Tuesday, 3 May 2011

Contest Semua Tentang 4

:: Klik atas untuk join ::

Assalamualaikum...

Hari ni sye nak update blog ni berkali-kali memandangkan dah lame sangat sye tak update. So, sye harap awak semua tak bosan nak bace. Hee! Tu pon kalau sudi bace. Kalau tak sudi pon tak pe. Wa talak helan ma... Hee! Ok, silakan menghayati entry sye ni ye kawan-kawan...

:) 4 tentang sye :
  • Sudah semestinye nama sye Amirah Marliza binti Raja Kamarudin dan sye sangat berbangge dengan name sye!!
  • Sye sangat-sangat la excited bile jmpe meow! a.k.a kucing. Memang suke giler tak hingat dunia la kalau dah jmpe meow yang cute miut macam hello kitty tu (agak hiperbola ye di situ! -__-")
Next!
  • Sye ni 'pemalu' orang nye kalau awak nak taw..lalalala (kalau tak caye tnye la Amirah Marliza):)
  • Sye seorang yang bermuka ketat. Haa! Takut la tu. (~,0) Tp jangan risau, hakikatnye sye seorang yang mudah senyum dan peramah jugak ye kawan-kawan. So, sila jangan slah anggap tentang sye.:)
  

:) 4 nama manja sye :
  • Adik
  • Mira
  • Marliza (manje ke??-__-")
  • Ira (nama zaman tok kaduk dulu)hee!
:) 4 perkara baik yang sye buat hari ni :
  • Basuh baju sye dan itu Rja Kapoor punye baju (abang sye ler)hee!
  • Sidai baju yang sye basuh. (baik la tu kan3?)
  • Mandi awal tanpa di suruh. (selalu kalau tak dengor azan maghrib takde mknenye la nak sentuh air kat bilik air tu) hee!
  • Kurang bercakap! Yang ni pon dikire perkara baik la kan sebab cikgu sye cakap, kalau kurang cakap, kurang bergosip, so, kurang dosa... Haa! Betol kan?
 Next!

:) 4 tempat yang sye nak pergi sangat-sangat :
  • Sekolah Menengah Vokasional Kluang. Sebab nak amek sijil SPM. Dah bape abad pon tak taw la. (reti plak nak gi amek kan) Hehe!
  • Kuching Sarawak. Sebab sye suke kucing amat-amat.(boleh terima tak alasan tu?) erk! No komen! lalala!
  • Paris or Korea! Sebab tempat tu macam ROMANTIK GILER! Kan dah 'ter'capslock. Hee! Maap terlebih excited lak. Erk! Tapi sye lagi preferred Makkah or Madinah sebab tunaikan haji kan syarat wajib rukun Islam..Cewah! Ustazah gitu!
  • Syurga semestinye! Sebab tempat tu susah sangat dapat masuk. Almaklumlah kan, sye ni bukannye baik sngat pon. Tp InsyaAllah dapat masuk! Amiiin! Cepat doa sama-sama.
:) 4 benda wajib sye bawak kalau hangout :
  • Handphone! Yang ni memang very-very penting ye kawan-kawan. Walaupon HP murah je. Mne  taw sye sesat ke kan.. Senang la nak talipon En. Polis. Hehe!
  • Duit! Bawak HP tp tak bawak duit pon tak guna jgak. Manelah taw tetibe HP bateri kong ke, tak de kedit ke, boleh jgak singgah kedai atau public phone kejap. Hee!
  • IC! Fuh! Yang ni kalau tak bawak rase macam kerdil je sye jalan kat atas bandar tu. Macam pendatang asing la pulak. Hee!
  • Perfume. Yang ni takde la perlu sangat. Tp perlu la jgak. Mane la tau tetibe terpelok kucing yang baru lepas melabur saham kan, ha, time tu la berguna nye perfume...! Hehe!
:) 4 perkara sye buat sebelom join contest :
  • Posing-posing depan webcam sambil senyum-senyum. lalala~~
  • Pasang charger lappy. Mane la taw tengah syok-syok menaip tetibe lappy mampos. Tak ke haru nanti kan...
  • Jalan-jalan tengok blog orang lain. Sye kan kaki skodeng. Hahaha! (ketawa jhat)
  • Tutup tingkap bilik and switch on lampu. Sebab sye dah agak sye akan amik mase lame untuk entry yang ni. Hehe! So takde la nak sibuk-sibuk tutup tingkap segale kan...
:) 4 orang paling sye sayang :
  • Family sye la...
  • Kawan-kawan sye. Tanpa sye siape la mereka...eh! silap. Tanpa mereka siape la sye la... Hehe!
  • Si dia...lalala~~
  • Cikgu-cikgu sye... Sebab diorang la sye sepandai sekarang walaupon tak pandai sangat. Hehe!
:) 4 ragam manusia sye jmpe hari ni :
  • Membentak-bentak.
  • Ketawe terbahak-bahak.
  • Janji tapi tak tepati. (nak kene saman tu!)
  • Sangat prihatin...sweet sangat! ;-)
:) 4 misi dalam tahun ni :
  • Balik kampong sebab dah lame tak balik kampong...huhu!
  • Belajar betul-betul untuk next sem! Mesti! (semester ni  pnye exam dah jahanam terbalik terlingkup!)
  • Jumpe kawan-kawan lame. Miss giler kat diorang!
  • Sabar, sabar dan sabar! Yang ni paling penting ok! Dont ask me why. Hehe!
:) 4 habit buruk sye :
  • Tak suke mandi pagi. Hee! Sejuk la...
  • Kalau dah berceriter sampai tak hingat kat mane noktah. Hehe! Biase la kan..peramah..lalala~~
  • Pemalas! Amek kau! Terus terang sangat dah ni. Haha!
  • Mood tak tentu arah. Kadang ke timur, kadang ke barat, kadang ke korea utara, jap gi ke korea selatan plak. Ok. Merepek!-_-"
:) 4 perkare yang sye fobia :
  • Katak! Geli!
 
  • Ulat Gonggok! Geli jugak!
  • Bau gas!  Takde insiden, tp nak fobia jugak!
  • Eksident! Ngeri ok!                                                                                                                (semua ade tande seru sebab fobia)hee!
:) 4 sebab join contest ni :
  • Sebab jari rase nak menaip.
  • Sebab hati rase nak meluahkan something.
  • Sebab otak rase nak bekerja.
  • Sebab contest ni best!
     Ok la. Sye nak tag mereka ni : Siti Fairuz, Eciqz Tham, Hanishasnan, Fybest, Kambengkarbonat. That's all! Tata!

4 comments:

kambeng.karbonat said...

nnt kalau sempat kk join yeah.tanks sebab tag kk. :D

holaulala said...

orite!

cik fiqa said...

thanks for join the contest..for futher info,always follow up my blog ok... :)

holaulala said...

ok cik fiqa:)

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011