Monday, 30 May 2011

Day 7 : Kisah anda menipu orang yang susah nak lupa

Assalamualaikum...

     Hai! Dah hari ke-7 rupanya. Rasa macam baru je update untuk hari ke-6. Hee~ Padahal alasan taknak jawab. lalala~ Berat jugak soalan hari ke-7 ni... Huhu~

     Ok, kisah nye macam ni. Eh, jap jap! Sye pernah tipu orang ke? Haha~ Sye kan budak baik :PP Ok lah! Sye nak citer la ni. Kisah yang tak leh lupa ialah kisah sye tipu orang yang sye da mati! Amek kaw! Terkejut la tu. Haha! Tapi betul taw. Sye serius ni ~buat mke ketat~

******************************************

     Mase muda-muda dulu~skang pon muda lg~:P sye ade layan tagged. Korang pernah tak layan bende tu? Ala, lebih kurang macam myspace jugak la... Mase tu takde FB lagi... Blog jauh sekali:P Betapa 'maju' nye sye mase tu.

     Nak di jadikan cerita, ade la sorang mamat ni, dia cakap dia kat utm skudai. Nak kenal-kenal la konon. Tapi dia bukan orang Malaysia. Ntah orang dari mana pon tak taw. Macam Arab-Arab gitu. Selalu jugak la komen mengomen. Speaking taw. Dia tak pandai cakap melayu. Sye speaking terabur tunggang tebalik! Peduli ape. Lantak kaw!

     Sampai lah satu hari ni, dia cakap dia nak stop layan tagged tu. Dia nak balik negara dia kejap. Bapak dia suruh balik. So, dia cakap, bak meh la no, nanti senang nak contact. Sye translate je in Malay ok. Lebih kurang camtu la dia cakap.

     So, sye kan macam kurang bijak lagi mase tu, sye dengan senang hati tanpa syak wasangka, teruslah bagi. Hati suci lagi. Cewah! Lepas tu kitorang pon msg. Mesej, mesej dan mesej lagi. Dah lama mesej tapi dia still ada kat Malaysia. Dia tipu ke ape tu =_="!

     Ok, ni start sye tipu dia. Sye bukan suka-suka nak tipu dia, tapi ade sebab yang sangat kukuh. Cewah! Ade satu hari tu, dia ajak sye keluar. Tapi memang tak la kan. Sye ni memang susah beno nak keluar. Lagi-lagi masa tu cuti sem. Suroh g JB. Lagi la harapan. Haha! Yang tu tak kisah la. Pastu ade ke dia cakap macam ni...

"Jom la turun JB. Nanti kita boleh jalan-jalan. Kita pergi la Genting ke, mana-mana lah yang best sebelum sye balik negara sye".

Sye pon balas, " Ha? Pergi sehari nak pergi semua tempat tu?"

Nak taw ape dia cakap? Baca bawah ni...

"Kawan-kawan sye ramai yang keluar dengan couple diorang macam tu. Then, diorang sewa lah hotel. Ala, normal la couple. Kawan-kawan sye semua dah buat, sye je belum.."

Korang faham tak ape maksud dia tu? Then sye tnye la balik.

"Belum? Tak pernah keluar dengan couple ke sebelum ni?"

"Pernah, tapi tak pernah sewa hotel sama-sama and i'm still virgin".

So what??? Dia cakap dia still virgin, korang faham kan apa yang dia mksudkan. WTF! Seriously macam nak hempok je dengan kapak. Haha~ Then sye dah maki-maki dia, dia boleh still cakap benda tu normal. Masalahnye dia tu Muslim jugak ape. Memang sengal ubi keledek la mamat tu.

     Lepas tu lama jugak la tak mesej dia and dia selalu jugak call and mesej, tapi tak di layan. Gila nak layan lagi? Dah lama-lama sye pon macam rimas, sye pon mesej dia and menyamar jadi abang sye, sye cakap....

"Kau siape?"

"Kawan mira. Dia ade?"

"Owh, Kau jangan cari dia lagi. Dia dah mati".

Hahaha! Amek kau! Terkejut jugak la dia kan. Lepas tu sye terus deactivekan acc tagged tu. Dia pon ade mesej suruh abang sye tu bnyak-bnyak sabar and doa kan 'arwah' sye sentiasa aman. Haha! Puas aty aku!

***************************************

     Macam tu lah kisahnye dan memang takleh lupa sampai sekarang. Haha! =_="

Nota kaki : Lain kali tak nak caye kat orang asing lagi. Nama je Muslim tapi otak kafir! Ceh~ Act, Hari ke-7 patutnye semalam, tapi semalam line buat hal. So dah ter skip sehari...huhu~
That's all! Tata!

3 comments:

Telaga Putih said...

hahahahahhahahahahhahahahahahhahaha... arwah seorang yang baik.. :P

holaulala said...

@Telaga Putihhaha! arwah eh. jgn nak arwah sgt la... cekik kang baru taw.

Telaga Putih said...

alamak.. momok nya da dtg nk cekik.. lariiiii... ahahahhaa

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011