiit!! Macam yek2 je kan. Hahaha~ Tapi, korang jangan salah anggap. Bukan sye punye ayat tu taw. Yang tu dia punya ayat. Nak taw sape? Layaaannnn...!


    Ok. Nama pemilik blog kat atas ni ialah Mrs Atie Iskandar. Wah... nama glamor beb! Blog dia boleh tahan. Nice:) Tapi, jangan sibuk-sibuk nak ushar dia buat bini. Hee~ Nampak macam dah berpunya lah.. Haha! Tak dapek den nak nolong~

         Apa-apa pon, jom kita ramai-ramai support dia k. Kalau sesape free dah tak taw nak gi mana and nak buat apa, rajin-rajinkan lah jari menekan gambar kat atas ni ye^_^

    Nota kaki : Psst! Atie tanya, apa maksud mimpi kena patuk ular kaler merah? Sape taw atau nak bagi pendapat, silalah terus ke blog beliau yang romantik tu ye:) Btw, jangan lupa vote my design. ~tengok my entry on the top:)~

    That's all! Tata! 

    Wednesday, 25 May 2011

    "When My Instinct Speaks Through The Window"

    Assalamualaikum...

         Hai!!! Seperti yang dijanjikan, sye kan nak promote blog yang join segmen ari tu. Tak banyak pon. Sebab tu sye rajin nak promote. Hee! Kali ni tiba giliran Mizz Dolly. Nama sebenar tak dapa di kenal pasti. Haha!

         Kalau korang masuk blog ni, korang akan nampak pelangi. haha! ~pandai-pandai je la~ Nak tengok ke? Tengok kat bawah ni...

    :: Klik kalau nak terjah ::

    Cun tak? Cun kan? Nak kenal? hee~ Pegi lah terjah. Jadi wartawan terjah sekali sekala apa salahnye. Hee! Cepat-cepat sebelum terlambat!:)

    Nota kaki : Kalau nak taw maksud di sebalik tajuk entry ni, pegi la berblogwalking kat blog Mizz Dolly^_^

    That's all! Tata!

    Day 3 : Jenis manusia yang menarik perhatian anda

    Assalamualaikum...

    Macam biasa, klik SINI kalau nak taw:)

         Hai! Sye nak mula update dengan Cabaran Makan Dalam untuk hari yang ke-3. Ok, soalannye ialah, apakah jenis manusia yang menarik perhatian sye? Wah! Banyak jenis tu. Yang macam tu, yang macam ni, yang macam dia, yang macam awak! Haha! Tapi, yang macam mane? Nak taw, teruskan membaca ye:)

         First of all, sye sangat tertarik dengan orang yang jadi diri sendiri. Haha! Macam mana tu? Macam mane ek? Sye nak cakap pon tak pandai. Contohnye macam Stacy. Ha, dia sempoi je kan... Sye suka macam tu. Lagi...ade ramai jugak la. Maknenye, dia tak cover. Kalau gedik, dia akan beraksi gedik. Haha! Bukannye gedik tapi buat lagak gadis melayu terakhir. Menyampah ok.

         Lepas tu, sye tertarik dengan lelaki yang gentleman. Beradab bila cakap dan jadi pemimpin untuk orang lain. Yup! Sye sangat suka orang macam tu. Sangat cool ok. Hee~ Tak taw la korang. Tapi, bonus kalau dia pandai buat lawak. Yang tu memang super duper best!

         Then, sye tertarik dengan orang yang ade minat sama dengan sye. Contohnye meow! Sye memang suka dengan orang yang tak takut meow. Pelik kalau ada orang yang takut dengan meow. Haha! Chill la... Meow sangat comel untuk di benci ok.<3

         Last yang sye sangat suka ialah jenis student yang main main jugak, tapi result gempak tak hingat. Yang tu memang sye kagum. Even dia jarang study, once dia fokus dalam kelas, dia dah boleh faham dan ingat sampai bila-bila. Tak ramai yang macam tu, that's why sye sangat tertarik dengan orang macam tu. Smart gila! :)

    Kat atas ni ada 4 jenis manusia yang menarik perhatian sye. Korang pulak?

