Saturday, 10 December 2016

SET KESIHATAN SHAKLEE

Hai uolls.! 

Semalam kte macam tak de update apa-apa kan? Eh. Ada ke tak ye?๐Ÿค” ok abaikan je lah.

Kte ada je sebenarnya. Cuma tak berkesempatan nak update dalam media sosial sgt(acah-acah busy sangat)..๐Ÿ˜œ

Hari ni pun kte ada je ni. Tengah kerja ni. Tapi kte boleh je sambil-sambil tu nak reply whatsapp uolls.๐Ÿค— 

Kte memang suka update pasal set kecantikan shaklee. Tapi, kalau uolls nak tanya pasal set lain pun boleh. Contohnya; 
๐Ÿ’šSet flawless
๐Ÿ’šSet jerawat
๐Ÿ’šSet resdung
๐Ÿ’šSet kurus
๐Ÿ’šSet kesuburan (ikhtiar hamil)
๐Ÿ’šSet hamil
๐Ÿ’šSet berpantang
๐Ÿ’šSet detox
๐Ÿ’šSet rambut gugur
๐Ÿ’šSet pinggan mangkuk (yang ni uolls jemput kenduri kawen baru dapat๐Ÿ˜†)



Macam-macam set ada. Cerita je masalah uolls, kte sedia dengar masalah uolls. Nanti kte suggest la apa yang sesuai dengan masalah masing-masing☺️

Kalau nak kongsi masalah hati pun apa salahnya๐Ÿ˜œ kte dulu pembimbing rakan sebaya okay.๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™Š

Oh ye.! Minggu ni kte baik hati nak bagi FREE ESP atau Mealshake untuk sesiapa yang beli mana-mana FULL SET SHAKLEE :) Jom?

Whatsapp

012.768.0171

012.768.0171

012.768.0171

#GWG

Your truly SID,
Amirah Marliza ;)

Kurus Secara Natural

Assalamualaikum..

Tadi scroll-scroll fb, terbacalah satu status kawan kte ni. Nak kurus katanya tapi susah sangat nak kurus. Lepas tu ada jugak dia mention nak kurus secara semulajadi, taknak ambil apa-apa produk.

Okay macam ni la kte nak bagi pencerahan sikit. Orang yang nak kurus ni, 1st of all, dia kena detox badan dia. Buang toksin-toksin yang dah tepu dalam badan dia tu, baru lah proses nak kurus tu jadi mudah. Cara nak buang toksin tu banyak, sama ada dengan cara berbekam ke, exercise ke atau ambik supplement untuk detox.

Lepas tu, yang kte tau, the only natural way untuk kurus tanpa ambil apa-apa produk atau supplement ialah consume air kosong yang cukup, jaga makan, exercise yang konsisten, dan elakkan stress.

Tapiii, berapa ramai yang boleh nak jaga nafsu makan kalau dah ayam kfc, nasi minyak, chicken chop, sate semua tu terhidang depan mata?

Janganlah seksa diri berlapar semata-mata nak kurus. Tak salah ambik supplement or vitamin untuk kurus. Sebab supplement and vitamin bukan ubat.

Supplement tu untuk lengkapkan nutrien dan keperluan dalam badan kita. Kalau nak kurus, nak kawal makan, ambik pengganti makanan. Biasanya ambik protein sebab protein lebih lama bekalkan tenaga. Tak cepat lapar dan kawal rasa nak makan.





Nak kurus secara sihat ke atau nak kurus tapi tahan sakit gastrik sebab perut kosong, tak bertenaga sebab lapar? Fikir masak-masak, buat pilihan, lepas tu whatsapp kte okay?

012.768.0171

012.768.0171

012.768.0171
.
.

P/s: Jangan salah anggap yang protein tu untuk abam-abam sado main gym je. Salah mindset tu.

Psstt! Minggu ni kte rasa nak bagi hadiah lah. Beli apa-apa Full Set Shaklee dengan kte  akan dapat free ESP atau Mealshake. Pehhh! Untung banyak tu๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Your truly SID,
Amirah Marliza๐Ÿ˜‰

Friday, 9 December 2016

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum...

Untuk post kali ni, kte nak cerita tentang kolagen.
.
.
.
Apa itu kolagen?

→ kolagen adalah kandungam protein yang paling banyak dalam tubuh manusia.
→ kulit yang sihat mengandungi lebih kurang 75% kolagen.
→ semakin usia kita meningkat, semakin kurang kolagen dalam badan.

