Tuesday, 15 November 2011

Must READ!!!

Assalamualaikum...


:: Click if you're curious ::

Hai! Mesti semua tertanya-tanya, ni ape benda? Segmen ke? Contest ke? atau giveaway? Ok. Semua bukan. Sebelum korang tanya macam-macam, jemput KLIK SINI. Help me ok? =) 

Ok la,  hari ni, 16 NOV, saya nak ucap Selamat Hari TUA!, Happy OLD day, dan Shēngrì kuàilè kat dia ni. 
Ala, macam femes jugak kot kat blog. Bhahaha! Nak tau siapa? KLIK BANNER kat atas tu... Haha! Saya malas je nak mention dia kat sini. Takut dia mintak hadiah. Muahahaa! Hadiah-hadiah lain taon la yek!

Nota kaki : Lihat lah betapa gigih saya menyiapkan entry ni demi kawan-kawan. (lepasnikenabelanjalolipop~) lalala~

That's all! Tata!

Mega Giveaway by CikNad dan SyieraSalleh

Assalamualaikum...
:: Klik untuk join ::

Hai! Jom join giveaway=) Sebab banyak lagi nak update, so apakata tak payah citer panjang? Kalau nak join, just klik je kat banner ok. Good~


Penganjur kata letak gambar paling cantik. Tapi gambar saya semua comot-comot. Nasib baik ade gambar dengan Conan ku sayang. Haha! Gatai~ 

Nak tau syarat-syarat, klik banner. Lepas tu KLIK SINI. Tolong la sye jugak ok.=)


Done!

Nota kaki : Kalau Conan betul2 wujud, saya nak kawin dengan dia! Haha!

That's all! Tata!



Contest Blog Simple But Awesome

Assalamualaikum...

::Klik untuk turut serta::

Hai hari ni saya nak join contest ni yang di kelolakan oleh Nurul Hanani. This is just a simple contest. So, for more info, just click the banner above. Cewah! Speaking konon! Puih~ 

Syarat-syarat~

- A Malaysian blogger
- Mesti ada blog
- Follow blog ini ( tak wajib )
- Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali
- Tag rakan blogger ( tak wajib )
- Paste link entry di tapak komen 

Senang? Kalau senang jom join=) Tapi tak semua saya letak kat entry ni. Hadiah tak tau kan? Kalau nak tau, klik banner. Hehe!

Sebelum pergi man-mana, KLIK SINI dulu. Plezz help me like my pic yaw. =D tQ.

Nota kaki : contest, lapar, contest, lapar... takde motif! T_T

That's all! Tata!

Friday, 11 November 2011

2nd GiveAway dak Vida's

Assalamualaikum...


entry melekat sehingga 12/12/2011
::klik dan join::

Hai! Kali ni giveaway pulak=) Selalu saya macam payah nak join giveaway ni kan. Nak tau kenapa? Sebab saya jarang nak dapat giveaway tu. Orang cina kata, takde ONG! Haha!

Lagi satu, selalunya kalau giveaway mesti suruh letak banner kat sidebar. Hehe! Saya ni memang 'rajin' sangat. Sebab tu jarang join. So, ni la giveaway yang sangat bertuah di blog ni sebab ada banner kat sidebar. Tu ha. Cetengok .hehe!

Ok dah! Celoteh bebanyak pon tak guna kalau tak bertuah. Betul? Yang bertuah sangat sampai di tag ialah beliau ---> Diadiba.

DONE. Ok. Tibalah masa untuk KLIK DISINI. Tolong saya like pic budak ni ye=) tQ!

Nota kaki : Tangan dah lenguh. Haha!

That's all! Tata!

Segmen Kenali Rakan Blogger

Assalamualaikum...


:: Klik untuk join ::

Hai! Jom join ini pulak. Macam biasa, klik kat atas nuh! Dah klik? Berminat? Kalau berminat, buat macam saya buat ok?

Nama penuh saya, AMIRAH MARLIZA BINTI RAJA KAMARUDIN. Ye, saya memang bukan anak raja pon. Saja nak glemer. Haha! 

