Sunday, 31 July 2011

Contest : Raya Datang Lagi

Assalamualaikum...

:: Klik kalau nak join ::

Memandangkan kawan-kawan sye semuanya keanak-anakan, maka sye dah siapkan satu kad raya yang sangat keanak-anakan sesuai dengan peringkat umur mereka. Jangan risau, korang semua layak dapat. Termasuk lah yang mengelolakan contest ni iaitu Adik Telaga Putih dan rakannya,  Budak Separa Matang =,=" Sudah terang lagi bersuluh kedua-duanya adalah kanak-kanak. lalala~ 

Nak tengok kad raya sye? Eleh! Tak sabar la tu... Hmm... Tengok la kat bawah ni puas-puas. Simple dan comel macam sye! ~abaikan~

:: Klik gambar untuk hasil gedabak ::

Itu saje. Nah amek ni nak tag budak-budak ni : Apel D. Doragon dan ct.

Nota kaki : Walaupun waktu tidur dikorbankan tapi awak jangan risau sebab sye ikhlas. Haha! ~sye kan gigih orangnye~

That's all! Tata!

Saturday, 30 July 2011

Wajib klik SINI dan SINI =,="

Assalamualaikum...

     Hai!!! Jangan garu kepala pulak baca tajuk entry ni. Hehe! Act, sye sedikit tak puas hati bila ade orang buat contest then buat macam kat tajuk atas ni. WAJIB klik SINI dan SINI. Ape yang ade kat SINI tu? For sure la iklan diorang kan. Then, ade pulak yang buat syarat WAJIB FOLLOW dan LIKE FANPAGE. Rasanya tak keterlaluan kalau sye katakan tu semua hanyalah untuk mencari publisiti murahan. Setuju?

     Wake up la... Ape gne orang follow kalau setakat follow semata-mata tapi kenyataannye langsung tak pernah baca entry kita. Betul? Then kalau tak follow disqualified? Haha! Whatever! Tapi tak kisah la kan. Tu kan hak masing-masing. Setiap orang ada cara sendiri nak tingkatkan follower dan nak dapatkan fulus kan. So, siapa sye nk pertikaikan. No. Sye bukan mempertikaikan, tapi just mengingatkan. Jangan la gne kan orang lain untuk kepentingan diri sendiri. 


     Sye sangat salute dengan orang yang buat segmen atau contest atau giveaway tanpa mengenakan syarat yang aneh-aneh bagai. Sangat kagum sebab sye rasa diorang memang ikhlas buat benda tu. Bukan mengharapkan balasan follower beriban atau fulus menimbun:)


Nota kaki : sye tak tuding kat sesapa. Kalau ada yang terasa I'm so SORRY :))


That's all! Tata!


Friday, 29 July 2011

[ Contest # 4 ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!

Assalamualaikum...

:: Klik untuk join ::

Gambar Bersama Kawan Baik/Bf /Gf

Gambar ni entah sape yang snap. Tapi kalau dah namanye Amirah Marliza, gambar candid ke, tak candid ke, asal kamera fokus kat mke, otomatik mata hala kat kamera. Hahaha! Tapi nampak macam comel kan? Erk! Plezz la!

Nota kaki : Tamat sudah contest ni. Hahaha! Ops! Bkan contest ni yg tamat, tapi entry ni..;p

That's all! Tata!

[ Contest # 3 ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!

Assalamualaikum...

:: Klik untuk join ::

Gambar Ketika Melancong

Gambar ni di snap masa kitorang pegi Taiping. Sambil-sambil tu singgah la kat Kangsar... Terbaek la! Sangat-sangat enjoy this moment!

Nota kaki : Nak join lagi satu.. haha! 

That's all! Tata!

[ Contest # 2 ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!

Assalamualaikum...

:: Klik kalau nak join ::

Gambar Sewaktu Zaman Persekolahan

Gambar ni di ambil masa last year form 5. Dah nak SPM mase ni. Buat dajal jap bawak kamera bagai. Haha!  Tapi seriously sangat best! A great moment to be remember!

Nota kaki : Kitorang semua giler babeng mase ni. Hee~ Cuba cari mana sye!

That's all! Tata!

Thursday, 28 July 2011

Day 22 : 10 benda yang anda rasa pelik

Assalamualaikum...

