Sunday, 23 June 2013

Nisfu Sya'aban, Final Exam, Intersesi

Assalamualaikum...


Alhamdulillah~ Berjaya buat yang sunat. Malam ni kan malam nisfu Sya'aban. Tinggal lagi esok nak puasa sunat. Itu pun kalau tak de aral. Maksudnya yela sekarang kan jerebu makin menebal. So, kalau jerebu tu tak menjejaskan, aku puasa lah esok. Harap-harap ok je. :') Malam nisfu Sya'aban ni tak silap aku malam di mana amalan-amalan kita di angkat. Maksudnya macam tutup buku lama, buka buku baru. Cenggitu la yang aku dengar. Wallahu'alam...

Next is final exam. Yeah! Final exam just around the corner of UiTM. Hamik kau. Corner UiTM tau! Bukan calang-calang corner. Ok. Memandangkan final exam dah semakin hampir ni, aku nak la macam pasang niat belajar rajin-rajin, focus on revision, do a lot of past sem question, also hentikan kata-kata keji sesama manusia. Hentikan lah menyumpah seranah macam cakap bodoh ke, sengal ke, gila ke. Kata-kata tu kan doa. Kau baca-baca, kau sumpah seranah, ting! benda yang kau sumpah seranah tu balik kat kau. Pity on you! So, ELAKKAN! Kalau aku ada buat salah kat korang semua, aku nak minta maaf. sama-sama lah doa kita semua berjaya capai target ye.;') 

Lastly is Intersesi. Aku kena ambik intersesi paper operation management cuti sem ni sebab masa diploma kampus lama dulu tak de ambik paper tu. tsk~;( Aku cadang nak duduk kolej. Senang lah aku bergerak jumpa lecturer dengan pegi kelas semua. Almaklumlah kan aku takde transport. huhu! Tapi takpe. Untuk paper Operation Management tu, aku akan bagi komitmen 110%. Walaupun kadang-kadang semua tu macam dusta. Tapi kan kalau niat elok Allah tolong. Hiks! 

Ok. Now time to study! Semangat! Semangat! Doakan aku ye! Sebagai balasan, aku doakan korang. Hihi!
Sebelum start study, jom baca doa!

Assalamualaikum and goodluck!

Saturday, 22 June 2013

Jerebu di Muar

Assalamualaikum...


Terkejut bila dapat tahu kadar jerebu dekat Muar dah cecah 700! Teruk sangat. Harap orang Muar ambiklah langkah berjaga-jaga ye. Sama lah juga dengan penduduk negeri lain. Aku yang kat Segamat ni pon rasa terancam. Haa... Kat bawah ni statistik jerebu pukul 7 pagi tadi

Sikit je ujian Allah tapi banyak benda yang terjejas. ;'( Bumi dah semakin tua. tak dapat nak tampung pencemaran. Masih ada ke manusia yang tak sedar akan hakikat ini?

************ayat last macam sastera sangat tau!Hiks!*************

Wednesday, 19 June 2013

Marketeers Appreciation Night

Assalamualaikum...


Ahad malam yang lepas, lepas je karnival, kami terus bergegas buat persiapan untuk dinner marketeers. Penat memanglah penat. Dengan test yang nak dihadap esoknya. Tapi benda tu semua jadi seronok bila diuruskan ramai-ramai. Tema dinner kami ialah Black and Red. Wah~ Romantik sangat. Haha!

Diringkaskan, majlis malam tu agak lancar, tapi sedikit hambar. Cewah! Ayat sastera sangat. Hambar sebab mungkin agak bosan, masing-masing kurang bersemangat. Yang paling seronok bila ketua Marketeers kami sangat sporting buat parody Psy atas pentas! Haha! Serius aku terkejut. Comel je joget atas pentas. Tu kalau Psy tengok video mau dia resign sebab dah ade pewaris. :'p Anyway, terima kasih Shahrul sebab sudi buat gimik malam tu.;')

Dua semester organize dinner. Tapi semester lepas dapat la jugak duduk makan sama-sama. Tapi semester ni, malam hari tu, langsung tak berkesempatan nak duduk sama-sama dekat meja bulat tu makan sambil tengok persembahan. Masing-masing sibuk belakang pentas. Aku tolong exco lain untuk bagikan hadiah. So, kenalah duduk belakang tirai tu. Serius jadi organizer x seronok okay. Seronok dari segi menimba pengalaman. Tapi tak seronok bila orang dapat makan, then kita kena tahan lapar. Dengan tak dapat bergambar sweet-sweet dengan classmates. Ouh. Pity on us~

