Wednesday, 25 May 2011

Saya tak cemerlang ;( tapi...

Assalamualaikum...

     Hai semua! Korang study kat ne ek? ~kau ni dah knape tetiba tnye orang stdy kat ne?~ Hee! Jangan la marah sye just nak bgtaw, tadi sye check result exam sye. Sye student UiTM je.

     Erk! Result sye macam mane? Hurm... Not bad, tapi not so good ;(. Pape pon sye still bersyukur sebab sye pass all subject. Tak cemerlang macam orang lain. Takpe la kan. Sye selesa macam ni. Kang hebat sangat takot sye jadi meninggi diri pulak. Betol tak:)

     So, result sye biase2 je. tak gempak pon... Nak tengok? Tak payah la. Malu je. Hee~ Tengok kat bawah ni je cukup lah. Sye dah sensored kan sikit. Hehe!

:: Alhamdulillah lulus semua;) ::

     Sye taw ramai yang tak puas hati kalau setakat lulus je. Tapi, bagi sye, kalau lulus dengan cemerlang tapi hubungan dengan orang sekeliling tak ok pon tak guna jugak. Memang la kalau nak di ikutkan siapa la yang tak mau dekan kan. Tapi nak buat macam mana, memang setakat tu je usaha sye, itu lah yang sye dapat. Hee! Sye tak pernah la nak cakap yang sye ni study giler-giler. Tak! Memang stye tak study betul-betul. That's why la. Hee~
     Ada sorang hamba Allah ni bukan main frust lagi sebab pointer dia jatuh. Tapi, still dekan lagi. Ye! Memang sye tak faham knape mesti ade orang macam tu. At least bersyukur la dia tu dapat dekan kan. So, sye cakap kat dia, orang yang tak pernah rasa gagal akan sentiasa rasa worst. Sebab dia tak taw macam mana perasaan orang yang gagal. That's why bila pointer jatuh sikit dia dah cakap result worst! Seriously, sye memang pandang orang macam besar kecik besar kecik je...!

     Sye bukan nak kata sesiapa, sye just nak cakap je. Bersyukur lah dengan apa yang kita dapat sebab bukan kah apa yang kita dapat tu ialah nilai usaha kita sendiri? Takde istilah pandai atau bodoh, yang ada cuma rajin atau pandai je. Kalau usaha kita perfect so, kita akan dapat perfect jugak la. Kepada kawan-kawan sekalian, sila jangan salahkan otak dan akal pemberian Allah, tapi salahkan diri sendiri yang tak taw nak gunakannye. ~ceh! ayat bajet bagus~
Nota kaki : sambungan tajuk, 'saya tak cemerlang, tapi sye tetap bersyukur..'Thank you Allah:)) 
Macam biasa, sila klik SINI untuk like page, dan klik SANA untuk vote/like my design :) TQ! Jasamu di kenang^_^

That's all! Tata!

8 comments:

kaka said...

tu dia tu dia
pakar motivasi kita da meh da
cayalah :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah,

Kejayaan bukan diukur oleh keputusan exam semata-mata, banyak lagi parameter yang boleh diukur jika dipandang dari sudut perspektif yang berbeza.

Mungkin kita tidak berjaya dari suatu sudut, tetapi berjaya dari pandangan sudut yang satu lagi kan..Teruskan Good Work ye

:-)

Yuzwan Alli Napiah said...

Tahniah....
do your best for sem5 k....good luck hav a lucky day...

holaulala said...

@kakahehe motivasi la sgt kan,,,huhu~

holaulala said...

@JAMALUDDIN ABU BAKARyup! betol tu:) thanx ye..hee~

holaulala said...

@Yuzwan Alli Napiahthanx ya;))

Anonymous said...

awak dapat 3.00 kan? A for mandarin.
censored result tapi no pljr dgn i.c tak pulak..
you are so funny :D

holaulala said...

@Anonymoushaha! tu lupa la. dah terpublish. malas plak nak upload lagi. Yang lepas biar lepas. haha! ade plak yang stalker my result. :PP