Nak panggil ape pon terserahlah. AMIRAH, MIRA, MARLIZA, MAR. Whatever you like guys~=) 

Lahir dah nak abis taon da. 22 DISEMBER taon gajah. Haha! Xpenting pon kot taon tu. Hehe! 

Asal Perak, duduk kat Mersing, tapi kampung kat Tangkak. Ok berbelit! Hee~

Saya libatkan diri dalam dunia blog sebab saya memang suka try benda-benda cenggini. Takde pon didorong oleh hawa nafsu. Hehe~ Macam myspace, FB. Camtu lah. Bila xde benda yang nak di cerita, akan terbiar sepi. Alahai~

DONE!

Ops! Sebelum tu, mai KELIK SINI. Saya sangat berbesar hati kalau anda dapat bantu saya like pic tu=)

Nota kaki : Kenyang2 baru semangat join segmen dan contest~ (xde kaitan) T_T

That's all! Tata!

|SEGMEN| Stop! Den Nak Follow Ekau!

Assalamualaikum...


 
:: Klik untuk join ::

Hai! kalau nak turut serta, silalah klik banner di atas. Tu bukan banner "Taknak Merokok!" taw. hehe! Gurau je.

Ok. Xnak cakap banyak, meh la join. Tapi sebelum tu, KLIK SINI dulu=) Dapatkan inspirasi dengan menge-like pic tu ye..hehe! Thanx!

Nota kaki : Saya tak tag, maknanya semua kene join! Haha!

That's all! Tata!

Wednesday, 9 November 2011

SEGMEN : saya nak pasang BACKGROUND SHOUT yang comel

Assalamualaikum...


:: Klik untuk join ::

Hai! Korang nak join jugak? Kalau nak, sila baca kat bawah ni : 

  1. buat entri bertajuk "SEGMEN : saya nak pasang BACKGROUND SHOUT yang comel" dan pasang banner atas tu.
  2. Add Facebook shida klik sini, selesai edit shida akan bagi kod di inbox FB
  3. sebelum tu korang support shida dulu disini > klik sini Terima kasih ^_^
  4. cara permintaan pasang shout hanya seperti dalam blog shida SAHAJA "hiding shout" atau "shout biasa" hanya letak di sidebar. Sila nyatakan dalam entri.
  5. BG shout boleh ambil dari FREEbies shida atau FREEbies orang lain atau sendiri punya. Jika BG shout sendiri atau BG shout FREEbies orang lain sila nyatakan URL PIC BG SHOUT tersebut dalam entri. Jika BG shout dari FREEbies shida sila nyatakan BG SHOUT gambar apa yang korang nak dalam entri korang. (tak faham boleh tanya) *nak ubah @ tambah apa-apa sila nyatakan juga <-- baru tambah jer ^_^
  6. tag beberapa rakan lain, dah selesai semuanya komen link entri pada entri ini. Itu saja mudah kan :) 

Dah faham? Nak join? Pegi klik banner kat atas. Ponat yo den menepek kalo dok kelik. Hahaa! Huduh bnyi nye..=P

Kalau tengok kat blog sye punye shoutmix, sgt la cacat. Gambarnye hentah kemane melesap. Haha! Yang jumpa tu, jumpa. Yang tak tau tu, nasib la. Shout sye ade kat tepi belah kanan tau. Tekan je kat situ..=P 

Saya nak ubah, tapi tak tau camane nak menggodeh. Makanya, saya pon joinlah segmen ni. Harapnya dapat lah Cik Shida ni buatkan shout baru yang lebih kemas. <3 Saya kalau boleh nak yang hiding shout. Background terserah lah. Ikut yang bersesuaian. Saya ni serba naif. Hehe!

Ok la. Tu je kot. Sesiapa yang baca entry ni, anda adalah sasaran TAG saya! Makanya, silalah meringankan jari anda join segmen ni=) Peace yo!

Nota kaki : Saya suka kaler pink! =)

That's all! Tata!

