Monday, 16 April 2012

DULU & SEKARANG

Assalamualaikum...

Hai! Nak cerita sikit pasal budak dulu dan budak sekarang...

# Budak dulu, kalau pergi sekolah, duit belanja dapat 50 sen dah macam heaven giler lah!
Budak sekarang, baru darjah 2, duit belanja dah 2 hinggit sehari.

#Budak dulu, umur 10 tahun pun guna komputer terkial-kial ni kan pulak laptop.
Budak sekarang, umur 5 tahun dah pandai main game Angry bird kat iphone.

#Budak dulu, kalau peksa dapat no 1 or straight A, asalkan dapat hadiah dah cukup happy.
Budak sekarang, dah lah nak hadiah, siap mention plak nak hadiah ape...

Pendek kata, kalau nak bandingkan, sampai esok pon tak siap entry ni.. Tapi, ada yang lagi ketara. Cara budak dulu dengan budak-budak zaman IT ni mengenal ABC.



#Budak dulu...

A-Apple

 B-Ball
 C-Cat
 D-Dog
 E-Elephant
 F-Ferry
 G-Giraffe




Budak-budak sekarang...


A-APPLE

 B-Bluetooth
 C-Chat
 D-Download
 E-Email
F-Facebook 
G-Google

Habis semua benda berteknologi dia hingat. Zaman IT la katakan...

Nota kaki: Kesian budak-budak sekarang tak dapat rasa betapa seronoknye main permainan kampung. Asyik sangat dengan game online..T__T

No comments:

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011