   
Hai! 10 benda yang sye rasa pelik... Sila baca tapi jangan pelik. Haha!

  1. Kucing bertanduk! Hahaa! Pelik tak? Pelik kan... Korang janga nak pelik macam sye eh..
  2. Orang pakai baju kaler biru, tudung kaler merah. Ha, pelik jugak kan? ;p
  3. Orang yang sanggup buat ape je untuk dapat duit. Sanggup makan t**i! Eeeuuuwwww!!!
  4. Orang yang tak nampak kesalahan sendiri tapi sibuk dok ngata orang... haih!
  5. Esok nak test sye bley bersuke ria melayan buku muka. Hahaha~ serius tak paham dan pelik!
  6. Orang yang tak penah bersyukur ngan kesenangan dan kelebihan yang dia ada..
  7. Pelik dengan orang yang tak suka durian! Sedap la weyh! Hahaha!
  8. Orang yang ske fikir negatif pasal orang lain.
  9. Orang yang tak paham bahase ble sye marah.. wakakaka!
  10. Orang mulut tempayan. Tak fikir ke kalau kena kat diri sendiri? Pelik...pelik!
Nota kaki : Banyak lagi, tapi ni je yang terlintas. Hee~

That's all! Tata!

Kucing ni FOTOGEDIK!

Assalamualaikum...

Hai!! Terkejut tengok tajuk entry ni? Tapi sye tak tipu... kucing ni mula-mula fotogenik, lama-lama dah jadi fotogedik pulak. Haha! Nak tengok aksi gedik kucing ni? Jom scroll ke bawah...:)










Kann...? Sape setuju? Kucing ni pantang hala kamera. Dan-dan la statik kat situ..hampeh!=,="

Nota kaki : Ni kucing uitm. hahah! Pnjam jap:)

That's all! Tata!


QISTINA 1ST GA

Assalamualaikum...

:: Klik klau nak join:) ::

Taknak citer panjang sebab belum makan. Haha! Nak tag diorang ni : Muhamad Syafiq, Aliah AmirahEiZaRaZiErYa, Aziey.Azril, Photophobia eyraa.

Nota kaki : Ade sape-sape nak tag sye lagi? Haha!

That's all! Tata!

Contest Link Blog Saya Unik

Assalamualaikum...

:: Klik klau nak join:) ::

     Sye pilih link ni sebab sye tetibe macam ske plak dengan nama holaulala. Jangan tanya kenapa sebab nama ni datang dari hati sye yang tulus ikhlas nak buat blog ni. Cewah!! Haha!


Nota kaki : Makhluk Allah ni ske tag sye. Nasib baik sye rajin. Hahahaha! Tetiber...~

That's all! Tata!

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Assalamualaikum...

Photobucket
:: Klik untuk join ::

Giveaway Name : Saya Nak GA dari Korea dan Bandung!
Giveaway By : Life & Love dan The Lure of My Life
Tagged By : Telaga Putih Works
Tarikh tutup : 15 Ogos 2011

Nak tengok hadiah? Erk! Nah la. Tengok diam-diam kat SINI. :p 

Lastly, sye dgn suka hati sye menge-tag diorang nih : aSk ZhYe Ni Sa P U T R Y 
 .

Nota kaki : Sye copy je serba sket dari orang yang tag sye nih. Hahaha!

That's all! Tata!

Sunday, 24 July 2011

Mereka sangat hyperactive dan GILER!

Assalamualaikum...

     Hai! Mereka hyperactive? Giler? Sape? Kenapa? Nak taw? Jom layan pic bawah ni...











Yang ni macam sihat sikit sebab dapat air nyiur...haha!

Nota kaki : Pic masa kat Taiping. Masing-masing giler kamera. Haha! TQVM semua! Korang best!

That's all! Tata!

Nota Cinta

Assalamualaikum...

