Sunday, 22 May 2011

Segmen : Sayang awak!

Assalamualaikum...

<SEGMEN TAMAT>
:: 14 Mei 2011-23 Mei 2011 ::

     Hai kawan-kawan! Hari ni sye macam buang tebiat dan mengade-ngade serta perasaan untuk berjimba membuak-buak. So, sye nak buat satu segmen menggedik yang sye bg tajuk 'Segmen : Sayang awak!'. Haish! Gedik sangat tak tajuk tu?

     Act, takde lah gedik sangat pon kan. Korang boleh cakap yang korang sayang mak korang ke, adik korang ke, kawan korang, lembu korang ke, bantal busuk korang ke kan... Bukan sayang kekasih je... Betol tak? Ok lah. Kang cakap lebih-lebih pening pulak korang nak bace. Hee~

     Kalau nak join, copy header sye yang huduh tu, ltak kat entry korang yang bertajuk 'Segmen : Sayang awak!'. Then, tenang kan hati, lapangkan minda dan jawab soalan-soalan kat bawah ni dengan senyuman. Ok? ;-)

  • 3 individu/benda yang sangat penting bagi korang.
contoh: Mak, bantal busuk, lembu.
  • Perkataan/ayat yang sering korang cakap kat orang yang korang sayang.
contoh: Poyo je la kau ni!
  • 3 perkara paling teruk korang pernah buat pada orang yang korang sayang.
contoh: Tampar laju-laju or whatsoever.
  • Hubungan korang seperti...?
contoh: Retak menanti belah, bantal dan selimut or anything that describe ur relationship.
  • Korang sayang dia sebab...
contoh: dia pandai, dia kaya, dia segalanya, etc.

     Ok dah... Simple je kan? Bukan banyak sangat pon korang kena jawab. Anggap je la macam korang jawab soalan pemahaman mase sekolah-sekolah dulu. Hee! Tapi takde hadiah taw. Ni segmen je. Bukan contest. :) Kepada sesiapa yang join, sye akan pilih 3 entry yang paling best and sye akan buat entry pasal mereka. Yang lain-lain sye letak kat bloglist sye ok?

     Lepas tu korang tag je la sesape yang korang sayang. Kalau taknak tag pon tak pe. Its ok... Hee~ Dah siap, tepekkan la link entry korang kat ruangan komen entry ni ye. :) Ok, sye tag mereka ni : Anis, Moon, Fara, Anis Nur Amalina, Cempaka Kuning, Nisa.

That's all! Tata!

11 comments:

Moon said...

dah jawab..hee..thanks tag ;)

http://cheritemoon.blogspot.com/2011/05/sayang-awak.html

Amanina Nasuha said...

da join daa...heheheh
http://adramycien.blogspot.com/2011/05/segnen-sayang-awak.html

holaulala said...

THANX U ALL!

♥Lady Ainaa♥ said...

http://wulfanitena.blogspot.com/2011/05/sayang-sayang-sayang-sayang.html

Salam ukhwah, sy sudah join...hehehehhee...

fara said...

http://faratina1991.blogspot.com/2011/05/segmen-sayang-awak.html

thnkz tag!!!
done join segmen ni!:)
jgn lupe follow saye ok!

Mizz D O L L Y said...

Yeay! Da Siap!

http://mizzkyoko.blogspot.com/2011/05/sayang-sayang-sayang-awak-semua-laa-d.html

Atie iskandar said...

join gak..

http://atieiskandar79.blogspot.com/2011/05/segmen-sayang-awak.html

Cik Ezy said...

dah join!
=)

http://lemonribena.blogspot.com/2011/05/segmen-sayang-awak.html

kuah kacang said...

cek na join gak.. nah... http://datenfatin.blogspot.com/2011/05/segmen-sayang-awak.html

shida sajee.. said...

Join gak .
Http://shidasajee1994.blogspot.com/2011/05/segmen-sayang-awak.html

RoseNatasha said...

hai :)

http://cikrosenatasha.blogspot.com/2011/05/segmen-sayang-awak.html

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011