Sunday, 30 October 2011

Segmen : Jom Join Bloglist Ien !

Assalamualaikum...



:: Klik untuk join ::

Hai! Saya di tag! Oleh tuan punya belog yang menganjurkan segmen. Siapa? Ha.. Ni dia..***Cik Ien. Ok. Sebenarnya bukan di tag. Tapi di ajak. DIPELAWA. Ok. Yang ni lebih sopan bunyinya. Hee~ So, saya pun dengan rajin nya mengupdate belog pink saya ni. 

Psst! Saya dipelawa kat belog lagi satu.. Kat SINI. Tapi, saya dah buat keputusan untuk tidak membiarkan belog yang kaler itam tu menjoinkan diri dalam apa-apa aktiviti melainkan menyebarkan maklumat berguna dan info-info terkini. (maknanya dia dianakangkatkan) Haha! Biar dia tahu erti susah payah mencari info berguna. Jangan tau cari follower dengan join segmen je. Kejam tak? Haha! Biarkan! 

Saya tak tau nak tulis apa untuk entry ni. Tapi, belog saya yang pink ni memang suka join segmen2, contest2 ni.. Bajet hebat la kan. Padahal menang tak dek pon. Hehe! SEsape nak join, silalah baca kat bawah ni. Tapi lagi bagus kalau awak semua tekan je banner kat atas ni. Lagi mudah. Yela kan, segala nya berada di hujung jari. Ceh!

cara-caranya :
1 .  Mesti jadi FOLLOWER Ien .
2. Buat entry bertajuk " Segmen : Jom Join Bloglist Ien ! "
3 . Copy picture kat atas untuk dijadikan banner . *hehe, maaf, banner x dek lagi*
4 . Terpulang nak tag member korang .
5 . Tak kisah lelaki ke perempuan . Yang penting ada blog .
 6 . Tarikh tutup : 2 November 2011 jam 11.59 PM

Perhatian :
Ien akan pilih 10 or lebih blog yang Ien minat dan suke untuk di review , Ien akan buat entry khas untuk promote blog yang terpilih selama Ien suka :D hehe , so , doa-doakan lah semoga blog korang terpilih yea :)

 Tips :
1 .  Blog mesti ringan .
2 . Blog mesti kemas , cepat loading , simple , colourful , or unik .
3 . Pemilik blog mesti aktif , mesra or rajin blogwalking .

Ok. Kat atas ni Ien yang tulis. Saya copy je. Maap ye sebab mengopy! Muah Ciom tangan bodek. Hehe!

Nota kaki : Jom la join reramai. Untung-untung korang terpilih untuk direview kan...Ok dah!

That's all! Tata!

Friday, 28 October 2011

SEGMENT : JALINAN UKHUWAH BERSAMA CIK ATIERA

Assalamualaikum...


:: Klik kalau nak join ::

Hai kawan-kawan!! Apa khabar? ~Ceh dah berkurun baru nak tanya khabar~ Haha! Sorry lah. Sye kan pemalas! Siapa kata sye rajin? Meh nak bagi doploh sen. Hee~

     Ok, bagi salam sudah, tanya khabar pun sudah. Peluk cium je belum. Ops! Jangan! Batal wuduk. Cewah! Sebenarnya sye tak de idea nak update, sbab tu lah belog ni terbiar sepi tanpa sapaan. Haha! So, tag daripada Mr. TelagaPutih ni bagai mengantuk disorongkan bantal la kan... ~suke ati je gne peribahasa tak kne tempat~ Jadinya, sye pun dengan berbesar hati menjoinkan diri dengan segmen ni. Maklumlah kawan tak bape nak ramai. Orang malas memang tak ramai kawan. Sob! sob! *tacing~

Cakap banyak pun tak gune. Asyik bebel tak tentu hala, bilanya nak tautkan ukhuwah kan? Haha! Ye2 je ayat ni. Layan je la...

Nama sye Amirah Marliza binti Raja Kamarudin. Panjang tak? Tak sangat kot.. Anak raja? Bukan la... Anak rakyat biasa je. Bhaha~ Sye mula lihat dunia masa tahun 1991, 22 Disember. Muda lagi. Cewah! Lahir kat Perak, duduk Mersing, Johor. Tapi kampung kat Tangkak. Ha! Ntah la macam mana nak explain pon tak tau. Hee~ Sye study lagi. Kat UiTM, kursus Business Studies. Baru nak habis Dip. Habis dip. nak kawen! lalala~ Gatai! Sye suka membuang masa. Haha! That's my favourite thing to do. Saya suka tidur, makan, berangan, tengok movie...Haha! Buruk perangai! Kalau yang baik sikit, saya suka facebooking, blogging, editing, listening to lecturer music, membaca...novel! Hee~ Baik la sangat kan!

     Ok lah. Makin banyak sye tulis, makin banyak perangai huduh yang terserlah. Malulah sye! Haish! Dah dah! Ops! Lpe nak kenal kan penganjur segmen. Hehe! Yang buat segmen ni ialah Cik Aien yang cun. Hee~

Nak tag mereka ni : Dyna, Acuyuhan.

Nota kaki : Abaikan perangai-perangai huduh di atas, silalah jadi kawan sye yang malas tapi baik hati ni. Hehe~

That's all! Tata!

Saturday, 8 October 2011

Taniah! Anda HOT!!

Assalamualaikum...

     Hai! Bukan nak kata apalah kan... Tapi seriously! Sye memang malas sekarang. Kenapa? Jangan ditanya kenapa sebab malas tu, tak perlu apa-apa sebab. Kalau dah malas tu, MALAS JUGAK! = ="

Ok. Tapi mesti korang pelik lagi hairan kan. Entah kenapa tetiba sye muncul mengupdate belog yang kesian ni. Haha! Sebabnya...ahakz! Malulah nak cakap... Sebabnya...Sye jumpa mereka yang sangat famous amos! Nak taw sape? Hamboi... Klau bergosip laju je. Sampai tengah makan boleh stop sambung semula. Haha! Ok dah. Jom bergosip SAKAN!

Sye rse cukuplah sekadar gambar je yang menceritakan segalanya. Cewah! Ayat cannot go, you!

::Mama HOT::

 



::Fotogedix!::

See?? Tengok mama la. Even perut dah macam tu, still dapat produce anak yang hotsetap. Kenapa mereka hot? Sebab mereka comel, then ramai pulak org yg bagi perhatian kat mereka ni. Over betol! ~jelez!~

     Tengok lah gambar budak2 ni. Lagi-lagi yang cekelat tu. Kemain bergedik-gedikan beraksi depan kamera henpon sye yang kurang mahal ni! 

Now, Sape cakap mereka tak hot? Comel, cute, cun lagi menawan gitu! Rugi owh kalau tak suka ngan diorang nih. Kalau tanya sye : Antara mereka di atas dan Sam Bini-biniku Gangster, siapa yang jadi pilihan? Oh! Semestinyelah sye akan pilh mereka yang di atas ni! Konfem! Tanpa ragu-ragu! Tak cye? Tnye sye. HAha!

Nota Kaki : Sila abaikan si manis yang memakai tudung kerana dia hanyalah penyeri foto.bahahaha!

That's all! Tata!

Template by:

Free Blog Templates