Tapi at last, kami yang kat belakang pentas ni dilayan macam VIP. Mana tak nye, turun-turun je lauk semua dah habis. Air habis. Sedih dah macam kecewa nak terus balik tidur je rasa. Tapi kami cuba je nasib tanya caterer kat belakang. Nasib baik la ada lagi lauk dengan nasi. Siap diorang hidangkan lagi. Bagi air satu jug. Rasa seronok pulak sebab dapat makan banyak. Eh! :'p 

Lepas dah makan-makan, kami pon terus kemas-kemas dewan sebab tak sabar nak balik. Sambil kemas-kemas tu sempat la jugak kami snap-snap gambar sikit. Buat kenang-kenangan. tak sempat nak bergambar sampai penuh kamera macam semester lepas. Tapi seronok jugak sebab kemas ramai-ramai. So, benda tu jadi cepat. Apa-apa pun, Alhamdulillah sebab semua dah lepas. 

Ni doorgift malam tu. How sweet! <3

Look at us. Comel tak Kak Ton?? :'p

 Gambar tak banyak pada aku. SO, gambar comel kat atas ni je la yang dapat aku share. Heehe~ :')

Tuesday, 18 June 2013

atas nama teamwork dan komitment

Assalamualaikum...


Minggu lepas, Jumaat Sabtu Ahad. Ape orang kata? Hectic day? Ok aku tambah jadi hectic days sebab 3 hari. Alhamdulillah, lepas je 3 hari tu, maknanya lepaslah aktiviti kami (marketeers) untuk semester ni... Tapi lepas event je la. Report segala report belum lepas lagi. ~.~

Apa yang aku boleh cakap tentang event-event kitorang tu ialah AWESOME. ASAM. Event ok, cuma mungkin silap tarikh buat event. Dengan ramai yang balik, dengan ramai yang sibuk dengan assignment, dengan ramai yang sibuk dengan hari-hari terakhir sem ni..hmm. Bahananya terkena pada kami yang kena buat semuanya sendiri demi marketeers. Eceh! 

Aku cuma nak tekankan. Kalau kita dah pegang jawatan dalam organisasi, walau sekecil-kecil jawatan sekali pun, ia tetap amanah. So, bila amanah, kenalah jalankan dengan baik. Means, at least tolonglah apa yang patut even bukan kerja kita pun. Tapi asal kita dah meringankan beban orang lain, its a good job anyway. Sedih juga bila sepanjang yang aku nampak, ada ajk ramai. Memang ramai. Tapi yang buat kerja kebanyakannya yang atas-atas. Bukan aku nak kata yang berjawatan atas-atas boleh duduk goyang kaki. No. As we know, makin besar jawatan, makin besar tanggungjawab. Tapi bukan lah bermaksud dia yang buat semua kerja. Ni apa yang aku perasan cuma orang yang sama je ke sana sini uruskan itu ini. Nak nama, tapi tak buat kerja, its not fair enough guys.

Ok. barang yang lepas jangan di kenang. Cuma diharapkan perkara seumpama ni tak berlaku lagi di masa-masa akan datang. Eh lupa nak share. Sepanjang karnival hari tu, kami ada jemput Ustaz Shahrizan Daud untuk bagi ceramah. Alhamdulillah. Semua berjalan lancar. Dan yang lagi best, Ustaz siap bawak his wife, Awin SeindahWajah tu.. ;) Rasa karnival lebih bermakna. Eh. Over tau. :'p

Sebelum Ustaz dan isteri balik, sempatlah kami panggil mintak snap-snap gambar sikit buat kenangan..:) Tengok depan-depan manis je.



Oh ye. Lupa lagi. Asyik lupa je. Mesti ada semut masuk dalam air ni..- - Haa.. masa karnival tu jugak, masa majlis penutup, kami jemput penjaga gol pasukan bola sepak selangor dan kebangsaan untuk jadi VVIP. Rasa teruja juga sebab tak pernah nampak depan mata NorAzlan Razali tu. Tapi sebab lelaki kan tu, so aku macam malu la nak amik-amik gambar. Hee~ Ok la. Tu je nak kongsi. Semoga semester depan banyak lagi event best-best anjuran marketeers. :) I'm waiting for it!

Template by:

Free Blog Templates