Friday, 9 December 2016

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum...

Untuk post kali ni, kte nak cerita tentang kolagen.
.
.
.
Apa itu kolagen?

→ kolagen adalah kandungam protein yang paling banyak dalam tubuh manusia.
→ kulit yang sihat mengandungi lebih kurang 75% kolagen.
→ semakin usia kita meningkat, semakin kurang kolagen dalam badan.

Kurang kolagen dalam badan boleh menyebabkan:

๐Ÿ‘‰ kulit berkedut
๐Ÿ‘‰ kuku mudah rapuh
๐Ÿ‘‰ rambut gugur
๐Ÿ‘‰ tulang tak kuat (kolagen membentuk 90% protein matriks tulang-tulang dan 2/3 tulang rawan artikular)

Kesan pengambilan kolagen:

๐Ÿ’š Anti-penuaan (uolls akan sentiasa nampak muda remaja)
๐Ÿ’š Menyuburkan anggota badan seperti rambut dan kuku
๐Ÿ’š Melembab, melicin, mencerah, serta menegangkan kulit (so kulit nampak lebih glowing๐Ÿ˜—)



So...Agak-agaknya kolagen apa yang paling bagus, paling best, paling dabomb sekali?๐Ÿ˜ฎ

Tentu-tentulah Collagen Powder Shaklee...๐Ÿ˜‰ Betul kte tak tipu...



CPS ni best giler sebab:

๐Ÿ‘‰ mengandungi 4,000 mg kolagen yang berkualiti tinggi dari sisik ikan merah.
๐Ÿ‘‰ kolagen yang sangat ringan, hanya seberat 1,000 dalton. Sebab tu la collagen powder shaklee sangat mudah diserap oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan lebih cepat dan berkesan! Yeay!!๐Ÿ˜„

Tujuh bahan utama Collagen Powder Shaklee:



1. Biji benih Camellia Japonica (mengandungi bahan antioksida semulajadi Isoflavon yang membantu mengurangkan radikal bebas)

2. Kolagen ikan (elastin yang ada dalam kolagen ikan dapat menegangkan, menganjalkan, dan menggebukan kulit๐Ÿ˜Š)

3. Ekstrak pffafia/ginseng Brazil (menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut dan lembab)

4. Ekstrak kerang/shellfish extract (melicinkan pergerakan sendi dan mengelakkan mata daripada kering

5. Lactobicillus acidophilus (sejenis bakteria baik yang membantu pembersihan usus bagi penyerapan supplement yang lebih optimum)

6. Vitamin C (mengelakkan pengeluaran kolagen dan mengawal radikal bebas yang boleh merosakkan kulit)

7. Vitamin B2 dan B6 (terlibat dalam metabolisme badan seperti karbohidrat, protein dan lemak bagi menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam badan)

CARA-CARA untuk consume Collagen Powder Shaklee

๐Ÿ‘ Elakkan makan sekurang-kurangnya 3 jam sebelum minum collagen powder
๐Ÿ‘ Masa yang terbaik adalah sebelum tidur dan digalakkan tidur dengan kadar segera sebab sesetengah kajian menunjukkan 90 minit terawal waktu tidur kita adalah waktu terbaik untuk sel-sel badan memulih (DELTA MODE OF SLEEP)
๐Ÿ‘ TIDAK BOLEH membancuh dengan air panas. Air suam dan air sejuk digalakkan.
.
.
.

Okay. So dah faham la sikit-sikit tentang kolagen?

Ala, sennag cerita kolagen ni memnag perlu lah untuk yang berumur 25 dan ke atas. Kalau tak nanti baru umur 25 orang dah panggil makcik. Haish takkan lah uolls suka orang panggil makcik kan.. So apa lagi? Ayuh lah kita beramai-ramai pakat dengan kawan-kawan order Collagen Powder sekotak sorang. Kte boleh bagi murah-murah je. ๐Ÿ˜‰

Kalau pakat dengan kawan-kawan beli 6 kotak, kte bagi percuma satu kotak. Kalau rasa banyak sangat, nak cuba DUA kotak dulu pon boleh.

BUY 2, 5% OFF. 

Ulang lagi sekali,

BUY 6, FREE 1.

Promosi untuk hujung tahun ni je tau. Masuk Januari harga kembali normal. ah takde beli 6 percuma satu, Beli 2 diskaun 5%. Kalau rasa nak jimat banyak, nak cantik cepat, nak sihat, nak awet muda, meh cepat-cepat Whatsapp kte..

012.768.0171

012.768.0171

012.768.0171

 Kte cuba bantu mana yang mampu. ;)

Kalau nak tanya pasal SET-SET SHAKLEE yang lain pon boleh jugak. Sangat di alu-alukan. ๐Ÿ’š

Your truly SID,
Amirah Marliza ;)

0 si cantik/kacak komen:

Template by:

Free Blog Templates