Tuesday, 8 November 2011

Terlepas 1 episod Masterchef Malaysia!!!

Assalamualaikum...


Hai! Siapa tengok Masterchef Malaysia give me 10! (konon teruja giler!)

Best tau. Siapa tak tengok memang silap besar. Actually, saya kagum dengan peserta-peserta yang berjaya lepas tu. Memang terbaik la kan. Bukan calang-calang chef yang jadi juri. Bilalah saya nak jadi salah sorang peserta. Haha! Berangan tak hingat!

Kalau tanya saya pasal peserta pilihan, mestilah saya pilih yang tu, ala, yang comel tu! Hahaa! Tolong la jangan gedik! Saya malas nak letak pic. Takut korang tergoda. Habis saya nanti macam mana? Haha! Merepek! 

Tapi...saya terlepas satu episod untuk hari ni. Kenapa? Sebab, tadi saya keluar makan dengan kawan. Keluar pukul 8, pung pang,pung pang dah pukul 9. Masterchef dah mula! Tapi kitorang baru order makanan...= =" Bayangkan betapa sayunya hati saya! Haha!

So, saya pun order la. Bukan saya, tapi kawan saya. Dia order...

"Nasi goreng kampung pedas tambah telur mata 1 ye,"

Saya yang sememangnya tengah kebulur tahap burung unta terus cakap, "sama!"

See, nampak beno laparnya tu. Sampai tak dapat berfikir. Masa tu dah bayangkan nasi goreng yang sangat enak, dimakan dengan telur mata yang sedap. Fuh! Mesti tidur lena. Taklah terkilan sangat sebab tak dapat tengok makanan sedap kat Masterchef. Haha!

::Pakcik Google punye!::

Nyum2! Dah lapar la sangat kan. Sat gi, yang sampai...lalalla~ makan punya makan, makaih! letih la nak makan. Daging banyak. Tak pedas! Huhu! Sedih! Geram! Nasib baik lapar. Haha! Licin jugak pinggan tu. So, dengan muka seposen saya buat announcement yang saya DAH KENYANG!(konon marah+kecewa)

Tapi, akhirnya rasa marah tu terubat sebab, kawan saya punya member cakap, tak payah bayar, saya belanje! Yeah! Makan free! Rasa macam nak lompat kat situ gak. Haha! Haruslah mahal makan kat situ. Sebabnya, Kitorang berempat, total bayaran, RM42! Ceh! Cekik darah! Selalu saya makan dengan family 6 orang, siap makan chickenchop, xsmpai limeploh! Sian beliau yang membelanje! Sorry! Hehe! Terima kasih~

Nota kaki : Sekarang rasa perut sangat memulas-mulas, macam ada naga tengah mengamuk! Hee~

That's all! Tata!

Segmen Pertama: Bertaut di Blog Tautan Kasih

Assalamualaikum...


:: Klik untuk join ::

Hai! Jom join segmen ni. Support blogger la...

Syarat-syaratnya.....klik kat banner la. Hehe! Nak copy takut panjang berjela plak entry ni kang. Hehe!