    Nota kaki : Kadang-kadang tertarik juga dengan orang yang aneh-aneh. Lelaki auw! ke, perempuan yang macam lelaki, perempuan bertudung pakai lengan pendek, lelaki tindik telinga dan banyak lagi. Tapi tertarik untuk jadi kepochi, bukan sebab kagum. Haha!:PP

    That's all! Tata!

    Cara Wardina mengajar anaknya solat

    Assalamualaikum...

         Sye nak share something yang sye dapat tadi. Agak menarik. Jom baca:)

    ***********************************************

         Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda…


    I have to share this with you… because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off…I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday…we had a talk…(check note lama) tapi preparation since 6 la…
    tapi dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat….she hasnt missed her solat since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that – because the key is SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti….But it is very important to keep this in mind:-
    1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong signal – kena make sure – every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat
    2) l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together….kalau tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the surau) -lepas solat time tu lah peluk cium, senyum – i always kiss her at the head and say “Barakallahufiha” Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah….make her never miss her solat Ya Allah…..kuat2 bagi dia dengar….
    ps:- kalau kena amik cuti ambillah – bukan waktu exam je amik cuti – buatlah STEP ini, yakni melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! “mama amik cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!”
    3) Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us… how we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita, bukan untuk Allah…..TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK solat…acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat….itu semua kerja SETAN! Fight them off….! I tell Amna that even some grown ups tak solat! I tell Amna that….we have to be strong.. we have to tell ourselves we will NEVER miss our solat…..
    4) Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do it with LOVE diselang seli dgn strictness)
    5) kalau dia tinggal – DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love her, and i just want her to remember – and guess what?? memang dia ingat!!! (3 kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau TERTIDUR its ok…but kena solat terus bila bangun.
    Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna solat dulu Asar kat sekolah….tadi memang datang lambat…i was loking for her..and guess what????
    She was actually praying her Asar prayers…sorang je kat dalam surau tu….i wanted to pengsan and cry…she did all by herself…. i pun told her how happy and how proud i was of her…i tanya dia kenapa? dia kata “Amna ingat apa Ummi cakap”…..cair nya hatiku ini.
    Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia….and called nenek at Australia…now im sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!
    And the foundation is – to start them off right – solat at SEVEN! Yes just as how Rasulullah asked us!I love you all!!! Good night….. But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu…anak ketam tak boleh diajar berjalan terus…fahamkan?
    ************************************************
    Macam mana perasaan lepas baca? Best kan? Ha, kalau nak jadi mak, jadi yang macam ni ok? Hee~
    Nota kaki : Credit to : ohislam.com. Senyum sepanjang baca ni;) Bagusnye Amna...
    That's all! Tata!

    Kalau tak suka tak perlu kata apa-apa;)

    Assalamualaikum...

         Hai!!! Ok, malam ni...~malam ke?~ Pagi la. Ok, pagi ni, sye nak cakap-cakap sikit pasal hater-hater sekalian. Hee! Knape pulak la tetibe nak citer pasal diorang kan? Sebab, tadi sye layan youtube. Then, masa layan youtube video someone ni, (taknak sebut siapa) tergerak pulak hati nak baca komen. Hah! Kan betul! Mesti ada orang yang tak puas hati.

         Ade komen yang cakap, buat ape pakai tudung kalau still nampak leher masa buat tutorial. Ade yang cakap, tak payah la nak gedik sangat. Ade jugak yang cakap, dia ni bajet bagus la. Macam-macam komen tak puas hati. Sye klasifikasikan komen-komen tu semua sebagai komen dari orang yang jeles tak tentu hala. Boleh tak macam tu?

         Bagi sye la, buat ape nak benci kat orang sedangkan kita tak kenal pon  orang tu sebenarnye macam mana. So, tak elok lah kalau tiba-tiba nak kutuk dia macam dia susahkan hidup orang je. Pi biaq la dia nak buat video apa pon, kalau tak suka, close tab, shutdown je laptop tu. Tak payah tengok. Hati tak sakit, dosa pon tak tambah.

         Lagipon, kenapa mesti nak maki-maki. Cubalah tegur elok-elok. Then, kenapa isu aurat segala bagai tu ditimbulkan bila orang tu dah femes. Sebelum tu takde pon. Kenapa bila ada artis yang dedah sana sini pakai baju tak cukup kain, tak de pulak orang nak banned artis tu.

