Sunday, 15 April 2012

Di suatu malam...

Assalamualaikum...

...sedang sye duduk menghadap laptop, melayan bukumuka, mendengar lagu dan melayan belog sambil menghalau dan membunuh serangga yang terbang menghiasi skrin laptop, tiba-tiba hadir satu bau wangi... seakan-akan bau bedak baby. Seriusly... Tetapi tidak sye hiraukan sebab orang tua-tua cakap, kalau bau wangi waktu malam-malam jangan tegur.

So, sye pon meneruskan sesi beramah mesra bersama kawan-kawan...tiba-tiba hadir pula satu bau seakan-akan gam...tetap tidak sye hiraukan. Sye tenyeh-tenyeh, picit-picit hidung untuk menghilangkan bau memandangkan takut nak menegur. Semakin ditenyeh, semakin kuat bau gam. Sye semakin bingung!

Beberapa saat kemudian sye tergerak untuk menghidu tgn sendiri...




....Huh! Can anyone tell me, adakah serangga terbang-terbang yang suka kat lampu tu, berbau bedak bayi dan gam? Seriously, sebelum sye bau-bau semua tu, sye dah tenyeh hancur lumat lbih 2 ekor serangga yang menyelinap masuk dalam baju. Geli der! Lpas tu sye tenyeh plak hidung. Cett! Bau dia sangat hebak! Wangi tapi macam hampas!

Nota kaki: serangga ni buat sye fikir yang bukan-bukan..-,-

1 si cantik/kacak komen:

Rtp Farra Arisha said...

HAHAHAHAHAHAHA

Template by:

Free Blog Templates