Saturday, 11 June 2011

1st date cium locker??!!

Assalamualaikum...

     Hai! Wah! Kemain kau neh. Lepas update, update lagi. Tadi kemain insaf, ni dah tetibe citer pasal 1st date plak. Dah kenapa? Ala, biasa lah. U know me....^_~

Nak taw bila 1st date sye? Kalau tak silap sye 3 tahun lepas kot. Kot la. haha! Mase ni sye tersangat la naif pasal hati dan perasaan. Ceh! Geli geleman plak tetiba. Haha! Oleh sebab sangat naif + dungu sket mase tu, so bila date tu, macam "kau jalan jangan dekat-dekat. Kau kat blakang, aku kat depan. Kau dekat, aku piat". Macam tu la lebih kurang. Pastu mesti nak ade orang lain. Mesti ke? Mesti la!

     Dengan siapa? Yang tu, biar sye je yang taw. Korang yang tak taw, tutup mulut, baca diam-diam. Kalau nak komen, biar jari je yang menaip. Haha! Kat mana? Of coz not in Paris! :P Masa tu sekolah lagi. Tu yang macam cuak je nak g dating bagai. Al-maklumlah, sekolah plak kat 'SEKOLAH AGAMA' kan... That's y la...=_="

     Then, mase ngah jalan-jalan, pusing-pusing, ronda-ronda mengalahkan polis peronda, kitorang pon gerak nak kuar dari tempat tu. Tapi entah kat mane silapnye, atau sye yang berangan dek terkena tempias bau ayam goreng agaknye, bila sye pandang je depan....tak smpai 59 detik...



..... Idung rasa nk patah, mke rasa panas. Cis! Terlanggar pintu locker rupanye! ~penat control macho!~ Haha! Masa tu, tak taw ape perasaannye. Macam malu, macam bengang, macam sakit, macam-macam la ade. Haha! Giler kaw tak malu? 1st date dah spoil. Hahaaha! =_=" Tak baik betul la orang yang bagi idea letak locker kat situ. Sje nak menjatuhkan idung sye. ;p Masa tu, budak tu sye tak taw la dia ketawa ke ape kan. Tak sempat dah nak tengok. Agaknye dah gelak tergolek kat situ kot. huhu~

Tu lah pengalaman paling 'MANIS GILER MACAM AIR SOYA CAMPUR GULA 5 KILO!'. Korang bayangkan lah manisnye tu. ^_^

     Tapi tu semua bak kata orang tua. Cinta budak sekolah kan. ~taknak cinta monyet~ hee! Memang tak mungkin la tahan lama. Bukan takde yang tahan, ade. Tapi 1 dalam seribu kot. Kami antara yang seribu tu, tapi bukan yang 1 tu. Faham? Tak faham sudah! Haha!

Dah dah dah! Time to sleep. Amboi...kalau bab cintan cintun laju je korang eh. Sibuk nak taw pasal orang. Potong jari baru taw.

Nota kaki : Cinta bukan bererti harus memiliki. Orang yang cakap. Sye ulang je. Haha! Kalau sye, cinta mesti  memiliki. MESTI! ~terserlah ketamakan serta kegelojohan!~ haha! Abaikan..

That's all! Tata!

6 comments:

HaNa Hani said...

lawak2
kenangan 1st date kan kan
^_^

holaulala said...

@HaNa Hani haha! taw xpe:P

schaze zainn said...

haha. 1st date langgar locker? adoi. mesti sakit kan. kalo schaze dulu pernah tersadung kat tangga, yela 1st time deting kohkoh bajet malu-malu gitu smpai jalan pun tertunduk-tunduk.hihi nasib baik die tak gelak =p

mira the monster said...

haha ! serius lawak n best pe ble igt balik kan kan..kenangan tu

holaulala said...

@schaze zainn mesti la. berpinar mata 59 saat. haha!

holaulala said...

@mira the monster haha! taw xpe. ngekeh-ngekeh ketawa ble ingat balik. Sengal betul mse tu.

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011