         Kalau pun dia tergedik-gedik kat dalam video tu, ada susahkan orang ke? Ada luak ke duit pengutuk-pengutuk sekalian? Kalau tak de, diam. Kalau tak suka kenapa mesti komen? Kalau betul tak suka, jangan buka video tu. Ni tak, tak suka, tapi sempat lagi komen pasal video tu, dari last sampai habis. Haha! Agak-agak la der...

         Sye bukan nak tuding jari kat sesape, sye cuma luahkan pendapat tentang perangai orang yang sentiasa tak puas hati tengok orang lain senang. Kalau jeles, nak buat video jugak, just go on. Tak payah la nak dok jaga tepi video orang. Buat dosa kering je taw. Haha!

    ~semua yang di atas tiada kene mengena dengan haiwan atau manusia yang masih hidup atau pon yang dah...*_*!~


    :: Pencuci mata :PP::

    Nota kaki : Diharapkan kawan-kawan semua baik-baik belaka la ye. Kalau tak suka tak perlu kata apa-apa, just leave that page ok?^_^

    Macam biasa, tolong sesama blogger. Like my design:) Untuk keterangan lanjut, tekan SINI.

    That's all! Tata!

    Saya tak cemerlang ;( tapi...

    Assalamualaikum...

         Hai semua! Korang study kat ne ek? ~kau ni dah knape tetiba tnye orang stdy kat ne?~ Hee! Jangan la marah sye just nak bgtaw, tadi sye check result exam sye. Sye student UiTM je.

         Erk! Result sye macam mane? Hurm... Not bad, tapi not so good ;(. Pape pon sye still bersyukur sebab sye pass all subject. Tak cemerlang macam orang lain. Takpe la kan. Sye selesa macam ni. Kang hebat sangat takot sye jadi meninggi diri pulak. Betol tak:)

         So, result sye biase2 je. tak gempak pon... Nak tengok? Tak payah la. Malu je. Hee~ Tengok kat bawah ni je cukup lah. Sye dah sensored kan sikit. Hehe!


    :: Alhamdulillah lulus semua;) ::

         Sye taw ramai yang tak puas hati kalau setakat lulus je. Tapi, bagi sye, kalau lulus dengan cemerlang tapi hubungan dengan orang sekeliling tak ok pon tak guna jugak. Memang la kalau nak di ikutkan siapa la yang tak mau dekan kan. Tapi nak buat macam mana, memang setakat tu je usaha sye, itu lah yang sye dapat. Hee! Sye tak pernah la nak cakap yang sye ni study giler-giler. Tak! Memang stye tak study betul-betul. That's why la. Hee~
         Ada sorang hamba Allah ni bukan main frust lagi sebab pointer dia jatuh. Tapi, still dekan lagi. Ye! Memang sye tak faham knape mesti ade orang macam tu. At least bersyukur la dia tu dapat dekan kan. So, sye cakap kat dia, orang yang tak pernah rasa gagal akan sentiasa rasa worst. Sebab dia tak taw macam mana perasaan orang yang gagal. That's why bila pointer jatuh sikit dia dah cakap result worst! Seriously, sye memang pandang orang macam besar kecik besar kecik je...!

         Sye bukan nak kata sesiapa, sye just nak cakap je. Bersyukur lah dengan apa yang kita dapat sebab bukan kah apa yang kita dapat tu ialah nilai usaha kita sendiri? Takde istilah pandai atau bodoh, yang ada cuma rajin atau pandai je. Kalau usaha kita perfect so, kita akan dapat perfect jugak la. Kepada kawan-kawan sekalian, sila jangan salahkan otak dan akal pemberian Allah, tapi salahkan diri sendiri yang tak taw nak gunakannye. ~ceh! ayat bajet bagus~
    Nota kaki : sambungan tajuk, 'saya tak cemerlang, tapi sye tetap bersyukur..'Thank you Allah:)) 
    Macam biasa, sila klik SINI untuk like page, dan klik SANA untuk vote/like my design :) TQ! Jasamu di kenang^_^

    That's all! Tata!

