Saturday, 10 December 2016

Kurus Secara Natural

Assalamualaikum..

Tadi scroll-scroll fb, terbacalah satu status kawan kte ni. Nak kurus katanya tapi susah sangat nak kurus. Lepas tu ada jugak dia mention nak kurus secara semulajadi, taknak ambil apa-apa produk.

Okay macam ni la kte nak bagi pencerahan sikit. Orang yang nak kurus ni, 1st of all, dia kena detox badan dia. Buang toksin-toksin yang dah tepu dalam badan dia tu, baru lah proses nak kurus tu jadi mudah. Cara nak buang toksin tu banyak, sama ada dengan cara berbekam ke, exercise ke atau ambik supplement untuk detox.

Lepas tu, yang kte tau, the only natural way untuk kurus tanpa ambil apa-apa produk atau supplement ialah consume air kosong yang cukup, jaga makan, exercise yang konsisten, dan elakkan stress.

Tapiii, berapa ramai yang boleh nak jaga nafsu makan kalau dah ayam kfc, nasi minyak, chicken chop, sate semua tu terhidang depan mata?

Janganlah seksa diri berlapar semata-mata nak kurus. Tak salah ambik supplement or vitamin untuk kurus. Sebab supplement and vitamin bukan ubat.

Supplement tu untuk lengkapkan nutrien dan keperluan dalam badan kita. Kalau nak kurus, nak kawal makan, ambik pengganti makanan. Biasanya ambik protein sebab protein lebih lama bekalkan tenaga. Tak cepat lapar dan kawal rasa nak makan.





Nak kurus secara sihat ke atau nak kurus tapi tahan sakit gastrik sebab perut kosong, tak bertenaga sebab lapar? Fikir masak-masak, buat pilihan, lepas tu whatsapp kte okay?

012.768.0171

012.768.0171

012.768.0171
.
.

P/s: Jangan salah anggap yang protein tu untuk abam-abam sado main gym je. Salah mindset tu.

Psstt! Minggu ni kte rasa nak bagi hadiah lah. Beli apa-apa Full Set Shaklee dengan kte  akan dapat free ESP atau Mealshake. Pehhh! Untung banyak tu😍😍

Your truly SID,
Amirah Marliza😉

No comments:

Blog Peribadi Milik Amirah Marliza@2011