Kurang kolagen dalam badan boleh menyebabkan:

๐Ÿ‘‰ kulit berkedut
๐Ÿ‘‰ kuku mudah rapuh
๐Ÿ‘‰ rambut gugur
๐Ÿ‘‰ tulang tak kuat (kolagen membentuk 90% protein matriks tulang-tulang dan 2/3 tulang rawan artikular)

Kesan pengambilan kolagen:

๐Ÿ’š Anti-penuaan (uolls akan sentiasa nampak muda remaja)
๐Ÿ’š Menyuburkan anggota badan seperti rambut dan kuku
๐Ÿ’š Melembab, melicin, mencerah, serta menegangkan kulit (so kulit nampak lebih glowing๐Ÿ˜—)



So...Agak-agaknya kolagen apa yang paling bagus, paling best, paling dabomb sekali?๐Ÿ˜ฎ

Tentu-tentulah Collagen Powder Shaklee...๐Ÿ˜‰ Betul kte tak tipu...



CPS ni best giler sebab:

๐Ÿ‘‰ mengandungi 4,000 mg kolagen yang berkualiti tinggi dari sisik ikan merah.
๐Ÿ‘‰ kolagen yang sangat ringan, hanya seberat 1,000 dalton. Sebab tu la collagen powder shaklee sangat mudah diserap oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan lebih cepat dan berkesan! Yeay!!๐Ÿ˜„

Tujuh bahan utama Collagen Powder Shaklee:



1. Biji benih Camellia Japonica (mengandungi bahan antioksida semulajadi Isoflavon yang membantu mengurangkan radikal bebas)

2. Kolagen ikan (elastin yang ada dalam kolagen ikan dapat menegangkan, menganjalkan, dan menggebukan kulit๐Ÿ˜Š)

3. Ekstrak pffafia/ginseng Brazil (menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut dan lembab)

4. Ekstrak kerang/shellfish extract (melicinkan pergerakan sendi dan mengelakkan mata daripada kering

5. Lactobicillus acidophilus (sejenis bakteria baik yang membantu pembersihan usus bagi penyerapan supplement yang lebih optimum)

6. Vitamin C (mengelakkan pengeluaran kolagen dan mengawal radikal bebas yang boleh merosakkan kulit)

7. Vitamin B2 dan B6 (terlibat dalam metabolisme badan seperti karbohidrat, protein dan lemak bagi menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam badan)

CARA-CARA untuk consume Collagen Powder Shaklee

๐Ÿ‘ Elakkan makan sekurang-kurangnya 3 jam sebelum minum collagen powder
๐Ÿ‘ Masa yang terbaik adalah sebelum tidur dan digalakkan tidur dengan kadar segera sebab sesetengah kajian menunjukkan 90 minit terawal waktu tidur kita adalah waktu terbaik untuk sel-sel badan memulih (DELTA MODE OF SLEEP)
๐Ÿ‘ TIDAK BOLEH membancuh dengan air panas. Air suam dan air sejuk digalakkan.
.
.
.

Okay. So dah faham la sikit-sikit tentang kolagen?

Ala, sennag cerita kolagen ni memnag perlu lah untuk yang berumur 25 dan ke atas. Kalau tak nanti baru umur 25 orang dah panggil makcik. Haish takkan lah uolls suka orang panggil makcik kan.. So apa lagi? Ayuh lah kita beramai-ramai pakat dengan kawan-kawan order Collagen Powder sekotak sorang. Kte boleh bagi murah-murah je. ๐Ÿ˜‰

Kalau pakat dengan kawan-kawan beli 6 kotak, kte bagi percuma satu kotak. Kalau rasa banyak sangat, nak cuba DUA kotak dulu pon boleh.

BUY 2, 5% OFF. 

Ulang lagi sekali,

BUY 6, FREE 1.

Promosi untuk hujung tahun ni je tau. Masuk Januari harga kembali normal. ah takde beli 6 percuma satu, Beli 2 diskaun 5%. Kalau rasa nak jimat banyak, nak cantik cepat, nak sihat, nak awet muda, meh cepat-cepat Whatsapp kte..

012.768.0171

012.768.0171

012.768.0171

 Kte cuba bantu mana yang mampu. ;)

Kalau nak tanya pasal SET-SET SHAKLEE yang lain pon boleh jugak. Sangat di alu-alukan. ๐Ÿ’š

Your truly SID,
Amirah Marliza ;)

SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR

Assalamualaikum..

Fuh! Lama giler tinggal dunia blogger. Punya la busy kata orang kan.. Hahaha! Ok abaikan. -_-"

Sempena kemunculan semula ni kte (sekarang bahasakan diri ni >.<) nak bagitau yang kte dah jadi one of Shaklee Independent Distributor. Jadi kepada sesiapa yang berminat sangat-sangat nak tahu apa-apa pasal set Supplement Shaklee, jangan segan silu contact kte. Kte okay la.. Dan...! Lepas ni kte akan selalu la update post dalam blog ni. Mohon jangan bosan pleaseeee..;p





Okay tu je announcement untuk post pertama setelah sekian lama ni. Meh salam perkenalan. :)

Your best SID,
Amirah Marliza ;)




Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011