Friday, 27 May 2011

Rumah tercabut?!

Assalamualaikum...

     Hai! Korang...nak taw tak...hari ni banyak betul benda yang jadi. Sampai sye tak sempat nak update blog huduh ni...:( Ape yang jadi? Nak taw silakan baca sampai habis.

     Mula-mula, pepagi buta tadi, kat rumah my untie banjir. Tapi kat dapur je. Tak hujan, gerimis pon tak, embun je. Tapi boleh banjir. Korang pelik tak? Ha, sebenarnye banjir sebab paip mesin basuh pecah. Air takat buku lali je. Haha ~citer macam nyaris lemas je~

     Second, sye nak balik kolej esok, sye baru perasan selimut, tuala, telekung and segala benda yang sye nak bawa blik kolej esok belum basuh!! Act, barang tu semua baru ambik dari rumah adik untie beberapa hari lepas. So, memang tak teringat langsung yang ada cadar, tuala and segala macam kat dalam tu. Semua belum basuh sebab mase balik cuti sem hari tu naik bas. ~takkan nak hangkut semua kot kan...~

     Then, sye pon tak kisah lah. Sye pon basuh la sambil berdondang sayang.  Dah siap basuh sye nak jemur. Erk! Ampaian penuh dengan langsir, alas kaki umah untie sye sebab banjir kan.. Haha! Ok la, tak kisah jugak. Sye jemur kat beranda je.

     Tak lama lepas tu, nak di jadikan ceriter..hujan lebat siap dengan guruh pulak. Dengan segala hormatnye sye pegi alihkan sikit baju-baju sye. Boleh terima lagi. Tengah dok layan movie ni, ~tengah guruh tengok movie~ tetiba dengar bunyi bising gila kat atas bumbung. Bunyi benda terbang. Sye tengok abang sye, dia tengok sye. Then dia cakap, "tengok tu!".

Sye macam pelik. Tengok apa? Ok! Zink kat pintu masuk dah hilang. Clean and clear. Memang terang gila rumah tetiba. Kalau boleh pakai payung dalam rumah, sye dah pakai dah. Haha! Lepas tu, dengan sepantas kilat sye angkat baju-baju yang berlonggok, dengan baju yang baru basuh tadi. Memang harapan la nak kering. Basah balik ada lah! Haish!

    Sye ingatkan setakat tu je. Tapi tetiba rase aneh je. Apesal la kat bilik abang sye macam terang giler. Hahaha! Rupanya zink bilik dia pon dah terbang melayang ntah kemana! Apa lagi, kelam kabut dia selamatkan dia punya pc. Lepas tu dia matikan main switch sebab dah tak rupa rumah dah. Tak dapat lah sye meng-online-kan diri...

Begitulah ceritanya. Sadis betul. Nasib baik la bilik sye selamat. Angin memang kuat sangat tadi. Tu yang terbang semua. Sekarang ni rumah still lintang basah kuyup, tapi sye dengan senang hatinya mengupdate belog. Haha~ Bilik sye pon dah jadi macam stor sementara sebab semua barang dah sumbat dalam ni =__=".. And sepanjang nak buat rumah baru ni, abang sye akan ambik alih bilik sye T__T. Takpe-takpe, sye rela ~muka kurang yakin~

Nota kaki : Lepas ni giliran abang pulak yang jaga putera katak sye kat bilik tu. Hehe~

That's all! Tata!

19 si cantik/kacak komen:

Telaga Putih said...

hahaha sadis sungguh.. tp kalo sy jd abg awk, dengan pantas sy jotos awk laju2.. smpt ag mengon9kan diri.. serabai gyler!! hahaha

btw, ada bela katak ke?? seyes ke?? bela sebab igt dia 2 putera raja ke?? ahahahhahahaa

holaulala said...

@Telaga Putihhaha! suka2 je nak jotos kpale orang. dia tu lpas hujan terus pecut moto gi keje. Tnggal sye terkontang-kanting. Memng la sye online kan..

oit, ingat sye betol2 bela ke katak tu. Katak tu memng selalu duduk kat bilik sye. Dia ske tengok sye online! haha:PP

Telaga Putih said...

terkontang kanting mende ngn on9 2.. ceh!!

hahahaha da agak da.. xda maknanya awk 2 nk bela katak.. pgg katak pon xberani.. kn3????

holaulala said...

@Telaga Putihbukan tak berani, malu je. kang brtukar jadi putera tak ke gawat!

Telaga Putih said...

malu?? tolong laa... perasan btol.!!

holaulala said...

@Telaga Putihbetol...tak caye tnye katak tu.hahaha~

Telaga Putih said...

tnya apa kt katak???

holaulala said...

@Telaga Putihtnye la betul ke tak sye ni pemalu. haha~

Telaga Putih said...

awk jek la tanya.. sy bkn reti bckp ngn katak cm awk 2.. huhuhuhu

holaulala said...

@Telaga Putihhaha tu la pentingnye teknik komunikasi..:P

Telaga Putih said...

xpenting pon kalo ckp ngn katak.. xda efek pon kalo xreti.. ahahaha

holaulala said...

@Telaga Putihsemua jadi dengan imaginasi.lalala~

Telaga Putih said...

hidup la awk dgn imaginasi awk 2..hahahhaa

holaulala said...

@Telaga Putihyup! hidup je ni. haha~

Telaga Putih said...

bgus la hidup.. bley blnja sy mcd rabu ni.. hehehe

holaulala said...

@Telaga PutihmcD? haha! tak mungkin la... popcorn nak yang besar, dua pulak tu. Lg mau mcD. memang tak la. hahaha~

Telaga Putih said...

alaaa.. apa slhnya blnja mmber2 sesekali.. hehee

holaulala said...

@Telaga Putihtak boleh. sye kedekut. haha~

Telaga Putih said...

xbek woo kdkt2 ni.. lg2 awk 2.. xbek kdkt2 ngn sy.. xbek3..

Template by:

Free Blog Templates