    Tuesday, 24 May 2011

    Day 2 : Sejauh mana anda berubah dalam masa 2 tahun sebelum ni

    Assalamualaikum...

         Hai! Macam biasa, sila LIKE kat SINI, then VOTE kat SANA ^_^ TQ!

    Proceed to 2nd day. Haha! ~serius poyo!~ Ok, untuk hari kedua soalnnye : sejauh mana sye berubah dalam masa 2 tahun sebelum ni. Jawapan sila tengok kat akhir entry. haha!


         Ok, kalau nak citer pasal berubah ni, rasanye banyak kot yang berubah. Tapi, kalau diri sye sndiri, maybe yang berubahnye...erk! ok ayat terabur! Balik semula. Dalam masa 2 tahun ni, bnyak perubahan berlaku dalam diri saya. Firstly, sye dah kat UiTM. Dulu kat Teknik Kluang. Haha! Kira berubah juga la tu.


         Next, sye rasa sye dah matang sket dari dulu. Kalau dulu sye rase friend is everything, tapi sekarang sye rase kawan ketawa senang nak cari, tp kawan masa sedih memang haprak! So, ada kawan ke tak, kita still kena berdikari. Btw, thanx jgak pada sesiapa yg sudi jd kawan sye. Hee~


         Lepas tu, yang berubah lagi, dulu sye tak suka baca novel. Tapi sekarang macam dah berlambak pulak novel. Haha! Tapi tak lah sebanyk awak-awak semua. =_="


         Ha.! 2 tahun lepas sye blom ade FB. Sekarang dah ade. Hee! Dulu sye blom ade Blog buruk ni. Skrang dah ade! Walaupun tak ramai suka tapi sye tetap suke. Haha! Lihatlah betapa majunye sye. lalala~


         Dua tahun sebelum ni sye...tak tinggi macam sekarang! Haha! Itu adalah perkara yang pasti. Nak taw ape yang paling ketara? Teruskan baca ye:)


    Nota kaki : Yang paling ketara of coz la umur. 2 tahun sebelum ni umur sye 18, sekarang dah nak masuk 20. Haish! Dah nombor 2 kat depan.;))


    That's all! Tata!


    Day 1 : Benda yang anda buat masa sorang-sorang

    Assalamualaikum...

         Ok. Sye nak start Cabaran Makan Dalam untuk 1st Day. Soalannye ialah, apa yang saya buat masa saya sorang-sorang? Nak taw? Teruskan membaca.^_^

         Dulu, masa kecik-kecik, kalau tinggal sorang-sorang sye akan pergi selongkar laci. Cari apa-apa yang best untuk di buat main. Haha!

         Dah besar sikit, sye lagi berminat untuk melukis. Macam-macam benda sye lukis. Tapi sye sangat suka lukis mke orang. Yang comel-comel gitu!!:))

         Bila dah ada hp, dah start layan mesej je. Kalau takde orang mesej main game. Hehe! Sama macam sekarang. Kalau sorang-sorang sye lagi suka main game.

         And now, sye dah kembali pada hobi lama iaitu melukis. Bezanya, sye tak melukis. Tapi sye edit gambar. Haha! Sye memang suka benda-benda seni. Sangat!

         Tapi...tapi lagi! Kalau saya betul-betul sorang, tanpa kawan, tanpa HP, tanpa laptop, tanpa apa-apa, sye akan baring, berangan,berangan and berangan, sampai la sedar-sedar je, 'eh dah petang!'. Haha! ~Tido la tu~

    So, kesimpulannye, macam-macam bnde sye buat kalau sorang-sorang. Hehe! Bebas sangat rasenye.

    Nota kaki : Kalau sye rajin time sorang-sorang tu sye akan kemas setiap inci rumah tu. Tapi memang sangat-sangat jarang nak jumpa kerajinan sye yang satu tu. Huhu~

    That's all! Tata!

    Cabaran Makan Dalam Bermula

    Assalamualaikum...