***Sila baca dan hayati, anda pasti tersenyum;)

•Di  waktu kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya •Di waktu kamu mulai tidak mencintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya •Di waktu kamu mulai bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya •Di waktu kamu ingin menduakannya, ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu •Di waktu kamu ingin membohonginya, ingatlah dia telah jujur kepadamu •Maka kamu akan merasakan bermakna dia untukmu •Jangan sampai nanti dia sudah tidak lagi di sisimu, kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu •Yang indah hanya sementara •Yang abadi adalah kenangan •Yang ikhlas hanya dari hati •Yang tulus hanya dari sanubari •Tidak mudah mencari yang telah hilang •Tidak mudah mengejar impian •Namun yang lebih susah adalah mempertahankan yang ada •Karena walaupun digenggam terlepas juga •Ingatlah kata pepatah: "Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini" •Belajar menerima apa adanya dan berfikiran positif •Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun, begitu bangun semuanya akan sirna tak berbekas •Rumah mewah, harta benda, kedudukan, jawatan, namun ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak dapat dibawa, sehelai benang pun tak mampu dimiliki •Apalagi yang mahu diperebutkan •Apalagi yang mahu disombongkan •Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani •Jangan terlalu berhitung •Jangan hanya mahu menang sendiri •Jangan suka menyakiti sesama, apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita •Belajarlah tiada hari tanpa kasih •Selalu berlapang dada dan mengalah •Hidup sentiasa ceria dan bebas •Tak ada yang tak dapat di ikhlaskan •Tak ada sakit hati yang tak mampu dimaafkan •Tak ada dendam yang tak mampu dihapuskan..


Nota kaki : Terjumpa kat fb. Just untuk renungan bersama...


That's all! Tata!


Saturday, 23 July 2011

Mereka model tanpa gaji saya ;)

Assalamualaikum...

*Entry bergambar

Fadiznuur

Syamil

Muhammad Faiz Izzuddin

Afifah

Syarifah Amalina

Saidatul Aqmar

Aisyah

Nota kaki : Cepat komen! Hahaha! Saje edit-edit time bosan...huhu


That's all! Tata!

Thursday, 21 July 2011

Sorry, tapi saya kecewa dengan anda!

Assalamualaikum...

     Just a short post. Nak luahkan ketidakpuashatian. Fuh! Sempot...!

Aku tak kisah korang nak buat ape pon tanpa persetujuan aku. Aku pon tak kisah kalau korang nak g mane-mane tak ajak aku. Tapi tolong lah. Kalau apa-apa yang melibatkan assignment group or something like that tolong la bgitaw. Aku taw la aku bukan nye sumbang banyak idea pon. Tapi at least aku taw perkembangan. Ni tak. Post kat fb. Kalau dah semua bnde post kat fb, talipon tanpa wayar korang yang gah sangat tu dah boleh baling dalam lombong da. Tak payah guna. Post je semua kat fb. Memang la fb dah jd macam perantaraan, tapi semua orang online fb setiap masa ke? Kalau pon post kat group, korang yakin ke semua ahli ade kat group tu? Taw pasal group tu? Seriously aku memng kecik aty la weyh. Korang nak kata apa pon korang kata la. Sorry la klau korang terasa baca mesej yang aku reply. Aku dah tanya dari pagi ade pape tak, tapi haram tak balas. Aku pon lepak je la kat dorm ni. Jangan nanti korang cakap aku tak amik peduli sudah.

Dah la individual assignment macam tu, group assignment lak macam ni. Plezz la korang. Seriously, aku dah bosan giler asyik nak jaga hati orang. Aku je risau lebih-lebih. Apa watak aku, apa kerja aku, ape aku kene buat. Sumpah aku tak taw. Tetiba dapat mesej, kau jadi ni sebab dah tak cukup orang. Fine la. Maybe aku boleh try. Tapi kalau tak jadi, mulut tu tolong jangan mengata. Sory sebab aku emo sket. Aku memnag susah nak marah orang. Dan aku sangat tak suka nak marah orang. Tapi, aku pon sangat tak suka bila ade orang yang amik kesempatan dengan diam aku ni. Sabar pon ade batasnye. Kalau korang terbaca and terasa, harap maaf. Siapa makan maggi tentu lah dia terasa maggi. Ye tak?

Nota kaki : Mood bersepah! Abaikan bhasa-bhasa kesat di atas.

That's all! Tata!

Wednesday, 20 July 2011

Kenangan bersama Anak-anak Gayong di Taiping

Assalamualaikum...

     Hai! Niat hati nak tidur, tapi rasa macam tak sempurna pulak tidur sebelum luahkan perasaan yang terpendam. Haha! Perasaan ape? Perasaan cinta ke? Atau rindu? Haha! Dua-dua bukan... Perasaan yang sye dok citer-citer ni ialah perasaan gembira sampai rasa nak melompat ala-ala rabbit comel! Haha! Awak semua sila jangan jeles!