Ok lah! Komen saya tentang blog Tautan Kasih ni, hurm...baca bawah ni :
  • Actually, nak komen sangat pon macam tak layak je kalau nak bandingkan blog Tautan Kasih dengan blog huduh saya ni, macam langit ngan cakerawala kot bezanya. Hehe! 
  • Blog cantik...kemas. Sejuk mata memandang. Hehe! Tapi! .....
  • Saya rasa kalau dah ade button follow and dashboard tu, navigation  bar tak perlu kot. Dah macam berlapis sikit kat atas tu..then.,
  • Hehe! Yang ni bagi saya la, saya kurang suka blog ade lagu. Memang sometimes sedap didengar. Tapi saya jenis yang suka bukak tab banyak tak hingat dunia, so kadang-kadang terasa macam nak pitam. Tak tau nak dengar lagu mana satu. Hehe! Sori.
  • Saya cadangkan, letak music player yang boleh stop tu. Ha, makanya, kalau tak nak dengar boleh pause. Ok tak? =)
  • Lagi satu! Kurang kan widget lagi better kot. Simple but nice~
Habis untuk blog utama Tautan Kasih. Beralih pulak pada blog Tutorial Tautan Kasih. Silakan baca :
  • Banyak tutorial! Lain kali saya boleh refer. Hehe! Saya pon baru lagi...=)
  • Sebenarnya saya baru je bukak tutorial Tautan Kasih. Tapi sekali imbas saya baca, memang senang faham. So, good job.=)
  • Tak banyak komen saya untuk blog tutorial ni sebab saya pon tak pandai buat tutorial. So, mana yang sempat saya refer je. Hehe!
  • Overall, ok! =)
Ok. Dah habis bercerita tentang Tautan Kasih, sekarang cerita pasal blog huduh saya pulak. Teruskan baca :
  • Blog saya ni personal blog.
  • Cerita pasal apa saja yang saya rasa nak taip. Kalau keluar idea kucing, kucing la. Hehe!
  • Suka join contest dan segmen. Tapi tengok tahap kerajinan. 
  • Warna pink sebab suka tengok kaler ni. Lembut je. Hehe! Header simple sila abaikan. =P
  • Blog ni memang kadangkala di anaktirikan. Sebabnye, ada 2nd blog. Yang lebih sopan gitu. Hhahaha! Jempot singgah kat blog Warna-Warni Kehidupan.=)
  • Nama blog ni, Best Moment in My Life. Panjang kan? Haha! Biarkan. =P Ok dah!
URL BLOG : http://holaulala.blogspot.com/

Saya memang PEMALAS. So, pasal tag orang, kalau tak dipaksa, memang tak buat. Haha! Sorry sangat! =)

Ok. Dah siap! Ops! Sebelum tu, tolong saya like pic seksi saya yang comel ni=) Tekan SINI.

Nota kaki : Kalau rasa gembira tepuk tangan! Plap2! Ok. Hepi sebab dapat makan free! Haha! lalala~ 

That's all! Tata!

Segmen : aku adalah blogger

Assalamualaikum...



:: Klik untuk turut serta ::

Syarat-syarat, sila baca kat bawah. 

1.Follow n like my blog *tiada paksaan
2.Buat entri dgn tajuk " Segmen : aku adalah blogger " , letak banner n link kan ke entri ni... and tulis ape yg korang nak tulis. *ringkas-ringkas jerk
3.Tag 3 org rakan korang [kalau tak nak TAG pun takpe]*kalau nak TAG pastikan diaowg tahu !
4.tinggalkan LINK ENTRI korang di bahagian komen :)

Tarikh Tutup 12/11/2011 *akan dipertimbangkan lagi :)


List blog akan nabila keluar kan setelah tarikh segmen ini ditutup :D

Follow belog beliau. Bukan sye taw. Tapi nak follow sye pon, kecik tapak tangan, sebesar skrin laptop sye tadahkan. Haha!

Ok. InsyaAllah ni entry teringkas! Haha! Berbual lebih!

Jom tolong saya like pic sye yang seksi lagi comel ni! Haha! Tekan SINI.

Ops! Nak join  contest tak? Kalau nak jom lah! Kat sini ------> COOL!

Nota kaki : Taip laju-laju sebab nak tengok citer DragonBall! Haha! 

That's all! Tata!

Contest Gambar Paling Sengal!

Assalamualaikum...

:: Klik kalau nak join ::

Hai! Lagi. lalala~ Bagi mengelakkan korang bosan sebab cari syarat tak jumpa-jumpa, ha, meh cepat-cepat tengok bawah ni terus. Jangan tengok je. Baca la sekali...=) 

  • Wajib untuk follow blog Aida dan Adly. (Jika tidak follow, automatic anda terkeluar)
  • Like page Aida. (tak nak pun tak pe)
  • Terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia yang berminat nak join. 
  • Banner contest haruslah diletakkan di dalam post tersebut dan di linkkan ke blog kami.
  • Mestilah buat satu entry tentang Contest Gambar Paling Sengal!
  • Mestilah letak gambar anda yang paling sengal.
  • Contest ini automatic akan terbatal jika kurang daripada 5 penyertaan.
  • Tag 2 rakan blogger anda yang sengal.
  • Tarikh tutup penyertaan pada 22/10/2011 hingga 22/11/2011.

