Thursday, 16 June 2011

Jangan pertikaikan cara saya !

Assalamualaikum...

WARNING : Ini adalah entry melepas geram ! Grhahaha!

     Hai! Lamanya tak update. Sori laye. Agak busy la lately ni. Huhu~ Ape pon tak bleh. Ade mase pon macam tak rajin nak ngadap lappy ni. Hari ni sye nak update sikit. Tapi tak taw la sikit mane kan... Haha!

     Act, perasaan nak meluahkan ketidakpuashatian sangat la membuak-buak. Kat sape? Ade la makhluk Allah. Tapi, sye masih waras. Taknak la makhluk Allah tu dapat malu sia-sia. Sye sangat menyampah bila ade orang yang memandai-mandai nak pertikaikan cara sye. Sye pakai baju tu nak bising, baju ni nak bising. Pakai tudung sama ngan baju nak kecoh satu alam semesta, mandi awal bising, tak mandi bising, pegi kelas awal kecoh, even, baca buku Islamic sikit pon kene pertikai! WhatTheFish la kan! Salah ke kalau baca buku tu? Plizz la, sesekali biar sye hidup tenang boleh tak? Tanpa sindiran yang konon-konon gurauan tu.

Lagi satu, ape masalahnye kalau sye join silat? Ape hak mereka pulak nak pertikaikan silat tu macam tu, macam ni? Sye join sebab nak isi masa lapang malam-malam tu. Memang sye tak rajin nak study, that's y sye join semua tu. Tapi, tu jugak salah satu benda baru yang sye dapat. Korang ade ke? Ade? Silat la yang ajar sye erti keberanian. ~ayat tak ley blar~ Sebab silat la sye macam dah lali dengan rasa sakit. Korang? Cuit sikit, menjerit sakit. Memang sye sengaja cubit kuat-kuat supaya dia taw nak hormat orang. Bila kat public, cakap slow-slow. Untung sye tak jerit benda yang boleh malukan dia.

     Yang sye cukup tak faham, sye tak pernah kisah pon diorang nak pakai baju ape. Baju baru, beg baru, tudung baru, ape lagi yang baru? Pakai je. Tak de makne la sye nk hebah satu JB. Paling kurang pon awal-awal je sye tegur. Lepas tu pi biaq la kowang nak pakai pe pon. Tapi, kalau sye pakai ape bnde yang baru sket, ade je yang nak jadi kepochi! Plizz la. Rimas taw.

Semalam, lepas persembahan silat, masing-masing nak menge-DOG. Ape masalh sumpah sye tak taw. Diorang tak taw perasaan duduk buat persembahan atas pentas tu. Diorang tak taw macam mana susah sye join silat tu. Sakit sana sini. Diorang tak rase, so ape hak diorang nak cakap macam-macam. Sebab ade mulut. Memang. Sebab mulut badan binasa. Kalau nak taw, try sendiri. Lepas tu, baru layak nak mengutuk. Sye tak kutuk kelab diorang, ape masalah diorang sampai nak kutuk kelab yang sye join?

     Memang sedap menyindir orang, memang best MENGANJING orang, tapi satu hari nanti kalau kene kat batang hidung sendiri, jangan la sibuk merengek nak mengadu kat sye.
Mase tu, sye akan cakap ni je : PADAN MUKA! Terlajak perahu boleh undur, terlajak kapal terbang takde gear reverse tapi boleh pusing. Tapi kalau terlajak kata, jangan kan nak tarik balik, nak patah balik pon tak sempat. Kalau sye yang kene takpe, sye boleh telan je sindiran-sindiran bodoh tu. Tapi tak taw la kalau orang lain. Rasanye baik fikir 2 3 kali sebelum cakap. Manalah taw tetiba orang tu doa bukan-bukan, fikirlah sendiri ape kesannye. Rasanye masing-masing dah tua bangka, dah taw ape yang baik, ape yang tak baik.

Nota kaki : Kalau ade yang tersinggung atau terasa atau tertouching, SORRY. Tak de niat pon. Anggap la ni platform untuk lepas geram sebab lepas update entry ni, InsyaAllah dah takde rase sakit hati ni.;)

That's all! Tata!

4 comments:

Telaga Putih said...

hamboihhh! mara betol ni.. hik9 :P

liyanaanayil said...

as usual, org JEALOUS letewwww =='

holaulala said...

@Telaga Putih marah la ni..haha!

holaulala said...

@liyanaanayil taw xpe..huhu

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011