Monday, 12 May 2014

Mangga manis

Assalamualaikum... 

Aku ni kalau bab makan-makan memang tak pernah tolak. Lagi-lagi kalau orang bagi atau pelawa free. Memang aku tak mungkin akan tolak. Hee.

Cumanya aku ada satu pantang bila makan. Apa pantangnya? 


Ha.. Nampak tak mangga kat dalam mangkuk tu? Itu la pantang aku. Pantang ada mangga. Aku akan makan dengan mangga. Nasi makan dengan mangga, mee makan dengan mangga, bubur makan dengan mangga, even maggi pun still makan dengan mangga kalau mangga ada depan mata. Kena pulak mangga tu manis. Peeeehhhh!!!! Memang mantap wa cakap luuu!!! 

Aku pelik bila orang kata amalan makan apa benda semua dengan mangga tu pelik. Aku tak rasa pun benda  tu pelik sebab benda tu sangat sedap hookayyy!! Tak caya meh try. Ini serious. You should try once. Tak kenal maka tak cinta. Gitu... 

Okay tu je nak cerita. Sebab dalam seminggu ni rasa macam bahagia sangat bila dapat makan mangga manis-manis. :)

1 comment:

Fhatin Amelia said...

WAH! sedap ke.. saya suka mangga gak tapi tak penahla pulak try makan dengan mangga hehe

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011