Dah baca? Nak join? Macam biase la. Banner kat atas bukan sekadar hiasan, tapi untuk di klik sekali ye. Sambil tu tambah la follower beliau. Hehe! 

Jap. Kat bawah ni gambar sengal mereka. Mereka je. Sye tak sengal sangat. Haha!


Cukup sengal tak dengan mulut ternganga ala-ala kingkong? Haha! Ok. Korang bile lagi? Cepat join! Sampai 22 November 2011 je. Lambat melepas! Haha!


Ha.. Macam biase, tolong la sye like pic sye ni ye=) Tekan SINI.

Kalau nak join contest best lagi, meh tekan kat sini... COOL.

Nota kaki : Sedang berusaha keras menjadi promoter. Haha!

That's all! Tata!

Contest Gambar Cool

Assalamualaikum...

 
:: Klik kalau nak join ::

Hai! Ok! Contest lagi...lalala! Malas nak bebel lebih-lebih, jom baca kat bawah ni diam-diam.=)


Jom tengok syarat-syarat penyertaan. Lebih kurang sama je macam contest-contest lain.

1. semua penyertaan blogger malaysia sahaja diterima  .. ( mudah )

2. Buat 1ENTRY SIMPLE BERTAJUK "Contest Gambar Cool" dan LINK BACK ke entry contest ni.. 

3. Letak gambar banner di atas DALAM ENTRY ..

4. jangan terlampau edit , kalau yang asli kemungkinan ada peluang  :)

5. nak masukkan gambar melebihi 1 pon boleh tapi maximum 3..

6. gambar tiada unsur menjolok mata dan merbahahahahaya... ! :)

7. Lepas dah siap semua, tinggalkan link post korang kat ruang komen di bawah :)


8. tarikh tutup , 25.11.2011 ( lamakan ?)  15.11.2011 <-- diawalkan sebab faktor -faktor tertentu. . .


Ok. Dah baca? Kalau dah baca, meh la join. Pegi klik banner kat atas tu cepat ok? Tag? Sukahati korang la nak tag ke tak... Hehe! Kalau saya, memang tak rajin, tapi InsyaAllah saya tolong promote k.=)

Nak tengok pic sye yang konon-konon COOL tu? Ha, tengok bawah ni=) Hehe!




Ok. Walaupun tak mintak, nak bagitau jugak. Pic 1st tu sye ngan burung ntah sape punye. Haaha! Bajet cool giler la tu kan. Haha! Diam. Pic kedua tu, gambar budak dorm. Tak edit pon. Just ade bngkai UiTM je. Konon UiTM dihati ku la kan... Yang last pulak, gambar dengan kawan-kawan silat. Fuh! Sye sangat suka pic ni. Nampak cool je bagi sye la...=) Lol! 

Ok lah! Tu je. Nak taw hadiah? Pegi lah klik banner tu.. Follow belog tu sekali. Haha!


Kejap!!! Tolong sye like pic sye ni boleh? Tekan SINI.


Nota Kaki : Bangun-bangun tidur join contest. BEtul-betul mimpi di siang hari ni. Haha!

That's all! Tata!

Monday, 7 November 2011

Contest: Blog Ter-Comel

Assalamualaikum...

:: Klik kalau mahu join ::

Hai! Join contest ni jom. Sye taw belog ni tak comel pon. Tapi sye nak join jugak walaupun tak dijemput. Nak jugak! HAha! 

