Tuesday, 17 April 2012

Sepuluh Ringgit je...

Assalamualaikum...

Hai! Hari ni merupakan hari yang sangat 'OHSEM!' untuk sye. Want to know why? Jom baca diam-diam...

Tadi saya pergi bandar... Tujuan utama nak keluarkan duit, nak renew lesen, nak bank in duit, nak buat kad ATM. Sye nak keluarkan duit untuk beli lantai bilik sye yang tengah dalam pembinaan tu. Haha! Ayat lengkap ok. Sye nak bank in duit sebab sye ade beli tudung online... Nak beli tudung bawal 2 tone & 3 tone murah? Meh jengah SINI. Huhui! Sempat promote..=p Haruslah!

Tapi, sebelum buat semua tu, sye pegi renew lesen dulu. Yela kan, sye tunggang tenggiling tu tanpa lesen. Gila kau! Buatnye polis syak x memasal blacklist.. Huhu~ Penat je buat mke innocent..=p Masuk-masuk je pejabat JPJ tu, sye dah tak tau nak buat ape... Kene amik no ke tak... Kene tunggu ke tak... Ke terus tanya je.. Huhu! Sebijik macam rusa masuk kampung. Sekali akak tu tegur. Amik no kat sana dik.. Aku pon dengan yakin, pegi kat satu peti hape ntah...

"DIK! Amik no atas meja tu...!"

Erk! Ops! Salah la ni.. Hehe~ Suka hati aku je tekan button entah pape kat peti tu..Nasebbbbb! sape suro letak kat situ.=p

Lepas belek-belek lesen sye, akak tu cakap, "lamanye dik baru nak renew?"

"Hehe~ Baru habis belajar...," sye jawab.

Akak tu cakap,"sape-sape pon boleh renewkan dik..."

Owh...Fine~ Sukahati sye lah nak renew bila-bila pon...Haish! Bebel pulak akak kaunter JPJ nih! -,-

Lepas tu sye pegi bank in duit. Jumlah RM72. Mesin tu pulak  kemain belagak tak nak terima duit singgit. Last-last sye bank in RM80. Orang cakap, biar lebih, jangan kurang. Huhu~

Then, last sekali baru sye pegi keluarkan duit dan buat kad ATM. Sye keluarkan sejumlah yang agak besar. Abang bank tu cakap,"Ic awak dah rosak ni. Kene tukar.."

"..owh.ok."

"Tukar IC Sepuluh Ringgit je."

"erk..? Owh..ok..urm..kalau nak buat kad ATM balik camane?"

"Tukar IC dulu."

"..???..ok.." T________________T

IC sye memang dah buruk selayaknye di humban dalam api. Cett! Siap mention SEPULUH RINGGIT. Perli la tu~

Balik tu sye rempit laju-laju. Senget! Semua orang nak membebel hari ni.. Kredit kering. takde mood nak gi beli topup, sebab dalam poket tnggal bape hinggit je gara-gara mesin ATM belagak tak nak duit singgit!


Nota kaki: Apa-apa pun, tukarlah IC anda, RM10 SAHAJA! -Abang Bank cakap.

No comments:

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011