Wednesday, 1 May 2013

I believe I can fly!

Assalamualaikum...

Selasa lepas, aku dengan Ana pergi bercuti. BERCUTI ok! Sweet sangat...Puii! Nak tau apa yang sweet? Nah baca SINI. Tapi serius! Entry kali ni lebih berganda keseronokan dan ke-sweet-an berbanding dengan entry yang lepas... Haaa... 

Destinasi percutian pertama kami ialah Genting Highland!!! Yeay! Seghonok habaq hang... Murah pon murah, best pon best, puas pon puas... Ape lagi tak cukup??? Kami pergi ke Genting daripada Titiwangsa naik bas. Tambang dalam RM6 je pon. SAVE. tak payah naik teksi. MEMBAZIR! lepas tu lala lala pegi makan minum sebab dah kebuluq tak boleh fikir. Then pegi check in hotel. Hotel sangat u'olls! Lepas tu dah jalan-jalan malam tu, balik bilik terus terbongkang trangtangtang sebab nak bangun pagi-pagi pegi main kat taman! Yes! Taman Tema bukan Taman Permainan yang selalu depan rumah tu. 

Disebabkan Ana pengguna Digi sejati sangat, maka kami dapat diskaun!!! Yeay dapat murah, dapat main 40 permainan, dapat jalan-jalan sampai kaki kebas, dapat macam-macam tapi bukan shopping. Damn! Barang dalam tu mahal nak mam***.

dengan diskaun 30%, dapat main outdoor game sampai terkeluar jantung hoi.! Daebak! Biasa RM54. Tapi dapat masuk dengan RM38. Murah kan? tak murah? haa.. nak murah lagi nanti dah kaya buat la taman tema sendiri. hahahha! TAPI! Ha... Tapi sayang...kehadiran kekasih lamamu... Ops! ternyanyi.. 

tapi, promotion tu dah habis 30 April haritu... tskk~ sori u'olls! I'olls lambat bagitau (geli tengkuk aku taip gedik-gedik). - -'Okay la. Perkara lepas yang sedih jangan dikenang. Meh kenang perkara gembira meh. 

Sepanjang kami kat dalam theme park tu, dapat la main puas-puas. naik kereta masuk rumah hantu (pirates train). tapi langsung takde apa-apa. cuma gelap segelap gelapnye, then keluar. aku pon terfikir, apa yang aku dah lakukan selama lebih kurang 3 minit tu. Rasa macam buang masa. Patutnya 3 minit tu aku naik roller coaster! Blergh! Paling kurang pun amik-amik gambar ha... Lepas tu kitorng pegi main cyclone, roller coaster (corkscrew), flying coaster, buai pusing-pusing (spinner),bumper boat, sungai rejang flume ride, fun kart, dinasourland, dan bermacam-macam lagi permainan yang menarik...(rasa macam iklan kanak-kanak) *sigh~

Paling seronok double triple seronok ialah tak lain dan tak bukan...(bunyi gendang) THE WAVE!!! dan.... (bunyi gitar) SPACE SHOT!!! Serius seronok tak terkata. The wave tu nampak macam simple bodoh-bodoh je. Tapi dah naik, konfem nak naik lagi, lagi, dan lagi. Kitorang naik 3x kot. Sampai akak yang jaga tu pon tak larat nak tengok muka kitorang. Haha! Lagipun The wave tu bawah bumbung. So, bila hujan, memang kuat la market dia kan.. Seronok sebab laju sangat sampai kitorang terbang dalam tu., Haha! Ini perkara benar! Space Shot pulak betul-betul lari daripada expectation aku. aku expect benda tu tak de la menakutkan mana pun sebab takde dengar suara orang jerit beriye pon masa kat atas tu. Lepas aku sendiri rasa pengalaman tu, baru aku tau perasaan orang yang naik dan baru aku tau kenapa diorang macam cool giler kat atas tu. Nak tau kenapa? Try ride it then U know the reason. Cewah!!! Speaking pulak. 

Last sekali bagi mengubat hati yang lara sebab xpuas main lagi dah hujan, kami pon pergi melantak dekat MB lepas tu pegi jalan-jalan makan angin naik antique car. Rasa seronok jugak la sebab dah rasa semua mainan yang best-best. Kalau boleh nak je naik semua 40 mainan tu. Tapi memandangkan yang lain semua macam (bukan macam, sebenarnya sangat!) kebudak-budakan, maka itu je la yang dapat kami main. selebihnye dapat amik gambar je ha.. 

Nah sikit gambar buat cuci-cuci mata.

Pass masuk

Jalan-jalan. Rasa aku lebih glowing sampai tower tu pon kalah. Haha!

Snow world! Sebab kene bayar, makanya kami snap gambar kat luar je. Better than nothing.;)

Menunggu Mr. Right masuk meminang. *padahal siap awal pagi sebab semangat nak tunggu depan gate!

Takde orang right? Ye. Theme park ni kami yang punya! *kata Ana.

Dinasourland. Bukan nak kata apa la kan. Tapi agak BOSAN. T_T

Bergambar. Again and again. Rasa macam dekat obersea.

Basikal tua. Taman bunga. :)

Woah! Call her Geno. Ana is her twin I think.

Bas sekolah!! :'D

Rasai keseronokan menjadi Superman!!

Dah penat main baru ingat makan. Mb. Not bad. Nomnomnom~

Okay la dulu. Assignment melambak macam tak sedar diri boleh dok seronok online bagai. Ha kang ade yang lebam mata tak tidoq. Mungkin ada next entry pasal holiday. Itu pon kalau rajin.. Haha! Eh. kalau ada masa sebenarnya (cover sikit malas tu). 

Nota kaki: Tajuk tak relevant? Up to me la. Kan entry aku, suka hati la nak letak tajuk apa pun. Haha! Ok bye! Assalamualaikum!

2 comments:

Anonymous said...

What's up friends, its great post regarding tutoringand completely defined, keep it up all the time.

Look into my blog post :: hemorroides

AiSyA LiEzA said...

keh3... genting sebest dulu x?? :)) sonok je tgk pic bercuti:D

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011