    WARNING : Sebelum baca sila LIKE kat SINI, then VOTE kat SANA. Ok dah. tq! Teruskan membaca:))

         Hai! Haha! Tajuk bajet Abang Ben je. Ceh! Abang Ben tu, Abang Ben la. Ni sye. Mane sme. Haha! APe? Ni entry pasal ape? Ok, ni sebenarnye sye just nak buat pengumuman yang sye nak join Cabaran Makan Dalam. Ala, yang macam cabaran 30 hari tu.

         Nak taw sebab ape? Sebab sye dah start tak taw nak post ape untuk update blog yang COMEL ~pulak!~ ni... Hee! So, nampak pulak bnde ni. Tu yang macam nak try. Dah lama perasan bnde ni. Tapi masa tu tak lost macam sekarang. Hehe~ Nak taw ape yang sye kene buat everyday? Ha, 30 perkara tu ada kat sidebar sye. Sila-sila lah geledah. :)

         Cabaran ni, Makan Dalam yang buat. Soalannye pon agak makan dalam jugak la. Hehe! Its ok. Everything gonna be okay. Ceh! Ayat merapu. Dah dah dah! Stop! Dengan ini sye umumkan, sye akan mulakan cabaran Makan Dalam sekarang!

    Nota kaki : Tengah nak post entry untuk Day 1, dah fikir jawapan untuk Day 2. Haha! Semangat sangat tak?

    That's all! Tata!

    Monday, 23 May 2011

    Jom baca diary!


    Assalamualaikum...

         Hoi hoi ya hoi! Sye lagi. haha! Tutup la mata kalau taknak tengok:PP Sye nak cakap sikit je pasal diary seseorang. Eh, bkan la. Nak citer pasal tuan punya diary. Nak taw siapa? Sila lah baca sampai jumpa 'Tata!'. Ok?

         Pemilik header di atas ialah Cik Lady Ainaa. Comelkan? Pink kaler lagi. Blog dia lagi la pink. Nak tengok? Jom terjah ramai-rami. Kasi meriah itu blog. Hee~

         Cik Lady Ainaa ni macam ske speaking arab je. Sye ni Arab dulu main-main. Haha! Kalau nak tau ape yang di speakingkan, pegi terjah blog tu. Klik header Cik Lady Ainaa kat atas ni. 

         Dia cakap, 'senyum. tak perlu kata apa-apa!'. Haha! ok. gurau je. Dia cakap, kalau korang senyum, dia pon buat baik kat korang. Kalau korang jelir lidah, dia potong lidah korang jadi 16. Ha...takot tak? lallalala~

    Nota kaki : Jom la pegi terjah ramai-ramai. Susah payah sye dapatkan header dia taw. Haha!^_^

    Macam biasa. Sila LIKE kat SINI. Then VOTE kat SANA. :) tq~

    That's all! Tata!

    Permaisuri di hati saya!


    Assalamualaikum...

         Mke dia ni lagi! Asyik update je! Eh, biar lah sye nak update ke taknak. Haha! Kali ni nak citer pasal sape pulak? Ha...Kali ni sye nak story pasal pemilk header kat atas ni pulak.

    Haha! Macam biase. Sye curi header lagi. Haish! Semua taknak bagi sye amek. Terpaksa lah guna cara lain. Dan cara ni terbukti berkesan. Hee! Tadi baru klik belah kanan, dah terpampang amaran, 'oh...no!!!jgn nak klik sgt la'. Huhu~ Kecewa~ Tapi takpe. Sye dapat jugak. Haha!

         Nama pemilik blog ni ialah Cik Fara Fatinah Aznam. Betol ke? Kat FB dia tulis macam tu :) Manis je orangnye. Nak ngorat? Ingat dapat? Pegi la jumpa empunye diri. Klik je header atas ni.

         Bila sye godeh-godeh blog Cik Fara ni, sye rase, Cik Fara ni mesti sorang anak yang baik and selalu dengan family. Ha, boleh buat calon tu. Lalala~

    Tu je srba sikit. Nak taw lebih? No way! Pegi terjah sendiri. Haha!

    Nota kaki : Psst! Cik Fara ni single lagi. lalala~^_^

    Haip! Blom abis. LIKE kat SINI dulu. Lepas tu VOTE kat SANA. tq:))

    That's all! Tata!

    Template by:

    Free Blog Templates