Saturday, 27 August 2011

RAJIN @ MALU??

Assalamualaikum...


Dulu kecik2 selalu main bunge api time malam rye, pastu tak tido sampai pagi sebab tengok citer kat tv. lagipon semangat nak rye kan. Pastu pagi rye bngun kemain awal sebab tak sabo nak pakai baju rye, nak makan kuih rye, nak kutip duit rye,,;p Bila abis je sembahyang rye, terus jalankan operasi kutip duit rye. Pkai redah je rumah sesape. Taktau malu langsung mse tu. Rye pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima pon, still sibuk dengan operasi. Hepi je jadi budak kan...

Budak sekarang, main mercun tak ketahuan hala,  dok umah sibuk main game kat komputer, pagi rye matahari tak terpacak tak bangon, nak kutip duit rye pon malu2. Rye pertama ikut family, rye kedua dan seterusnya dok terperap kat umah. Takde usaha menambah duit poket. Ceh~ Tak menggunakan peluang sebagai kanak2..

Persoalan kat sini; Adakah budak2 dulu terlalu rajin, atau budak2 sekarang terlebih perasaan malu untuk mengutip duit raya? dan anda kategori budak rajin atau budak pemalu?? =)))

Nota kaki : hey...budak...budak.. Kalau la mase boleh di undur~

That's all! Tata!

1 comment:

Hunnym Syot 美智子 said...

saya budak terlebih rajen and tak reti malu.. hahaa.. :)


http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/kuih-cornflakes-bermadu-dan-ikan-bakar.html

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011