Kenapa sye happy sangat? Nak taw? Ok la. Kalau nak taw, sye baru balik dari Taiping hari Rabu subuh. Pergi Taiping tu bukan sekadar bercuti ala-ala cuti-cuti Malaysia, tapi kitorang pergi menuntut ilmu taw. Ilmu ape? Ilmu Gayong la.... Kalau nak taw lebih lanjut sila sertai PSSGM. Haha! Ok! Sye bukan nak promote Gayong. Suka hati korang la kan... Haha! ;p

     Pengalaman selama 4 hari 3 malam di Taiping sangat memberi kenangan pada sye. Kenangan yang sangat best lagi mantap! Like post ni tanda setuju ok? Haha! Kitorang mula bertolak seawal jam 10 setengah pagi, dekat pukul 11. Awal ke tu? Awal la jugak...=_=" Then kitorang sampai Taiping lebih kurang jam 10 lebih malam. Sangat letih! Tapi macam teruja. Haha! Al-maklumlah, dah lama tak jejak Perak... Hee~

     Sepanjang kat sana bnyak jugak la aktiviti kitorang. Kitorang yang sye maksudkan, kami anak-anak gayong la kan... Kitorang berlatih sama-sama kat sana. Dapat ilmu berguna, dapat pegi tempat bersejarah, rasa duduk dalam gua, paling sedap dapat makan liewlien. Ha?? Liewlien? Ape kah itu? Haha! Durian la. Versi chinese. Maap! Gurau je. lalala~ Lepas tu kitorang lepas gian main bola kat padang dengan seluar jeans, and pakaian ala-ala nak pegi pusat beli belah...Haha! Berpeluh tak hingat! Tapi semua tu pasti jadi kenangan yang sangat melekat kat kepala otak ni. ;)

Then, kitorang dapat kenal each other. Larkin dengan Segamat pon boleh masuk. Boleh lepak sama-sama, bergurau senda, bertukar cerita, mandi-manda sama-sama kat air terjun, makan sama-sama, and kitorang makin rapat antara satu sama lain. Maybe dah ade yang simpan perasaan kot. Ehem! No komen! Next!

     Ramai jugak la yang dapat gelaran baru sepanjang kat Taiping. Antaranya, Aisyah a.k.a liewlien. Kenapa? Sebab dia dah melantak durian sepuas hati tengah-tengah malam. Haha! Ade-ade je la budak kecik ni. Lepas tu Aiman a.k.a Abujen! Haha! Kenapa? Kene tanya kat Cikgu Syazali sendiri. Wah! Kemain bangga dapat gelaran daripada waris amanah..Huhu! Cikgu Halim pon tak terkecuali. Tak memasal dapat gelaran baru.. Lain-lain si kecik untuk Faiz Izzuddin and Pok Cu untuk Faiz. Haha! Siapa suruh nama sama. lalala~

Anak-anak Gayong Larkin part 1 pon kemain happy bila dapat uniform baru. Haha! Amek gambar tak berenti. Ehem! Yang lama apa kurangnye;p Harapnya anak-anak gayong yang baru akan terus kekal dan semangatnye akan terus bertambah dari hari ke hari;) Boleh dikatakan semua best la sepanjang kat Taiping. Cuma maybe ade masalah kekurangan bekalan air kot. Haha! Mungkin sebab cuaca panas. Its ok la tu sebab kita pon tak dapat jangka benda-benda macam tu. Ok! Merepek!

     Last sekali, sye nak ucap terima kasih yang tak terhingga pada anak-anak Gayong semua, ca, sya, kecik, ana, pok cu, dibah, izan, cikgu-cikgu, and semua yang terlibat. U all sangat la best dan sporting serta supporting. Hahaa! Apa-apa je la...

Nota kaki : Sekali melangkah terus melangkah, sekali berundur belum tentu menyerah! Jangan tak taw, kitorang siap dapat assignment lagi. :ceritakan pengalaman anda sepanjang di Taiping: ~ erk! Ni boleh dikira as assignmenta tak ustaz? Hahaha! Panjang lebar cerita ni;)




See u later! That's all! Tata!

Template by:

Free Blog Templates