Kalau korang nak join... Baca kat bawah ni : 

Syarat-syarat-nya :
  1. Buat 1 entry kat blog korang tajuknye Contest: Blog Ter-Comel dan letakkan banner dekat atas ni dalam entry tu Tag kan sekurang-kurangnye 3 rakan anda pastu link kan pada blog ni.
  2. Siap semua link kan entry korang dekat comment contest ni.
  3. Terpulang nak follow atau x.Jika kurang 30 orang yg join contest ni secara automatik contest ni terbatal
Kalau nak tau info lain macam Tuan yang membuat contest ni punya nama ke, umo beliau berape or single atau tak, meh la klik banner kat atas tuh.. Hehe! Pastu ushar la senyap2.. Hehe!

Ok lah! Nak tag orang ni : Fykah, Afa, Nurkhaliesah.

Eh, tapi ade lagi syaratnya... Kalau nak taw ape, meh la tekan banner kat atas..=) 

Ok, dah siap, nak pergi hantar link jap. 

OPS! Sebelum terlupa, tolong saya boleh? LIKE kan PIC saya ni ye=) Lain kali saya tolong korang pulak=) Meh tekan SINI.

Nota kaki : mood mengupdate belog dah tiba=)

That's all! Tata!

Saturday, 5 November 2011

CONTEST 3 ini 1 with Aini

Assalamualaikum...


:: Klik kalau nak join ::

Hai! Amboi... Keje join contest je? Ceh! Biarlah! Sibuk je! 

(ayat mintak penampar) abaikan ayat di atas. Jom lah korang semua pun join. Dapat cekelat (coklat) tau! Xkan la xmau... Kalau korang join, nanti menang jimat sikit milo kat umah. Tau korang suka makan milo kan? (cakap diri sendiri) ok lah. Camane nak join? Meh baca kat bawah ni. Sye copy je.. Hee! (pemalas!)



Langkah-langkah untuk join
  1. Wajib FOLLOW  blog Aini Selesai!
  2. like FUN PAGE Aini   Selesai!
  3. Buat entery mengenai contest ni . . bertajuk CONTEST 3 ini 1 with Aini Selesai!
  4. Letak BANNER CONTEST ini di entry korang bersertakan 1 gambar korang Selesai!
  5. TAG 3 orang kawan blogger korang dan pastikan diorang tahu. Selesai!
  6. tinggalkan link/URL entry anda di comment contest ini Selesai!
  7. bila tarikh tutup di umumkan, korang harus post 1 soalan di funpage Aini. soalan terpilih Aini akan baca di VLOG. [soalan apa pown tak pa] Akan selesai..=)

Ok... Dah baca? Dah faham? Kalau dah faham, meh tengok gambar ape sye letak nih. Hehe! Bismillahirrahmanirrahim....


Sye pon tak tau gambar ni kategori ape, tapi sye suka tengok gambar ni, sebab tu sye letak kat sini...(boleh tak camtu?) Hehe! 


Nota Kaki : Kalau dapat cekelat nak buat stok kat bilik. Makan time tgk muvie! Wow! Memang sangat seronok!

That's all! Tata!

Thursday, 3 November 2011

BERITA TERGEMPAR DARI FB!

Assalamualaikum...


Hai kawan-kawan!!! Sye ade benda nak cakap ni...Tapi malu. BAk kata orang, malu tapi mahu... Haha! Gedik kau! 

Sebenarnya bukanlah berita tergempar sangat lah. Cuma....

Sye nak mintak tolong kawan-kawan semua kat SINI. Cuba tekan.

Ha... Dah tau kan kene buat ape? Sye nak mintak tolong tekan kan button Like je. Tak de la susah mana pun kan? Tapi kalau rasa menyusahkan saya tak paksa.. (tapi tacing sket) sobsob! Haha! Gurau je.

Lepas tu, buat GURLZ! sekalian, sye nak tolong promotekan ni. Meh la join sama. Nak lebih detail kat belog Cik Fiza Fizz ni. Syarat tak susah. Bukan nak suro sediakan hati kuman pon.. hehe! (ni berita tergempar buat girls sekalian)

Nota Kaki : Tolong ye kawan-kawan. Tolong-menolong kan amalan mulia =)

That's all! Tata!

Template by:

Free Blog Templates