Tuesday, 10 May 2011

Ape.......pon tak bleh! -_-"

Assalamualaikum...

     Hai kawan-kawan! Sekarang kiter bersua kembali dalam segmen 'ape.......pon tak bleh!'. Haha! Gurau je. Ok, awak semua nak taw, dari semalam, sampai ari ni. Dari pagi tadi, sampai sekarang sye tak taw nak post ape untuk entry sye ni. Rase macam dah lame tak update blog. Huhu~~

     Banyak jugak bende yang sye jmpe untuk dibuat entry. Tapi idea nak menulis tu tak sampai-sampai. Trafik jammed kat lebuh raye Karak agaknye. Haha! Sebenarnye semalam sye baru balik dari JB. Sye ade program kat Taman Negara Pahang. Awak nak taw, best sangat taw pegi sne. Hee! Tapi sye tak nak citer pasal tu, sye nak citer pasal bende yang mengganggu fikiran sye skarang ni. Cewah!

     Semalam mase godeh-godeh, makan angin dalam dunia blog ni, sye terjumpe la pasal GEGAR!. Ha... mesti korang dah taw ape yang gegar kan? Mesti lah blog Abang Ben kiter tu. Ingat nak join, tapi dah terlambat. Huhu~~ So, sebab macam dah frust menonggeng, sye pon try-try la memanipulasi gambar. Tapi...huhu..! Satu pon tak jdi. Betape hampeh nye! Ggrr! Geram. Bakat takde ade aty nak buatphoto manipulation konon. Huh! Sebab dah frust+++, sye pon dengan muka takde perasaan mengedit gambar sendiri. Hasilnye tetap buruk. -__-"

 :: peace no war ::

     Ok. Lpe kan bende yang dah lepas. Kiter citer yang ary ni pulak ok? Ok... Pagi tadi sedang sye syok-syok menggodeh 'buku muka', terlintas pulak kat kepale otak sye ni nak main segale game kat dalam 'buku muka' tu. So, dengan bahagia nye sye main game sambil buat keje rumah, sampai petang. Wah! Puas aty. Hahaha! Lepas dah puas ngadap game tu, baru teringat something. Ops! Tak mandi lagi. Haha! Teruk betul anak dara ni! Sye pon dengan sepantas kilat pegi mandi sambil berdondang sayang dalam bilik air tu. Baru segar...

     Dah segar bugar, teringat pulak ade beli shawl semalam. Mula la rase nak berdating dengan webcam. Hee! Dengan yakin dan konfiden sye pon ape lagi...belit la shawl yang sye beli semalam tu kat kepala. Tak sampai 5 minit sye dah tercongok depan webcam. Haha! Dah posing kiri kanan depan belakang, sye tengok la balik gambar-gambar tu semua. Makaih! Boleh tahan gedix! Haha! Sila jangan berkata apa-apa ye kawan-kawan. Sebab dah terlalu teruja tengok gambar yang banyak-banyak tu, sye pon dengan rela hati telah mengedit beberapa gambar dan buat header baru yang agak hodoh. (sila scroll ke atas) huhu~~


:: haha! haip! jangan gelak! ::

     Ha... tulah hasilnye yang menyakitkan aty. Sebab tak cantik. Haha! Edit gambar sudah, posing depan webcam sudah, menjahanam gambar pon dah jugak. Hee! So, tak tawnak buat ape sye pon pegi la menjelajah blog ke blog. Nak taw ape sye jmpe? Sye jmpe ni : Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru. Selalu rajin je nak join. Tapi hari ni macam tak rajin plak. Hm...ape la nak jadi. Huhu~~ Lepas tu sye merayau-rayau lagi sye jmpe ni pulak : GTmetrix. Yang ni untuk tengok gred blog kiter. Sye jmpe ni kat salah sorang blogger yang sye follow. Hee! Sye pon teruskan jalan... Nak taw sye jmpe ape lagi? Sye jmpe ni ha : 'Show Your Style' Contest. Hee! Sye pon dengan berbesar hati menjoinkan diri. Harapan untuk menang memang la sangat tipis sebab ramai yang bergaye sakan. Hee! Sye submit gambar ni.

:: biase je..::

     Biase je kan? Huhu! Sye dah link kan gambar kat ats ni dengan page contest ni. Kalau ade mase, rajin-rajin la klik gambar kat atas ni dan kalau baik hati sila-sila lah like page tu and like my pic sekali. Hee! Tak pakse pon. lalala~~

     Last sekali mase jalan-jalan sye jmpe ni : Pertandingan Anugerah Blog Popular. Tapi yang ni sye memang surrender sebab sye taw sye tak layak. Huhu! Blog sye ni hodoh kalah hantu Kak Limah. Hee~~

     So, setakat ni je lah penjelajahan sye. Walaupun tak banyak mane, tapi entry tetap berjela. Mane tak nye, membebel je lebih. Huhu!Ok lah Tu je nak citer. Tu je tu je pon macam dah banyak je. Hehe! Jangan marah! That's all! Tata!

No comments:

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011